Požari u ugostiteljskim objektima

Razne teme, pitanja, iskustva
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Re: Požari u ugostiteljskim objektima

Post od Texonja »

Scuderia napisao: ove mladice i devojke na svojoj savesti treba da nosi onaj koji je rekao: ''Imas dozvolu da pustis objekat u rad'', a ne ovaj sto je pokusao da se provuce pa mu uspelo.
:plusone:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Ista je stvar kao i sa ovim nesrecama u saboracaju. Potpuno ista. Odgovara nam to sto mozemo da se vadimo sa par crvenih, ali nam ne odgovara kad dvoje dece izgube glavu setajuci trotoarom. I to ih ubije pijana budala koja je vec bila na robiji zbog istog prekrsaja, a privodjen je radi pijanstva 10x. Pa sta onda koji moj radi za volanom posle svega toga??

Tako i ovde, kaze u tekstu krivi su jer su primili 350, a moze 150 ljudi. Pa da ste poslali redovnu kontrolu i naplatili kaznu opametio bi se i ne bi pustao vise od 150 ljudi u lokal.

Sto je najgore zivot je izgubilo 6oro mladih ljudi koji su izasli u grad i to vise niko ne moze nadoknaditi.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Previse se siri tema, nije saobracaj bas za porediti...
Korisnikov avatar
Incognito
Reactions:
Pridružio se: 01 Apr 2012, 22:06

Post od Incognito »

Cuo sam malpre da Contrast uospte nije imao upotrebnu kao ni pozarnu dozvolu.parakticno,divlji lokal pretvoren u sikoteku po volji vlasnika i drzave koja ga je ocigledno podrzala u tome.

Bio sam par puta u pomenutom klubu i uverio se na licu mesta da nije namenjen za vise od 150 ljudi a u trenutku nesrece u njemu je bilo oko 450 ljudi.Igra sa ljudskim zivotima zarad sto veceg prihoda,ne znam kako drugacije to da okarakterisem.
Korisnikov avatar
FitnessGuy
Reactions:
Pridružio se: 15 Jan 2012, 13:56

Post od FitnessGuy »

Čujem noćas u snu vatrogasne sirene i do maločas sam mislio da sam to sanjao. Kad ono, upravo javiše na RTS-u da je izgoreo restoran Lola S, 200ak metara dalje od moje kuće. :S Kažu da nije imao adekvatnu protivpožarnu zaštitu.
You think "roid rage" is bad? Try taking away a habitual coffee drinker's morning java, then see what happens!
Korisnikov avatar
FitnessGuy
Reactions:
Pridružio se: 15 Jan 2012, 13:56

Post od FitnessGuy »

Evo, išao sam da napravim par fotki.
Slika

Slika

Slika
You think "roid rage" is bad? Try taking away a habitual coffee drinker's morning java, then see what happens!
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Zabranjen rad pet novosadskih lokala

Zabranjen je rad pet novosadskih lokala, nakon današnje kontrole inspektora Uprave za vanredne situacije, rekao je danas načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić.
"To su pivnica "Gusan" u Zmaj Jovinoj 4, diskoteka "Studio" u Vuka Karadžića 5, "Baroko" na Bulevaru Mihajla Pupina 6, "Dva galeba" u Primorskoj 50 i kafe "For sale" u Zmaj Jovinoj 8", rekao je Marić.
Prema njegovim rečima, u tim objektima nije bio ispunjen minimum potrebnih uslova za bezbednost, kada je reč o zaštiti od požara. Kako je rečeno, zabrana rada je privremena dok se nedostaci ne otklone.
U Novom Sadu su, nakon pregleda 94 ugostiteljskih objekata, noćnih klubova i diskoteka, podnete 54 prekršajne prijave.
Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je u Srbiji do sada obavljena vanredna inspekcijska kontrola 650 objekata. "U ovoj akciji moramo biti beskompromisni i ne mogu postojati izuzeci", rekao je Dačić.

Marić je najavio da će vanredna inspekcijska kontrola ugostiteljskih objekata trajati do 4. maja, nakon čega na red dolaze dečije igraonice, vrtići, hoteli, tržni centri...
U požaru u diskoteci "Kontrast", tokom vikenda, život je izgubilo šest mladih osoba, nakon čega je naložena vanredna inspekcijska kontrola ugostiteljskih objekata u celoj Srbiji.

http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Zabran ... okala.html
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Tresla se gora, rodiĆE se miš. Što kažu za gradonačelnika (nema veze sa politikom), ide po sahranama prerušen u ožalošćenog, a naravno da je gradska vlast kriva za nerad službi koje su indirektno krive za ovakve tragedije. Otac ove devojke - voditeljke na TV Delta će se boriti da se Contrast poravna i da na tom mestu bude napravljen spomenik žrtvama ove tragedije. Voleo bih da to uspe.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

:plusone:
Sad prodaju muda za bubrege. :x
Ovo je trebalo da se dovede u red posle Launge-a
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

U stvari mnogo pre Lounge-a, tj. ovakve stvari u iole civilizovanoj drzavi ne bi smele da se desavaju. Toliko o tome koliko vredi ljudski zivot...I koliko kosta prevencija, a koliko sanacija, ukoliko je moguca, u ovom slucaju na zalost nije. To je cena da za nekoliko crvenih moze skoro sve da se kupi...Da ne idemo dalje u pricu koliki su gubici nestanci ovih ljudi za jednu drzavu poput nase koja se bori sa izmedju ostalog belom kugom i neobrazovanoscu...Sto je najgore, ono sto kazete, ovo ce biti iskorisceno za jos jednu predizbornu kampanju i sticanje politickih poena, i sve ce prestati za mozda nekoliko nedelja...do nekog sledeceg slicnog dogadjaja. Toliko licemerno i odvratno da nemam reci stvarno. :nonono: :twisted:
SlikaSlika
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Ovo je ta naknadna pamet, koja je kod nas redovna NAKON nekih nesreca poput ove ili nekih saobracajnih udesa. Treba neko da pogine da bi se postavio semafor ili kruzni tok na nekoj raskrsnici.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

na zalost, ni ovo nece biti dovoljno, dokazano u praksi
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Naravno da je trebalo pre Lounge-a, ali opet to je da kazes u skoroj proslosti dogadjaj koji se desio sa fatalnim ishodom.
Zato sam spomenuo, onog Rodnija bih... sramota od coveka :thumbdown:
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ma razumemo se, nisam ja hteo tebe da ispravim, samo kazem, kod nas se ne radi na prevenciji, nicega i nikad, i onda jao, kako se desilo, o kako? :jane: Pitam se ja...
SlikaSlika
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Nije ugostiteljski objekat u pitanju, ali zaslužuje da se pomene. Zajedničko sa ostalim požarima je nemar. Inače, najodgovornijem za to, ni danas posle 12 godina nije završeno suđenje. Toliko o rešenosti države da deluje odlučno. Po nezvaničnoj verziji, što se ne pominje u tekstu, požar je prouzrokovao kabel koji je povezivao studio TV Duga sa predajnikom na krovu, a koji je umesto predviđenim putem išao kroz prozor, landarajući na vetru zbog čega se vremenom i oštetio i napravio haos.

Vesti • 07:56 > 08:37 • 06. 04. 2012. | Radio 021

Godišnjica požara na Radničkom

Danas je dvanaesta godišnjica požara na Radničkom univerzitetu, u kojem je jedna osoba poginula, a Radio 021 u potpunosti izgoreo.

Slika

Prvu informaciju o dimu koje se pojavio na 12. spratu niko nije shvatio ozbiljno, ali su nakon pet minuta svi shvatili da se ne radi o požaru malih razmera, priseća se Robert Kiš, jedan od zaposlenih na Radiju 021 koji je preživeo požar: "Svi su govorili - silazimo dole, proširlia se vatra. Prošlo je nekoliko minuta dok nisu svi izašli, a ja sam otišao da proverim da li je još neko ostao. Prišao sam jednom prozoru i video da je vatra ozbiljna, da plamen sa dvanaestog stiže na trinaesti sprat".

Kod vrata na 13. spratu skupilo se poslednjih pet osoba na spratu pokušavajući da napusti zgradu. Robert je krenuo prvi i nije imao izbora nego da pređe 12. sprat uveliko zahvaćen požarom. On kaže da se od dima ništa nije videlo, te da je udahnuo vazduh i pokušao da se zaštiti jankom. "Posle mene je izašao kolega iz obezbeđenja i tek smo dole shvatili da je još troje ljudi ostalo, da nisu došli za nama. A između toga je prošlo nekoliko sekudi. Izašao sam ja, izašao je kolega i njih troje je ostalo gore, već nisu mogli da se spuste", kaže Robert.

Vatrogasci, koji su došli brzo, tada nisu imali merdavine koje bi doprle iznad desetog sprata, ali su svi ljudi ipak spaseni. "Izašli su na terasu, čekali su da prođe požar. Jedan od kolega, Rade Radić, sa te terase spustio se na dvanaesti sprat. Dočekali su ga vatrogasci, a posle pola minuta se taj kabel istopio, otpao je sa zgrade. Da je samo malo kasnije pokušao da se spusti, pao bi sa zgrade", kaže Robert. On dodaje da je u ovakvim situacijama važno sačuvati prisebnost, te da brzo treba razmisliti kako najbolje postupiti.

Podsetimo da je požar na Radničkom izbio u popodnevnim satima 6. aprila 2000. godine. Stradala je Milica Prostran, koja je bila zaposlena u TV "Duga", a koja se vratil u zgradu i ušla u lift. Povređeno je šestoro ljudi koji su radili u firmama smeštenim u zgradi.

Sudski postupak protiv vlasnika TV "Duga" Dušana Morače, kojem se stavlja na teret da je odgovoran za izbijanje požara na Radničkom univerzitetu još nije završen. Njemu se na teret stavljalo da nije dovoljno vodio brigu o opremi u studiju, za koju se pretpostavlja da je prouzrokovala vatru. (D.S.)
Odgovori