Maksimalna snaga 190 ks? Koliko dugo može da ostvaruje tu maksimalnu snagu ovaj blagi hibrid? Minut ili dva minuta ? Teško da može duže uz kapacitet baterije koju ima. Dugotrajna maksimalna snaga ovog hibrida je jednaka maksimalnoj snazi SUS-a (a tu je, mislim, 136 ks). Kao i kod svakog (klasičnog) hibrida.
Kod BMW-a kao priključnog hibrida (koji ima bateriju od 29,5 kWh), tokom 30 minuta opterećenja maksimalna snaga opadne za 100 ks i elektromotor tada umesto maksimalne snage od 197 ima samo 97 ks. I za tih 100 ks bude i manja maksimalna sinergijska snaga celog hibridnog sklopa.
A kod ovog 1,2 PSA blagog hibrida je u pitanju malecna „48V lithium-ion battery with a useable capacity of 432 Wh (gross 890 Wh)“.
Jako mi se sviđa ovaj model, mislim da je idealan za nekoga kome je gradska vožnja primarna. I mislim da je dobro što su prioriteti prostor napred i gepek pa tek onda prostor pozadi.
I cena mi je vrlo atraktivna, pogotovo za e-hybrid varijantu. Nisam detaljno istraživao ali je to možda i najjeftiniji hybrid (26.5k u najvišem paketu opreme) kod koga postoji opcija da se koristi samo elektro pogon.
Deal breaker mi je motor od samo 100hp.
Razumem ja da to radi posao ali ipak nije taj auto toliko lagan da to bude dovoljno..
Video sam par komada u Grčkoj. Zanimljiv ali ne preterano.
Inače Fiat na našem tržištu kao da nema zastupnika. Bilo je tako dok je još i fabrika u Kragujevcu nešto proizvodila. I sad sa novim zastupnikom je isto.
Kod njih ima i ogromne razlike od salona do salona. U jednom će ti pokazati šta imaju (kao što kažeš) i samo slegnuti ramenima, a u drugom će se baš iscimati da ti nađu ono što želiš (i što nemaju u salonu). Lično iskusio kod kupovine Punta.
Saša napisao:Kod njih ima i ogromne razlike od salona do salona. U jednom će ti pokazati šta imaju (kao što kažeš) i samo slegnuti ramenima, a u drugom će se baš iscimati da ti nađu ono što želiš (i što nemaju u salonu). Lično iskusio kod kupovine Punta.
Ih, to je bilo još u vreme poslovanja FCA Srbija. Davno.
Sve su to manje-više i dalje iste firme, isti ljudi. Ako je bar suditi po situaciji u Novom Sadu… A što je najgore ti koji su radili kako treba su na kraju digli ruke od Fiata i cele grupacije.
Meni ovaj Jeep deluje prilično malo. Iznenadio sam se kad sam ga video u salonu. Na slikama mi je delovao veće. I nisam se oduševio izradom i prostorom...