pedja napisao:mironiko napisao:Nisam dovoljno išao u detalje, možda.
Kad se malo uzme u obzir i oprema, mislim da gube od svih. Tek sa Shine paketom C5AC dobija neke stavke koje ostali imaju u srednjim paketima. Ako hoćeš da dostigneš opremu Kie ili Hyundaia, mora svašta da se doda i cena ode još dalje.
Pritom, Citroen nije baš premium, materijali unutra nisu baš kao u BMW-u, pa da se time opravda cena.
Uglavnom, samo da razjasnim: meni je C5AC bio zanimljiv, uopšte ne mislim da je auto sranje, ali cene i loša ponuda motora su me odbili.
Sent from my Pixel 6a using Tapatalk
Uporedi cenovnik za recimo Sportage i C5 Aircross. Najjeftiniji paketi su u nekih 2k€ razlike, a Citroen bar ima parking senzore...
Imao si komentar na cenu kao da je nešto što odskače (i to dooobraaano) od ostalih, a to jednostavno nije tako, ili ja negde grešim. U najskupljim paketima, KIA je skuplja, sve sa onim bonusima, ali recimo da ima više opreme. Svejedno, kada se sve sabere i oduzme, nije za komentar tipa: ludilo, ko će to da kupi. Više su lične preferencije, a novac je sličan.
I niko ga nije upoređivao sa BMWom, koji je verovatno duplo skuplji u klasi.
Meni je prvi C5 Aircross ostavio sasvim OK utisak, u Shine paketu, sa onim comfort sedištima. Daleko od low cost vozila, lošijeg od drugih, u smislu da ne opravdava cenu, opet u odnosu na te druge.
Možemo komentarisati koliko su opšteno nenormalne cene, ali ne i da ovaj odskače od proseka.
TapaT
Istina, moj komentar jeste bio pooštar, i verovatno je istina negde između (tvog i mog mišljenja), ali evo priznajem: malo sam preterao.
Pogledao sam i sad opet cenovnike, i i dalje mislim da je za to što nudi C5 Aircross poskup.
Ono zbog čega sam isprva (neopravdano) bio preoštar je činjenica da sam gledao više benzince (kod dizela je odnos korektniji), gde je mali motor u C5AC jednostavno lošiji od konkurencije, a imao je i ozbiljnih problema u prethodnim generacijama. Možda su to potpuno sredili, ali mene ipak odbija.
Na sve to, pomenuo si osnovne pakete: nisam se na njih previše fokusirao, gledao sam otprl pakete u kojima ću imati opremu kakvu i sad imam u Suzukiju S-Cross, i da bih to dobio Kia, Hyundai i Ateca su bili negde srednji paketi, a sa Citroenom bi se moralo ići na najviši, i tu razlika onda bude velika.
Kao što rekoh, po testovima meni se C5AC više svideo od svih pomenutih (i sam preferiram udpbnost u vožnji), pa sam možda i zbog toga bio dodatno razočaran očekujući nešto nižu cenu (C4 spram konkurenata je bio bliži, po mom osećaju).
Najzad, moj osećaj je bio pojačan time što po NS Sportage, Tucson, Ateca, Karoq modele viđam masovno, a ne znam da li sam tokom 2022e i ove godine (otkako je restilizovani aktuelan) video ijedan C5AC. To bi verovatno bilo drugačije da su i cene prilagođene malo. Citroen mislim da ipak ima lošiji imidž od pobrojanih brendova...
Sent from my Pixel 6a using Tapatalk