Vi tamo nemate dostavu na moto/biciklima?maniaxxx napisao:Ne gledam, nema potrebe ako redovno pratis dogadjanje oko sebe u retrovizorima i imas iste pravilno namestene.
TT
Vi tamo nemate dostavu na moto/biciklima?maniaxxx napisao:Ne gledam, nema potrebe ako redovno pratis dogadjanje oko sebe u retrovizorima i imas iste pravilno namestene.
Ovo na skici neki baš loši retrovizori u kojima se ne vidi ni susedna traka celom širinom akamolio sledeća dalja od nje.nidza napisao: 01 Jan 2025, 11:20 Neke treba vratiti u auto školu. Nije kod svih kola isto, ali ne može da se izbegne. Ili da pogledaš, ili da postoji senzor sa indikatorom u retrovizoru. Iskustvo kompenzuje nedostatak.
https://learndriving.tips/learning-to-d ... ar-mirror/
Treba pogledati kada uslovi dozvoljavaju, a posebno se treba plašiti motocikala ili bicikala, vrlo lako su nevidljivi u saobraćaju, naročito ako su situacije kompleksne.
Peugot 206 je imao katastrofalni desni retrovizor - ili ga podesis da ne mozes da vidis lepo desnu traku ili ne vidis za parkiranjeljubitelj napisao: 31 Dec 2024, 23:48 Kakav ti je to desni retrovizor da imaš mrtav ugao kod vrata... prvi put čujem da postoji.
Vrlo redko, doduse, ja zivim u selu maltene, i od autoskole sam naucen da gledam retrovizore vrlo cesto.pedja napisao: 01 Jan 2025, 15:27Vi tamo nemate dostavu na moto/biciklima?maniaxxx napisao:Ne gledam, nema potrebe ako redovno pratis dogadjanje oko sebe u retrovizorima i imas iste pravilno namestene.
TT
Skica je nacrtana tako da se objasni sam pojam, prenaglašeno je dato.Drushkan napisao: 01 Jan 2025, 18:11 Pa cela hauba ti je kod zadnjih desnih vrata, i na skici, ili ja ne vidim dobro.
Onda ipak gledaj i preko ramena. Bude nekad da si prosto umorniji, ne ispratiš nešto dovoljno dobro, i odjednom ti se neko ipak tu nađe. Ako ne gledaš to što ramena, ipak skrećeš na slepo.maniaxxx napisao: Vrlo redko, doduse, ja zivim u selu maltene, i od autoskole sam naucen da gledam retrovizore vrlo cesto.
Kako sam napisao negde iznad, dosta gledam u retrovizore, što dosta i pomaže. Međutim, kada znaš sa imaš dostavu, posebno na električnim sokoćalima, onda se menjaju navike. Vidiš ga u retovizoru, posle sekund je sa druge strane i pun gas, a ti ga više ne vidiš. Ili samo siđe sa nekog trotorara i gas, sa desne strane, a to skrećeš desno, pri čemu ga ne možeš videti u retrovizoru. Dodatno, masa ljudi i ne pogleda u retrovizor, kada skreće desno, već gleda pešake na koje nailazi, ako ne živi u mestima u kojim su biciklisti u većem broju, tj pduvek prisutni.maniaxxx napisao: od autoskole sam naucen da gledam retrovizore vrlo cesto.