Koliko ste para izgubili prilikom prodaje polovnog automobila?
Re: Koliko ste para izgubili prilikom prodaje polovnog automobila?
Bilo je tu jos kvalitetnih tema , ali ih je duboka drzava obrisala zna @Gaginh0 o kojoj temi mislim .
SRBIJA PAMTI SVOJE RATNIKE !
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
slazem se, nije mu dzabe takav nik sve teme neka statistika

- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Moja interpretacija kao matematičara. Mi matematičari smo svesni da smo malo ćaknuti. I koliko onda @matematicar treba da bude ćaknut da bi stavio sebi i nick matematičar.
@matematicar, ništa lično, samo se zezam sa našom strukom.
@matematicar, ništa lično, samo se zezam sa našom strukom.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Ali verujem da negde u dubini nekog bekapa postoji ta tema, i ako jako zaželimo admini će da je ožive!Milos napisao: 24 Feb 2025, 23:38 Bilo je tu jos kvalitetnih tema , ali ih je duboka drzava obrisala zna @Gaginh0 o kojoj temi mislim .
Ja sam februara 2020. kao prvi vlasnik prodao "domaći" 308 SW HDI 110 iz 2009. godine za 4.500. Skuplji tada na oglasu nije postojao
Ali, danas, pet godina posle, takav isti 308 SW HDI 110 (ali sada pet godina stariji) se prodaje za nominalno iste pare. Jer su danas neki drugi tržišni uslovi
A postoji i "neka inflacija", koja se često zanemaruje.
Hoću da kažem, nominalna razlika nabavne i kasnije prodajne cene nekog vozila, malo govori sama za sebe o nekom "gubitku". Ako je to "gubitak". Jer je nekome vozilo u nekoj meri i sredstvo za "užitak". Za zabavu i putovanja. Lična i porodična.
Tako da to što sam na tom 308 SW za oko 10 godina i 8 meseci imao pad tržišne vrednosti vozila od 16.770 evra (u proseku, godišnje 1.550), zaista ne vidim kao "gubitak".
Godišnje posmatrano, veći prosečan godišnji "gubitak" sam imao, primera radi, sa 307 HDI (tokom 5 godina) i/ili na Vitari mk1 (tokom skoro 13 godina).
A najmanji prosečan godišnji "gubitak" sam kao prvi vlasnik imao sa 500L tokom 8 godina posedovanja ( oko 550 evra godišnje ).
Ali, kad bi čovek sve te troškove posmatao samo kao "gubitak", verovatno ne bi ni svom detetu sladoled kupio

Hoću da kažem, nominalna razlika nabavne i kasnije prodajne cene nekog vozila, malo govori sama za sebe o nekom "gubitku". Ako je to "gubitak". Jer je nekome vozilo u nekoj meri i sredstvo za "užitak". Za zabavu i putovanja. Lična i porodična.
Tako da to što sam na tom 308 SW za oko 10 godina i 8 meseci imao pad tržišne vrednosti vozila od 16.770 evra (u proseku, godišnje 1.550), zaista ne vidim kao "gubitak".
Godišnje posmatrano, veći prosečan godišnji "gubitak" sam imao, primera radi, sa 307 HDI (tokom 5 godina) i/ili na Vitari mk1 (tokom skoro 13 godina).
A najmanji prosečan godišnji "gubitak" sam kao prvi vlasnik imao sa 500L tokom 8 godina posedovanja ( oko 550 evra godišnje ).
Ali, kad bi čovek sve te troškove posmatao samo kao "gubitak", verovatno ne bi ni svom detetu sladoled kupio

- AleksandarAca
- Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
- Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance
Od 2018.-te pa na ovamo, promenio ukupno 9 automobila, samo jedan je otisao za priblizno isti novac koliko sam ga platio (Renault Kadjar Bose edition), a na svim ostalim sam u plusu od 500 pa do 3k evra, a nisam preprodavac
uvek pogodim pravi momenat za kupovinu i prodaju da ne bude amortizacije, sem troska goriva, koji je neizbezan. Automobili su max 4 godine starosti i sa malim km.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk

- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Tako je i najpametnije. Samo ja nemam volje za čestom promenom i njakanjem, nažalost.
Aco jesi razmisljao o kupovini bitkoina sad kad je potonuo 

Za jednog nepreprodavca dosta si kola prodao .AleksandarAca napisao: 25 Feb 2025, 19:42 Od 2018.-te pa na ovamo, promenio ukupno 9 automobila, samo jedan je otisao za priblizno isti novac koliko sam ga platio (Renault Kadjar Bose edition), a na svim ostalim sam u plusu od 500 pa do 3k evra, a nisam preprodavacuvek pogodim pravi momenat za kupovinu i prodaju da ne bude amortizacije, sem troska goriva, koji je neizbezan. Automobili su max 4 godine starosti i sa malim km.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Isto sam tako najviše gubio pare, ako kupm nešto jeftinije i planiram da sređujem, pa ko papan ajde keramika, ajde ovo, ajde veća multimedija, možda one felne lepše stoje pa i gume za njih itd. Nema, to je promašaj, u startu bolje više dati i kupiti da auto ima sve što ti treba i kako si zamislio.
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
- AleksandarAca
- Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
- Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance
Njet, propustio sam voz pre 10ak godina kada je bio izmedju 100 i 200 evra, i posle sam digao ruke. Sad mi ni bubreg ne bi bio dovoljan za pola BTCftj napisao:Aco jesi razmisljao o kupovini bitkoina sad kad je potonuo

To je period posle 2018, a zadnjih 5 godina imamo uvek 2 automobila u kuci.Milos napisao: Za jednog nepreprodavca dosta si kola prodao .
A od 2005 do 2018 je bio los period iz koga sam izvukao pouku:
2005 do 2011 Auto platio 7000 EUR, ulozio vecim delom na popravke, a i budzenje jos toliko i prodao ga jedva za 3800. Ozbiljan gubitak, a tada je za ukupno potrosene novce mogao lep nov auto da se kupi.
2011-2015 Platio 5000, ulagao u popravke iako je auto presao 80k pravih pri kupovini i na kraju ga jedva prodao za 2500.
2015-2018 Auto platio 8500, fino je sluzio bez ulaganja, prodao za 6800.
Nadam se da je pokretac teme izvukao neki zakljucak iz svih ovih postova!
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
Da, metodološki to je takodje jedan od mogućih načina sagledavanja, pod uslovom kada bi se za svaki automobil "po vrsti" uzimali u obzir isti troškovi. A to često nije slučaj. Pa su onda i podaci na neki način neuporedivi. Npr, mene Honda CRV 1,5T AWD prvih oko 5 godina košta 0,14 EUR/km (gorivo, servisi, registracija i sva ostala ulaganja i troškovi upotrebe), dok me hibridna Honda Jazz posle oko dve godine košta 0,13 EUR/km. Naizgled apsurdno. Ali, za CRV sam uz kola dobio zimski set, krovne nosače, gumene patosnice i gumenu prostirku gepeka, dok sam za Jazz sve to morao dodatno da kupim. U gornji trošak nije uključen kasko, jer ga nemam i nisam ga nikada privatno imao za kola (za poslovna kola imam, jer su na lizing, pa mora). A, recimo, Fiat 500L 1,6 MJ me tokom 8 godina za sve to isto koštao čak 0,19 EUR/km. Bez i najmanjeg kvaraRolla napisao: 24 Feb 2025, 00:07
Evo par primera od mene za automobile za koje sam vodio evidenciju:
Toyota Corolla 1.6 benzin plin, presao sa njom 46k km i za odrzavanje i gorivo potroseno ~6000 evra ili 0.13 eur/km
VW Passat 2.0 dizel me zaklao dobro 3715 evra a samo 9k km ili 0.35 eur/km
Skoda Scala 1.0 benzin/plin 1800 evra za 16k km, ili 0.12 eur/km
Punto 1.2 benzin 5900 evra za 33k km ili 0.18 eur/km
Skoda Octavia 1.6 tdi 16k km za oko 2900 evra ili 0.19 eur za km.

- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Naravno, treba da otvori temu "koliko ste zaradili..."blaugrana napisao:Nadam se da je pokretac teme izvukao neki zakljucak iz svih ovih postova!
Sent from my iPhone using Tapatalk