56. MEĐUNARODNI SALON AUTOMOBILA I 17. SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Re: 56. MEĐUNARODNI SALON AUTOMOBILA I 17. SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Post od noob »

Jedan savet za parking, juče je bila kilometar ka kolona da se uđe na parking sajma a ovde ispred prazno :
Slika
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: 56. MEĐUNARODNI SALON AUTOMOBILA I 17. SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Post od trojanac »

Danas bio ponovo, jubilarni treći put. Vodio sina, a i ja da utvrdim gradivo. :D

Elem, našao sam vozilo za mene.

2025 CFMoto ZForce Z10.jpg
2025 CFMoto ZForce Z10

Ni za cenu nisam pitao. Čujem da je tek stigao i da tek treba da prođe homologaciju.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Apex
Reactions:
Pridružio se: 15 Sep 2018, 09:32
Garaža: Smart For Two MK2

Post od Apex »

Par nekih mojih utisaka oko modela koje inače merkam.
Ne bih verovatno ni otišao da nisam hteo da posvedočim invaziji Kineza.

Najveće iznenađenje sajma mi je Lynk & Co 02, nisam ni pratio taj model uopšte a po tome što sam video mi izgleda kao apsolutni best buy kada je struja u pitanju. 270 konja i 66kw baterija za 31K deluje povoljno u odnosu na konkurenciju.

Geely Coolray - Na prošlom sajmu je bila njegova premijera, i tada je bio zanimljiv i mislim da je solidan popust od 2000eur. s tim što naravno nije više "nov" model.

Toyota CH-R - Prijatno me iznenadio prostor na zadnjoj klupi, mislio sam da će biti mnogo gore. Neprijatno me iznenadila količina jeftine plastike u autu od preko 30k EUR.

Suzuki Vitara - Enterijer kao najveća mana auta mi je uživo i gori nego na slikama.

Inače mi je teška svinjarija što kada je za vikend bio haos sa parkingom aj što nisu puštali da se uđe nego nisu ni dali da se čeka u redu ispred na ulici nego si morao da produžiš dalje da se voziš...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Meni je utisak da je ovo najozbiljniji sajam u zadnjih ko zna koliko godina. Nekako mi deluje da su se svi potrudili, prvo kinezi kojih ima u svakom segmentu i nisu kršina kao nekad chery, pa onda i ostali koji su u fazonu ne smemo da prepustimo sve kinezima bez borbe.
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

@Apex Gde da te puste da cekas, pa autoput je stao zbog sajma. Ja ne znam gde su ljudi parkirali, sva mesta unutar sajma su bila puna do 10. Sad kad sam prolazio od Ade auta su na trotoarima, zelenim povrsinama...

Ja sam jutros proleteo sa klincem, dosli smo u pola 10, biletarnice nisu radile. Otvorili su mozda 15 min pre pocetka. Organizacija 19. vek.

Dok smo proleteli brzinski kroz sajam, vec sam imao osecaj da ne moze da se dise.

Najlepsi deo sajma je bio besplatan, skup oldtajmera pre rampi.
Prikačeni fajlovi
IMG_20250323_100252.jpg
IMG_20250323_100826.jpg
IMG_20250323_101230.jpg
IMG_20250323_175701.jpg
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Ja zbog malca morao za vikend i popizdeo sam na samu organizaciju parkinga. Došao u 11 sati, oni samo puštaju ljude unutra, a za parking ko se kako snađe i dal se snađe. Na izlazu da ne pričam, stajao sam bukvalno u mestu pola sata, al dobro. Sam sajam je ok, Kinezi su uglavnom svi ok, sem onog nesrećnog MG-a, ono je bukvalno nivo Cerija kad se pojavio prvi put. S obzirom da ćale gleda nešto u rangu do 20k da ima iole klirensa i da je 110-120ks motor, pogledasmo i onaj MG od 18,5k. Ono je tuga samo po sebi, enterijer, motor 1.5 105ks, ni nemam ideju kako to ide. Mislim da on nema nikakvu šansu pored Kamiqa, C3, C4 (koji je nešto skuplji, ali daje dosta više), Captura, pa i Pume (koju samo prostor kolje). Btw, ako ima neko neki predlog za taj rang cena i te kriterijume, neka napiše.
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

I Puma i Captur su prilično dobri sa prostorom. Ne znam šta s etraži, ali za taj segment oni nude možda i najviše po pitanju prostora.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Radni dan odmah po otvaranju najbolja opcija, ko može da se uklopi zbog posla.

Slika

Taman se zagužvalo kad smo završili.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Tačno tako. Mi smo ušli i malo pre 10h. I to smo prvo otišli u halu 1 i sve obišli dok je najviše ljudi prvo pohrlilo u halu 3.

Slikano u 10:01.
100150.jpg
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

trojanac napisao:I Puma i Captur su prilično dobri sa prostorom.
Ne bih se složio za Captur.
Možda imam preko 190, ali za "prilično dobri" to ne bi trebao da je problem.

Tapa

Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Za Captur i đene đene, ali ja se za Pumu ne bih složio. I ono što mi je kod nje zapalo za oko je nerealno veliki obim volana.
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Izgleda mi ispod 185cm nemamo pravo glasa. :D
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

I meni se cini

Sent from my iPhone using Tapatalk
Masinac
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2019, 15:59

Post od Masinac »

Izgleda da mi koji ne gotivimo SUV mrcine nemamo pravo glasa... Meni se ne sviđa ništa od toga... Bespotrebne visoki a malecki automobili, teški (ili teži od ne-SUV) itd.

Da baš moram da biram neki jeftin SUV, kontam da bi to bio MG ZS, lep auto, udobna sedišta, mekana plastika gde god obično pipaš rukama... Tu je uvek stavka kome to posle prodati, al kontam da će se taj narativ prema kinezima vremenom menjati.

Baš mi se svideo BYD Seal, kako spolja tako i unutra, zadnji light bar me je bas nekako iznenadio, nisam očekivao da izgleda onako dobro uživo. Takođe me iznenadila i cena, nije jeftin al šta je tu je, svakako ću ga kupovati kad padne na 5k eura xD

Zao mi je sto nije bio BYD Dolphin, kontam da je i on dobar, al dok ne vidim...

Standardno mi se sviđa Pežo 508, tako lep auto, unutra kao u avionu da sediš, jes da ima glup položaj volana da uvek blokira pola instrument tableta al oprostio bi mu to. Kontam da bi neki bio lepa zamena za mog C5.

Takođe Suzuki Swift, iako mnogi kažu da im ova nova verzija ne odgovara dizajnerski, meni je lep, makar od napred, od nazad izgleda kao da ga je neko zakucao u zid pa ga tako spljostenog ostavio. Unutra standardno spartanski, gruba plastika. Bolji je u plavoj boji, mada su oni vazdušni jastuci izloženi kod žutog mnogo bolji ;)

Edit: zna neko koja su ona 3 kineza sto su bila predstavljena napolju? onaj najluxuzniji je bas ozbiljno izgledao.

Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Mislim da je to onaj Dong Feng ili kako se već zove. Mislim da oni imaju predstavništvo u Bugarskoj pa su prodavci komunicirali na engleskom i ona mi je rekla da imaju još modela napolju.
Odgovori