Peugeot 3008, 1.2 puretech

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Peugeot 3008, 1.2 puretech

Post od trojanac »

Nije novo niti nepoznato za drzuge, mada mnogi napuštaju takvo rešenje.
Hondin 1.0 VTEC Turbo motor od 126/129 KS (koji se često zaokružuje na 130 KS)
koristi sistem "belt in oil" (vlažni zupčasti kaiš).
Ovaj motor se nalazi u desetoj generaciji Honde Civic (2017–2022) i specifičan je po tome što zupčasti kaiš radi unutar samog motora, gde je stalno u kontaktu sa motornim uljem radi smanjenja trenja i povećanja efikasnosti.

Održavanje: Honda preporučuje zamenu kaiša na svakih 100.000 km ili 6 godina, ali mnogi stručnjaci savetuju raniju zamenu (već na 60.000 km) kako bi se izbegli rizici.
Važnost ulja: Izuzetno je bitno koristiti isključivo ulje propisane specifikacije i menjati ga redovno (idealno na 10.000 km) kako bi se usporilo propadanje kaiša.

U poređenju sa njim, jači 1.5 VTEC Turbo motor u istom modelu Civica koristi klasičan razvodni lanac koji se smatra pouzdanijim rešenjem na duže staze.
Moj čovek iz servisa kaže nije sjajno ali je rešivo, ko ga uzme.
Posetite www.garaza.rs !
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Ma sve je to ok, al mi nije jasan razlog ubacivanja kaisa u ulje.
Sta su hteli da postignu, usteda umesto lanca, da namerno skrate vreme velikog servisa.....msm, licno, ne vidim nit poentu nit benefite kaisa u ulju.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Servis gde sam radio od pocetka, nije vise ovlasceni za Citroen, pa pretpostavljam ne prate obavestenja, pa sam sad u svojoj reziji zamenio i stavio ineo rcp 5-30, videcu kako ce se ponasati.

Послато са SM-S921B помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Jeste offtopic, ali kad pomenu ovde za servis da nije više ovlašćeni, mislim da ni jedna marka u Srb nije gora od Citroena po tom pitanju, u prethodnih 20 godina ne znam da li je iko promenio vise ovlašćenih i distributera i servisera.
Имам једно потпитање...
Odgovori