Филиповић napisao:Ма да...како да не.
Пре је било инструмент избегавања оправданих казни за оне који живе у некој врсти тихе побуне према свим могућим ауторитетима.
Рееетко се дешава да страда неко заиста невин.
Jel ovo ozbiljno mislis? Pa sam i znas kako je u praksi. Prolazak na zuto, sam si pisao slucaj i da su u praksi izjednacili sa crvenim. A da ne pominjem kada prodjes na zuto a policajac napise da je bilo crveno.
Onda kaznena politika. Uslovnog oduzimanja dozvole nema, zabrana vazi za sve kategorije. Covek koji kamionom hrani decu, napravi neki laksi prekrsaj kolima ili motorom recimo. Mora da dobije mesec dana zabrane koja mu vazi i za kamion, a to moze da znaci - otkaz. Znaci njemu kazna nije ni novcana, ni bodovi, ni zabrana, nego mu je kazna oduzimanje posla. Da li je to zaista adekvatna kazna za nekoga kome je prvi prekrsaj u zivotu, i to ne neki teski? Dalje, odbrana u sudu prakticno ne postoji. Samo klepe kaznu, ni saslusanje, svedoci, dokazi, nista nema vrednost.
Uostalom, na VG pisao da si radio u sudu i da si se nalgedao svega i pokusacu da citiram "tamo ima malo prava a jos manje pravde..", tako nekako. Neka je to bio instrument izbegavanja, u mnogim slucajevima je bi potreban i pravedan. A i nije to lako tako izbeci, dolazi policija, fiktivna adresa...
Moraju i sudovi da pocnu da realno sagledavaju sve cinjenice i da kaznena politika ima malo fleksibilnosti, kazna ispod propisanog minimuma u praksi za saobracajne prekrsaje ne postoji.
cozmo napisao:Sad ce pola Srbije da preregistruje automobile na zene, babe, dede, striceve, tetke
Moj kolega ima preko 70 neplacenih za parking, sta mislite na koga mu je registrovan novi auto

Samo molim te objasni kakve veze te doplatne karte imaju sa ovom pricom?