Magla
Re: Magla
Kod mene je valjda prepravljano, pa se kratka svetla pale sa startovanjem motora. Međutim, u tom modu nije moguće upaliti maglenke, kao ni duga, pa se treba "setiti". Tako da verujem da kupci novih vozila nikad nisu ni probali da nešto uključe, prepuštaju sve automatici.Saša napisao:Malo upozorenje vlasnicima novijih automobila sa LED dnevnim svetlima: ako držite svetla obično na "auto" desiće se situacija da po danu sa maglom vozite bez ikakvih svetala pozadi (nesvesno) jer glupava automatika upali samo ta LED svetla napred (jer ima dovoljno svetla napolju) i ustvari vozite po magli totalno neosvetljeni pozadi. Obavezno isključiti auto mod, upaliti kratka (čime se pale i pozicije) i naravno maglenku pozadi. Upravo sam na autoputu (suvozač) i videli smo puno auta koji tako voze. To su sve redom oni koji očigledno i inače nemaju običaj da pale maglenku nazad jer im se ovo sigurno ne bi ni dešavalo.
Koliko hoćeš kola bez zadnjih svetala po magli.
Odvalio bih ih od kazne. Ne treba da vozi kola ko je toliko nezainteresovan. Automatika je ok, ali retarde za volanom treba ili edukovati ili skloniti sa puta.
Tapatalk
Odvalio bih ih od kazne. Ne treba da vozi kola ko je toliko nezainteresovan. Automatika je ok, ali retarde za volanom treba ili edukovati ili skloniti sa puta.
Tapatalk
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Sinoć je od,lupam 60 auta,koje smo mimoišli-obišli,zadnje maglenke,upalilo samo 20.Možda i manje.Najjači su mi ovi likovi u Novom Sadu,koji leti voze sa uključenim maglenkama,a zimi jok.
Inače,prava opasnost u ovoj magli su vozači koji voze noću sa minimalnom brzinom od 40km/h a pojedini i manje.I na svaki auto koji im ide u susret oni blago idu ka njemu (efekat muve na noćnom svetlu).Prava opasnost u saobraćaju.
Inače,prava opasnost u ovoj magli su vozači koji voze noću sa minimalnom brzinom od 40km/h a pojedini i manje.I na svaki auto koji im ide u susret oni blago idu ka njemu (efekat muve na noćnom svetlu).Prava opasnost u saobraćaju.
Pda, ti sto voze 30 po magli su jednako opasni, kao i oni sto voze 150.
Otvori 4ro ociju, upali svetla, sva 4 migavca, maglenke i vozi koliko toliko normalno, bez stajanja pored puta da pisas i slicno.
Klinci i svi ostali koji ne znaju da voze, niti poznaju pravila, uglavnom voze leti po lepom vremenu. A poznato je da se klinci loze da su im popaljene maglenke i cudesa. Onda valjda bolje ide auto
Otvori 4ro ociju, upali svetla, sva 4 migavca, maglenke i vozi koliko toliko normalno, bez stajanja pored puta da pisas i slicno.
Klinci i svi ostali koji ne znaju da voze, niti poznaju pravila, uglavnom voze leti po lepom vremenu. A poznato je da se klinci loze da su im popaljene maglenke i cudesa. Onda valjda bolje ide auto

- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Ako je magla takva da se ne vidi dalje od 20-30m naravno da treba da se vozi 40km/h i manje. Ne možeš da kriviš druge ako voziš brže i onda ti izleti nešto tako da ne možeš da se zaustaviš.
Retko kad su takve magla da je vidljivost par metara.
Bas cesto vozim po takvom vremenu, i dok god se ljudi pridrzavaju saobracajnih propisa, uglavnom sve bude u redu.
Prvo i osnovno zaustavljanje po magli je veliko ne. Ako moras da stanes, onda propisno obelezis svoje vozilo. Ljudi cesto misle da je vozilo propisno obelezeno ako je trougao stavljen 5m iza vozila?! Mrzi ih da hodaju?!
Mnoge bih ja vratio u skolu nazad i za mnogo manje prekrsaja, a ne 18 bodova.
Bas cesto vozim po takvom vremenu, i dok god se ljudi pridrzavaju saobracajnih propisa, uglavnom sve bude u redu.
Prvo i osnovno zaustavljanje po magli je veliko ne. Ako moras da stanes, onda propisno obelezis svoje vozilo. Ljudi cesto misle da je vozilo propisno obelezeno ako je trougao stavljen 5m iza vozila?! Mrzi ih da hodaju?!
Mnoge bih ja vratio u skolu nazad i za mnogo manje prekrsaja, a ne 18 bodova.
- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
Jutros bas o tome razmisljam. Dama u A1 iza mene vozi, gledam i divim se led svetlima i pojavi inace nezgrapnog automobila. Prodje kraj mene kod TC Usce i skrenu u Bul Nikole Tesle i kao fantom nestade u magli, pozadi nijedno svetlo.Saša napisao:Malo upozorenje vlasnicima novijih automobila sa LED dnevnim svetlima: ako držite svetla obično na "auto" desiće se situacija da po danu sa maglom vozite bez ikakvih svetala pozadi (nesvesno) jer glupava automatika upali samo ta LED svetla napred (jer ima dovoljno svetla napolju) i ustvari vozite po magli totalno neosvetljeni pozadi. Obavezno isključiti auto mod, upaliti kratka (čime se pale i pozicije) i naravno maglenku pozadi. Upravo sam na autoputu (suvozač) i videli smo puno auta koji tako voze. To su sve redom oni koji očigledno i inače nemaju običaj da pale maglenku nazad jer im se ovo sigurno ne bi ni dešavalo.
TT
Klasican primer kako olaksica koja naizgled pospesuje bezbednost moze da stvori veliku nebezbednost. Slicno ce biti i za aktivne sisteme za mrtav ugao, napustanje trake, itd. Dobijes vozaca koji je nesvestan svoje nepripremljenosti za saobracaj u slucaju da bilo sta od toga zakaze.
Ja sam zapanjen koliko zena ne koristi zmigavac. O pravilnom prestrojavanju kod smanjenja broja traka da ne pricam. To je frapantno, nisu to samo klinke, vec zrelije zene. Gomila needukovanih vozaca koji svojim neznanjem stvaraju tenziju i opasne situacije.
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Ako je magla takva da ne može da se vozi 50+ na sat van naeseljenog mesta,e onda se ostaje kući i ne ide se iz Bečeja u BIG.grujicd napisao:Ako je magla takva da se ne vidi dalje od 20-30m naravno da treba da se vozi 40km/h i manje. Ne možeš da kriviš druge ako voziš brže i onda ti izleti nešto tako da ne možeš da se zaustaviš.
Jednaka opasnost je vožnja minimalnom brzinom,kao i onom koja je maksimalno dozvoljena na određenom putu.
- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
Ako je to istina, onda onaj ko je to propisao nije dobro razmisljao. Koliko neosvetljenih ili slabo osvetljenih bulevara, ulica, a magla da se ne vidi prst pred okom. To svetlo uopste ne smeta. Vise mi smetaju led stopke ne gomili novih automobila. Prosto moram da skrenem pogled, ai ne od zavisti, vec mi zaista smeta