Stanje na putevima, radovi, izmene saobraćaja...

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Re: Stanje na putevima, radovi, izmene saobraćaja...

Post od Stjepa »

M.M prvo kupi patike u NexTovom stili, onda počne i da ga oponaša...

Che hvala. Mene si ubedio. Taj put preko Temerina mi je koliko toliko poznat, seća se da sam njim vozio pre x godina. Nadam se da će ostalim saputnicima biti sve jedno kuda idemo.
Stjepa
Reactions:
Kontakt:

Post od Stjepa »

Da se zapljunem, i zahvalim Che-u na savetu ali ipak ga nisam poslušao.
Dok sam se kretao ka severu prelomio sam da ipak želim malo eksperimentisati i isključio se kod Kovilja.
Put je sasvim zadovoljavajući, jedino što je malo slabije obeležen kroz naseljena mesta. To sam zapazio u povratku i koštalo me je mašenja jedne ulice u Čurugu.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Mašio si ulicu u mestu sa dve ulice. Stjepo legendo. :kezo:

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Stjepa
Reactions:
Kontakt:

Post od Stjepa »

:ovacije:

Moram da se pravdam (ko hoće da razume neka pogleda kartu, jer i ja odatle kupim nazive ulica):
Raskrsnica Miloša Obilića i Kralja Petra nije ni najmanje obeležena, nema čak ni "stop" znak a K. Petra je sa prvenstvom. Tako da sam kretajući se prvom presekao drugu, umesto da skrenem desno. U narednih 100m po kvalitetu asfalta koji se odjednom toliko menja u neki iz doba Tita, a ulica odjednom poprime oblike sokaka ukapirao sam da nešto nije ok.
Tad sam pozvao u pomoć gps. Pitanje zašto to nisam odradio od samog starta - zato što sam prethodni dan izgleda imao sreće i prošišao sva ta mesta onako na "slepo" bez pomagala pa sam mislio da ću i ponovo. Realno malo je falilo da ostvarim podvig.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Od pre neki dan, juče sam video. Baš su iskopali jedno parče sigurno metar dubine.
Ivancho sigurno može reći nešto više...

Slika

http://www.bgsaobracaj.rs/index.php?opt ... &Itemid=40
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

E bas si danas nasao to da okacis. :D Pre par dana sam morao na tezi nacin da saznam da su radovi u toku. :uf:
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Radovi kod Batajnice do 17. avgusta

Na autoputu kroz Beograd od Batajnice do takozvane lakat krivine od danas do 17. avgusta biće izvođeni radovi na krpljenju udarnih rupa i oštećenja na kolovozu, u smeru od Novog Sada prema Beogradu, saopštili su "Putevi Srbije".

Radovi će se izvoditi u periodu od osam do 18 časova, a putari će se povremeno pomeriti ukoliko bude velikih gužvi u saobraćaju.

Radovi su obezbeđeni saobraćajnom opremom i signalizacijom.
"Putevi Srbije" pozivaju vozače da prilagode brzinu kretanja vozila uslovima na putu.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Jeste, prosao ja juce kad sam se vracao iz NS. Krpe parce po parce, mada ta deonica uopste nije tako losa. Pritom to rade u sred sezone, kad je najveci broj vozila na tom pravcu. Doduse, idu ljudi sad i obilaznicom pa je manje nego prethodnih godina, ali je i dalje najveca guzva u ovom periodu.

Sent from my HTC Desire X
Posetite www.garaza.rs !
Stjepa
Reactions:
Kontakt:

Post od Stjepa »

Ko planira da ide Ibarskom u skorije vreme neka planira na naizmenično propuštanje regulisano semaforom na delu puta između Ljiga i Rudnika.
Radovi su vezani za izgradnju auto-puta. U čekanju sam izgubio oko 10min, a u zavisnosti od gustine saobraćaja dalji tok saobraćaja može biti jedno vreme usporen dok se kolona ne rasčisti. Zbog radova se na tom delu silazi sa asfaltnog dela druma i vozi, izrađenim za ove potrebe, makadamskim delom.

U smeru Rudnik-Ljig nedugo nakon prolaska radova, u dugoj levoj krivini sa desne strane zavučena u kukuruze stoji policajska patrola. Deonica pre krivine, a i u samoj krivini, koja je pregledna, je isprekidana linija. Neposredno pred samom patrolom počinje puna linija i pretpostavljam da upravo zbog toga i stoje jer posle nagomilavanja saobraćaja zbog radova kreće "čišćenje" kolone pa se lako upeca dase preticanje ne završi na isprekidanoj na tom delu. Ne verujem da hvataju radarom jer su baš zavučeni i jako teško uočljivi.

E sad malo subjektivnog komentara na račun ove patrole - stvarno su i kauboji i haračlije i drumski razbojnici i jananičari gori od onih iz doba Turaka a i sve ostalo negativno što se može reći. Ili su oni sami (policajci iz patrole) mućci ili im je naređeno pa stoga i ceo sistem u državi. Zbog čega? Zavukli su se ko qrve, zamaskirali između kukuruza, i iskaču kao drumski razbojnici. Ja sam prvo ugledao policajca koji je već imao dve "mušterije" pa onda tražio pogledom vozilo i ugedao tek kada sam se približio.
Ako radiš po zakonu i ti sam sprovodiš taj zakon u delo, pa isprsi se majku mu. Stani lepo, a ne da se kriješ ko rekah već šta.
Iz smera Ljiga nije ama baš iko blicao i time upozorio na patrolu. Dali što ih nisu uočili ili smo izgubili taj osećaj "drug na drumu".
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

A zasto bi parkirali patrolni auto bas pored puta da svi vide? Pa i cilj je da se ne vide, da bi upecali one koji ne postuju propise. Ovako kad se vide, onaj koji bi pretekao nekog na punoj ne bi to uradio samo zato sto ih vidi, a ne zato sto je fin i onda to nema svrhu.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Tačno sam tuda prošao prošli ponedeljak. Izgubio sam 15-tak minuta čekajući da prođem. Odmah posle toga pandur je zaustavio auto par kola ispred mene jer je završio preticanje preko pune. Jeste da je i to prekršaj, ali nije bilo ono bahato preticanje preko pune već je zakačio kad se već vraćao i pri tom nije nikog ugrozio. Inače pre toga sam video par samoubilačkih preticanja u nepreglednim krivinama i to je za zatvor, a ova sačekuša ovde je za punjenje budžeta.
Stjepa
Reactions:
Kontakt:

Post od Stjepa »

H4 odgovorio je Grujić isto ono što mislim i ja.
Hoštaplerska posla. Eto, čak tvoja prva rečenica sa upitnim značenjem mi govori da imamo apsolutno različite stavove o sprovođenju zakona.
A ja mogu da ponovim još jednom da mi je to podmuklo, jajarski, hoštaplerski, ka da su drumski razbojnici, haračlije (akenat na ovo jer se po tvom i njihovom zakon koristi za punjenje budžeta pa samo daj što više na bilo koju foru).
Stani lepo dostojanstveno ko čovek. Isprsi se i sprovodi zakon.

Je li veći uspeh da se sakriju, sačekaju nekog da pretekne na punoj (pritom zna se gde se postavlja puna, dakle više nije pregledno), ne daj Bože zbog nepreglednosti i pune izazove neki udes pa se onda sa osmehom na licu i dok trljaju ruke privuku da napišu kaznu?
Ili druga situacija, uočljivi su pa bi eventualni pokušaj bio u startu opstruiran (i onaj ko bi hteo, ka ih vidi neće). Samim tim preduprede situaciju da ne dođe do udesa, eventualnih ljudskih žrtava?

A čita poenta je da će natrčati onaj ko završi preticanje u prvim metrima pune linije.
Onaj ko ga započne proći će pored njih u levoj traci, taman markiran od vozila koje pretiče. ZAšto? Zato što su na "idealnom" mestu.

Dakle?
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Razumem ja sta hoces da kazes, i ok mogu da se slozim sa time, medjutim to je samo mera trenutne prevencije. Taj koji je dovoljno lud da tu pretice, a nepregledno je, ako je policija tu i vidljiva je, on mozda onda nece tu preteci ali ce 2 km dalje uraditi to na nekoj krivini isto. Treba promeniti svest ljudi, da pojedinci koji to rade uopste i ne pomisljaju da rade takve stvari vise. A to ne moze samo policija da uradi. :)
Stjepa
Reactions:
Kontakt:

Post od Stjepa »

H4wkeye napisao:Treba promeniti svest ljudi, da pojedinci koji to rade uopste i ne pomisljaju da rade takve stvari vise. A to ne moze samo policija da uradi.
"Kome zakon leži u topuzu tragovi mu smrde nečovještvom"

Menjanje odnosno formiranje svesti je proces koji se uči u kući, Školi... I to je nešto što ne boli.
A sad dali te mlati pendrekom ili po džepu razlika je samo hoćeš li imati modrice ili nećeš. A ako je to vaspitanje koje nam nudi naša policija, onda pročitaj još jednom citat iznad.

Cilj je prevencija, prevencija, prevencija. Jedan kontra efekat koje može još da proizvede ovo zaustavljanje - neko pretekne šleper za kojim se vukaokilometrima iza. Poreznici, pardon vaspitači, ga sankcionišu. U međuvremenu isti onaj šleper prođe. Znači da će "učenik" (ako su ovi vaspitači) ponovo da se nađe iza njega. Onda se dođe do ovog tvog:
H4wkeye napisao:Taj koji je dovoljno lud da tu pretice, a nepregledno je, ako je policija tu i vidljiva je, on mozda onda nece tu preteci ali ce 2 km dalje uraditi to na nekoj krivini isto.
Hoće li njega sprečiti da sad uradi preticanje na mnogo opasnijem mestu samo zato što su mu "vaspitači" napisali uplatnicu za "predavanje"? Polazim od tvoje pretpostavke da je "dovoljno lud", i da je verovatnoća minimalna da će narednih 10ak km biti nove patrole.

Najveći problem je što se kod učesnika u saobraćaju stvara osećaj kao da su kriminalci sa poternice pa se čekaju iz zasede.

U principu ja ću opet da se vrtim oko svog ti oko svog, a pravimo off u ovoj temi.
U Bugarskoj, recimo, imaju lažne kartonske patrole vidno postavljenje. Ali sa većek rastojanja ne znaš jesu li prave ili ne. Ali deluje, pogotvu jer ih mogu premeštati sa lokacije na lokaciju.
Čini mi se da je nekad ranije i bila priča da patola kod nas mora da se postavi upravno na put tako da se vidi natpis policija ili milicija (šta li je već tad bilo). Dakle ne da se kriju, već da se normalno postave.
Al kad je došlo "seci uši krpi dupe" mogli bi još da reklamiraju na tv-u i vikend akcije: "Ovog vikenda 30% popusta na nevezan pojas samo kod Vaše policije! Prvih 10 ovaca za šišanje dobija kupon sa 10% na bilo koju sledeću kaznu. Ne tražite Vi nas, naćićemo mi Vas! Vaše je samo da u toku ovog vikenda ne vežete pojas. Iskoristite šansu! Vaša policija."

Da završim, da oni stoje lepo i normalno na tom mestu ne bi bilo ove rasprave. Ovako na mučki kad se postave već sam dovoljno jasno napisao šta mislim o tome. ;)
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Naravno druze, i ja postujem tvoje misljenje. :) I slazem se da je prevencija najbitniji faktor, jer ako si tu uspesan, onda neces morati toliko da brines da li ce neko prekrsiti zakon ili ne. Sto se tice tvog konkretnog primera, ja sam to gledao samo sa tacke kaznjavanja, ne prevencije. Sad kad pogledam malo bolje, i jesi u pravu. Verovatno bi veci efekat imali da su bili vidljivi, jer ako si video njih, pomislis da mozda ima jos patrola nize, i da su na vezi preko motorole i prate saobracaj. Prosle nedelje ja sam bio na putu (nije Ibarska) i na delu gde pocinje puna linija stojala je patrola, ali im je auto bio parkiran upravno prema putu i jasno vidljiv.
Odgovori