Granicni prelazi?

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
meidling
Reactions:
Pridružio se: 02 Feb 2017, 19:16
Garaža: Volvo XC90 II D4

Re: Granicni prelazi?

Post od meidling »

Jutros u 06.40 na Horgosu 7-8 automobila, radila jedna traka,medjutim kolona se maltene spojila od granice do granice.Vratio sam se na Horgos 2 i bio 5 po redu.Poceli da rade u 7.10 h.Presao obe granice za 5 minuta.Autoput prazan,al ubi kiša od Niša do Austrijske granice

Gesendet von meinem Samsung Galaxy Note 8 mit Tapatalk

Volvo XC90 II D4
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Evo me na B. Vinogradima, kolona se otegla. Po rečima lokalca ispred mene, barem sat ćemo čekati.
Koliko je pametno da okrenem i odem za Djalu? Drugar je juče u ovo vreme išao na Horgoš, izginuo čekajući.
Kako ono beše za kamere na granici sa HU?
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

https://www.blic.rs/vesti/drustvo/otvor ... -u/qz5vb39
Ministri spoljnih poslova Srbije i Mađarske Ivica Dačić i Peter Sijarto otvorili su danas novi granični prelaz između dve zemlje, Rastina-Bačsentđerđ.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

To je super. Malo ce rasteretiti ostale prelaze.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Vladapetr napisao:Evo me na B. Vinogradima, kolona se otegla. Po rečima lokalca ispred mene, barem sat ćemo čekati.
Koliko je pametno da okrenem i odem za Djalu? Drugar je juče u ovo vreme išao na Horgoš, izginuo čekajući.
Daleko je Đala, pogotovo ako posle ne ideš u Segedin nego hoćeš da se vratiš na autoput.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ima link za fb grupu gde javljaju trenutno stanje, mislim da je link na prosloj strani. Gtranslate pa udri.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

grujicd napisao:
Vladapetr napisao:Evo me na B. Vinogradima, kolona se otegla. Po rečima lokalca ispred mene, barem sat ćemo čekati.
Daleko je Đala, pogotovo ako posle ne ideš u Segedin nego hoćeš da se vratiš na autoput.
Idem baš u Segedin, akvapark.

Sad je kasno, blizu sam rampe. Već dva majmuna su obišla kolonu i uvalili se napred na silu, napolju sam i čekam trećeg jer taj će mi stati blizu :)
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Generalno koji se prelaz brze predje? Vinogradi ili horgos 2?
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

U petak ujutru na Horgošu 2 ka Srbiji drugari čekali 40 minuta, na Horgošu 1 oko 4 sata. Mi prešli na Bačkom Bregu za 10 minuta ali ja svojim autom nikad ne bi išao tamo, onaj put posle do Sombora i dalje je takva tuga da nemam reči.
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Ja sam zadnjih par puta isao na B. Vinograde i najduze cekanje tamo je bilo 15 minuta. Na"veliki" Horgos ici u sezoni je samoubistvo.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ja sam isao letos par puta i pri otvaranju smo cekali 45-60 minuta iz Srbije na Vinogradima.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Heinz napisao: 03 Apr 2018, 13:50 https://www.blic.rs/vesti/drustvo/otvor ... -u/qz5vb39
Ministri spoljnih poslova Srbije i Mađarske Ivica Dačić i Peter Sijarto otvorili su danas novi granični prelaz između dve zemlje, Rastina-Bačsentđerđ.
http://www.021.rs/story/Info/Vojvodina/ ... akrpa.html
SlikaSlika
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Proverite stanje na graničnom prelazu putem kamera
https://www.b92.net/automobili/vesti.ph ... id=1383650

AMSS i MUP Republike Srbije postavili su prve video kamere koje prikazuju trenutno stanje na graničnom prelazu Batrovci, sa Hrvatskom. Ideja je da se ovaj sistem kasnije proširi i na druge granične prelaze – Horgoš, Gradina, Preševo.

U petak je u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije – Uprave granične policije u Beogradu, održan sastanak direktora policije, Vladimira Rebića, i predsednika Auto-moto saveza, Mirka Butulije, na kome je prezentovan zajednički pilot projekat “Servis za građane – trenutno stanje na graničnim prelazima Republike Srbije”.

Ovaj projekat predstavlja uspostavljanje sistema za vizuelno i pravovremeno informisanje javnosti o protočnosti drumskog saobraćaja na graničnom prelazu, što je od posebnog značaja tokom turističkih sezona kada su gužve najveće. Sistem se sastoji od video kamera, čiji je signal dostupan javnosti putem Interneta, a koje prikazuju protočnost drumskog saobraćaja na graničnim prelazima, kako na ulazu, tako i na izlazu iz Republike Srbije.

Cilj projekta je da se građanima olakša kretanje preko graničnih prelaza, odnosno da se u periodu velikih gužvi, na najfrekventnijim graničnim prelazima može imati uvid u gustinu saobraćaja na prelazima.

Na taj način građani dobijaju informaciju koja im je potrebna za planiranje putovanja i eventualno preusmerenje na alternativne granične prelaze.

“Granični prelaz Batrovci jedan je od najopterećenijih prolaza, na kom putnici nekad čekaju i po više sati. Zbog toga smo u saradnji sa AMSS napravili ovaj pilot projekat koji će omogućiti građanima da na jedan relativno jednostavan način dobiju informaciju o vremenu čekanja na graničnim prelazima i alternativnim putnim pravcima, gde bi mogli manje da čekaju i bolje planiraju svoje putovanje”, rekao je Rebić i pohvalio ideju AMSS.

Uprava granične policije MUP RS ovim putem se zahvalila kolegama iz Sektora za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije na podršci i pomoći u realizaciji, kao i AMSS koji je finansirao veći deo projekta.

Prezentacija pilot projekta AMSS i MUP RS

“AMSS u cilju povećanja mobilnosti drumskog saobraćaja u Republici Srbiji, realizovao je projekat u saradnji sa MUP RS i obezbedio video kamere koje su postavljene na granični prelaz Batrovci, njihovu tehničku ispravnost, ostalu neophodnu mrežnu i serversku opremu kao i dostupnost signala kamere na svojoj zvaničnoj Internet stranici (www.amss.org.rs)."

"Usluga prikaza trenutnog stanja na graničnom prelazu Batrovci uskoro će biti dostupna i korisnicima AMSS aplikacije za mobilne uređaje, što će omogućiti brži pristup svim našim vozačima, dati im ključne podatke u planiranju puta i omogućiti im bezbednu vožnju", istakao je Butulija i zahvalio se MUP RS na razumevanju i podršci u ovom projektu.

Mirko Butulija, Vladimir Rebić, Milenko Božović, Vladimir Đikanović, Dejan Jevtić i IT stručnjaci nakon današnjeg sastanka

Zajednička ideja AMSS i MUP RS je da ovaj sistem uspostavi i na ostalim graničnim prelazima Republike Srbije – Horgoš, Gradina, Preševo, sa mogućnošću proširenja broja lokacija u zavisnosti od potreba i zainteresovanosti javnosti.

Ova ideja krunisala bi se Sporazumom o saradnji između AMSS i MUP RS, kojim bi se regulisala međusobna prava i obaveze.

Današnjem sastanku prisustvovali su i načelnik Uprave granične policije Milenko Božović, pomoćnik načelnika Uprave granične policije Vladimir Đikanović, predsednik Izvršnog odbora u “AMS Osiguranje” a.d.o. Dejan Jevtić, kao i IT stručnjaci.

Trenutno stanje saobraćaja na Batrovcima možete pogledati ovde - https://kamere.amss.org.rs/
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

U zadnje 2 nedelje bio na Horgosu 2 par puta, max 10 min cekanje.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Ja sam bio prosle nedelje, sat vremena na ulazu u Madjarsku. Usko grlo kod zicane ograde, pojacana kontrola.

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Odgovori