Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placeva...

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Re: Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placev

Post od maniaxxx »

nidza napisao:Ajde ja moje kratko iskustvo da dam. Kao što znate, 159tke su kod nas oko 8000 novijeg datuma. Preko sam pokušao par licitacija, pikirao sam baš dobre primerke i rećiću vam da su svi otišli za sumu preko 10 hiljada, preko. Dodajte na to sve peripetije i nove troškove oko uvoza, i to je realna cifra dobrom primerka automobila.

Na koju foru oni auto koji napolju košta 10-11 hiljada kupe za 5-6 plafon, pa ga prodaju za 7-8, pitanje je sad. :)
:kuku:

Mislim da ti odgovor nije potreban? Evo ti primer, baš danas sam gledao na mobile.de passata 2.0 TDI dsg za 8000 evra 2012 godište( ili 2011 ), na slikama izgleda lepo očuvan, dve tri ogrebotine, koje se jeftino ( barem u Slo ili Srb sređuju), ALI, avto ima prek 600000 km, znači, uskoro če biti nekde na balkanu sa max 150000 ulickan i za 13-14 hiljada evriča....evo odakle zarade :kuku:
zex
Reactions:
Pridružio se: 23 Feb 2013, 17:52
Garaža: Audi A3 Sportback

Post od zex »

Brat se neki dan vratio sa svojim "novim polovnim" autom..
Ubili smo se da nadjemo auto koji je dobar a da ne kosta ovde Boga oca...Moja okolina je najskuplja u Nemackoj. U Baden-Wuertenbergu ima dosta para pa je sve skupo...
Znaci Golf VI, 2.0 tdi, 2012. 127.000 km, navigacija, al felne 16", dve seta guma, uredna servisna knjigai to je sve od opreme, netto 9000 evra...Znaci u Srbiji oko 11500 do 12000
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Ja kada sam kupovao auto za tatu proletos, video sam da jednostavno nema jeftino i dobro... Ako hoces dobar auto onda to kosta par hiljada evra vise nego sto takvi "isti" automobili kostaju kod nas (pricamo o autima iz uvoza). Cuknut auto ne mora automatski da bude kanta/mrtvacki kovceg, moze on da se lepo sredi i da bude sasvim fin auto, ali ja iskreno sumnjam u to kako to domaci "majstori" srede za prodaju.

Evo primera, nama je jedan Rus nudio lupanog Passata uvezenog iz Belgije za 8.000 evra netto. Auto preziveo lancani, nije izgledao kao da da mu treba ne znam kakva popravka, "samo" branici, krila, hauba, farovi i stopovi. U cenu od 8.000 evra (netto) covek nam je ponudio cak i osnovne delove, ove koje sam naveo, ali nase bi bilo da ih namontiramo i farbamo, da kupimo neke sitnice "bez kojih auto moze da se vozi". Auto je bio 2 godine star sa 60.000 km na satu, 2.0 tdi u Comfortline paketu opreme sa par doplata, ekvivalentan auto u Nemackoj u tom momentu je bio bar 13.000 evra netto.

E sada, ono o cemu ja razmisljam jeste, koliko je Rus platio taj auto na licitaciji u Belgiji? Napominjem da auto nije izgledao "unisteno", mogao se lepo srediti.
zex
Reactions:

Post od zex »

Risto, platio ga je 5000...
Postoje neke seme ovde...Prvo naplatis osiguranje, jer osiguranje racuna koliko ih ovde kosta popravka takvog auta, a posto je cena sata neverovatna, ta popravka ovde, o kojoj si pricao kosta vise od 10000 evra...Znaci leasing je naplatio osiguranje, prodao auto a vozac auta je kupio novi...
Kakve su cene servisa dacu vam tri primera...Prijatelju je neko zagrebao vrata kljucem kad je bio u Srbiji. Leasing trezi od osiguranja da se auto popravi. Zamena desnih vrata napred i nazad, farbanje, 5000 evra
Zamena turbine na VW Touranu, na 200,000 km, kolega platio u ovlascenom servisu,, delovi i ruke, 2300 evra
Moj profesor nemackog, zamena alternatora, kaisa i spanera, A4, 2,0 benin, 2003 godiste, 1000 evra..Bile stradale cetkice i lezajevi.
Nadam se da je sad jasno zasto to niko ne popravlja i uvek se nadje neko ko ce taj udareni auto kupiti za Rusiju, Bugarsku, Srbiju...Taj auto moze lepo da se sredi i da mu nista ne fali. Moje pitanje je samo, sta bi bilo da si ga kupio citavog pa ti imao saobracajku? Popravio bi ga i to je to...
Ne govorim o autma gde su Air bagovu otvoreni, koji moraju da se razvlace i ostalo...
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Moje iskustvo u NL je da najpovoljnije moze da se nadje (relativno) malo ostecen auto. Bar znas zasto ga prodaju, a vrlo cesto sprega izmedju osiguranja i (prodavaca) pojedinaca dobro odradi posao, a i ti pojedinci cesto nisu mnogo gramzivi , pa se dodje do lepe kupovne cifre. Jedino treba birati (a i imati srece) da se ta ostecenja mogu trajno (finalno) srediti...

PS: Inace svuda sta je dobro to je i skupo - osim u muvacinama, a tu nikada ne znas ko je ispao budala na kraju :)
Korisnikov avatar
gavran
Reactions:
Pridružio se: 09 Sep 2013, 15:44
Garaža: Službeno vozilo

Post od gavran »

Molim lepo, sa sve tablicama istim.
Rad je stvorio čoveka, a nerad.......gospodina
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Kao nov? Udaren kao nov bolje receno :D

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Pa vidiš da leti.

poslato sa tapatoka koristeći komšin vajrles
Slika
Korisnikov avatar
GJSenna
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2013, 19:20
Garaža: Volvo S60 II, Audi A3 1.8T, bicikl...

Post od GJSenna »

Znaci ja moj Volvo 2012god. mogu dobro da prodam ako vratim originalnu km? Godisnje pravim 60000km. ?
Ali i narod je totalno glup i zajeban. Kad mi vide recimo 300000km na Volvou za 2god. smanjice mi cenu neverovatno, a kada bih je vratio na solidnih 100k km jer auto fenomenalno (ocivano) izgleda, dobio bih par hiljada € vise.
Svi znaju da se km vraca i opet kupuju onaj auto sto ima manje i placaju vise, a ja sto sam posten i necu to da uradim, ostavim original kako jeste niko me ne jbe dva posto.
Slika
zex
Reactions:

Post od zex »

Bas tako...Psihologija je cudo, jer niko ne veruje da covek moze da predje 60,000 za godinu dana...I svi veruju da bas njihov auto nije presao toliko...
Ja sam skoro, gledajuci auto za brata, nasao golfa, 2013 godiste, 185000 km, 2,0 tdi, automatik, 8500 evra, ovde u Nemackoj.
Da sam ga video u Srbiji sa 60-80000 km, zakleo bih se da nema km vise...NOV auto...To je to, auto put i vozi... :)
Poslednja izmena od zex u 10 Dec 2015, 08:14, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

To ti je 200 km dnevno, sve češći slučaj i kod nas. Recimo relacija BG - NS.

TT
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Da li je neko u poslednje vreme pratio Balkan aukcije? Kakve se sada cene vrte?
Nesto mi se neda da uplacujem depozit samo da bih video cene, a sad valjda uglavnom imaju neke nevidljive licitacije sto valjda znaci da uopste ne mozes ni videti cenu ako ne licitiras.
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

http://www.polovniautomobili.com/putnic ... 9/kia-soul
http://www.polovniautomobili.com/putnic ... oul-16-dsl

Nije prevara, ali su ga bas preterali. Vec su zaradili na tom autu kad su ga prodali kao novog verovatno i sad bi da se ovako masno ugrade. Pa sto je mnogo mnogo je.
Имам једно потпитање...
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Inace sam cuo da jedno od najvecih taksi udruzenja u Nisu koje vozi nove Avensise i iste prodaje nakon par godina i oko 500,000 km vraca kilometrazu na oko 100 i nesto hiljada pre prodaje.

Fora je sto menjaju ulje van ovlascenog pa mogu da vrate kilometrazu prema el. servisnoj izmedju zamena.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Odgovori