Auto sedišta za decu
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Re: Auto sedišta za decu
Ipak sam uspeo da vežem sedište. Da, kreten nisam uopšte dobro pogledao ilustraciju na samom sedištu. Išao sam svojom logikom i to je izgledalo ovako.

Držalo je i tako, ali ni blizu tako dobro kao kad se veže pravilno. A pošto sam krenuo naopako, nije bilo šanse da pojas provučem preko sedalnog dela, kako i treba.
Onda sam danas malo to bolje pogledao i probao kako je Rakhil i rekao, prvo preko sedalnog dela, onda se zakači i na kraju prebaci pozadi. I evo ga.

Sad je na knap, ali nema da mrdne nigde.
Tako da, mlade tate i mame, dobro pogledajte i proverite da li ste ispravno vezali sedište.

Držalo je i tako, ali ni blizu tako dobro kao kad se veže pravilno. A pošto sam krenuo naopako, nije bilo šanse da pojas provučem preko sedalnog dela, kako i treba.
Onda sam danas malo to bolje pogledao i probao kako je Rakhil i rekao, prvo preko sedalnog dela, onda se zakači i na kraju prebaci pozadi. I evo ga.

Sad je na knap, ali nema da mrdne nigde.
Tako da, mlade tate i mame, dobro pogledajte i proverite da li ste ispravno vezali sedište.
Posetite www.garaza.rs !
E tako treba.
Tapatalk Pro
Tapatalk Pro
danas sam upoređivao MC Toby i Romer King II
Zapažanje je da je kod King II bolje urađena zaštita od bočnog udara ali mi se baš ne sviđaju kruti pojasevi sa kojima se dete vezuje. Kod MC je to dosta nežnije i prijatnije, takođe kao što je već rečeno izraženo visok položaj sedenja za dete što može biti od prednosti. Kvalitet materijala kod oba proizvođača veoma sličan ali kod MC ostavlja utisak udobnosti, kao da je dete fino ušuškano.
Još uvek sam u dilemi, mada mislim da ću pre uzeti Romer...
Zapažanje je da je kod King II bolje urađena zaštita od bočnog udara ali mi se baš ne sviđaju kruti pojasevi sa kojima se dete vezuje. Kod MC je to dosta nežnije i prijatnije, takođe kao što je već rečeno izraženo visok položaj sedenja za dete što može biti od prednosti. Kvalitet materijala kod oba proizvođača veoma sličan ali kod MC ostavlja utisak udobnosti, kao da je dete fino ušuškano.
Još uvek sam u dilemi, mada mislim da ću pre uzeti Romer...
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
Bravo Trojke!!!
Da li imaš mesta na vozačevom sedištu, zato što vidim si dečje sedište stavio odmah iza?

Da li imaš mesta na vozačevom sedištu, zato što vidim si dečje sedište stavio odmah iza?
Nikad nisam tako vezivao sediste, doduse slicnu funkciju je obavljalo, ali nikad nije ovako spakovano bilo
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Imam Martine. To je Civic, zaboravio si. Vozačko sedište je pomereno skroz do kraja ili jedan zub pred kraj, nisam siguran. Uglavnom, nisam morao da ga pomeram da bi auto sedište stalo.
Mc, pa ovako je pravilno, ne znam kako si ga ti montirao i zašto nisi ovako?
Tapatalk with Desire 500
Mc, pa ovako je pravilno, ne znam kako si ga ti montirao i zašto nisi ovako?
Tapatalk with Desire 500
Posetite www.garaza.rs !
Ja sam samo preko sedista prelazio pojasom, i koristio sam suvozacevo sediste za blokiranje
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
Grujo, ide baš ovako kako je Trojke iz drugog puta vezao - preko i popreko, da ne kažem.
Ali sam i ja dodatno fiksirao suvozačevim sedištem.
Trojke, a da to je Civic.
Kod mene u Marei nema šanse da se na vozačevo sedište spakujem ja, a iza da bude dečije sedište. Ni ja nisam mogao da verujem, ali nema mesta.
Inače, to što pojas ide popreko (kroz žljebove sa strane) ima funkciju da u slučaju sudara, spreči sedište da se uzdužno izrotira. Zato smatram da je ISOFIX mnogo bezbedniji sistem i ako automobil podržava taj sistem - treba isti i iskoristiti!!!
Ali sam i ja dodatno fiksirao suvozačevim sedištem.

Trojke, a da to je Civic.

Kod mene u Marei nema šanse da se na vozačevo sedište spakujem ja, a iza da bude dečije sedište. Ni ja nisam mogao da verujem, ali nema mesta.

Inače, to što pojas ide popreko (kroz žljebove sa strane) ima funkciju da u slučaju sudara, spreči sedište da se uzdužno izrotira. Zato smatram da je ISOFIX mnogo bezbedniji sistem i ako automobil podržava taj sistem - treba isti i iskoristiti!!!

Znam da treba ovako, ali ili kratak pojas ili zivci 

Apsolutno. Doduše, za 0 sedišta nema potrebe, za 1 2 su ISOFIX dosta skuplja.
Za 3 nije velika razlika i trebalo bi uzeti. Uporedićemo na okupljanjima, samo treba da se dogovorimo unapred jer u Škodi stoji Cybex.
Tapatalk Pro
Za 3 nije velika razlika i trebalo bi uzeti. Uporedićemo na okupljanjima, samo treba da se dogovorimo unapred jer u Škodi stoji Cybex.
Tapatalk Pro
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
McGrujo, ovo je auto forum koji se zalaze za podizanje vozacke kulture i bezbednosti u saobracaju, sa narocitim osvrtom na bezbednost dece (ili bar ja tako tripujem), a ti si moderator i ugledni clan. Sa tog aspekta, ovi postovi su stetni i pogresni:
Ontopic: Hajde lepo posto imamo brdo razlicitih sedista na forumu da se uradi uporedni test onoga sto je aktuelno i dostupno na trzistu za blog. Kad sam ja kupovao, smaralo me je sto su svi testovi inostrani pa pola modela nema kod nas itd. Da ne pominjem da su domaci testovi a la SAT morbidno glupi.
McGruja napisao:Nikad nisam tako vezivao sediste, doduse slicnu funkciju je obavljalo, ali nikad nije ovako spakovano bilo
McGruja napisao:Ja sam samo preko sedista prelazio pojasom, i koristio sam suvozacevo sediste za blokiranje
Ako umes da skaces na pominjanje zadnjih podizaca u Opelima, nauci i da se ujedes za jezik u ovakvim prilikama. Samo kazem.McGruja napisao:Znam da treba ovako, ali ili kratak pojas ili zivci
Ontopic: Hajde lepo posto imamo brdo razlicitih sedista na forumu da se uradi uporedni test onoga sto je aktuelno i dostupno na trzistu za blog. Kad sam ja kupovao, smaralo me je sto su svi testovi inostrani pa pola modela nema kod nas itd. Da ne pominjem da su domaci testovi a la SAT morbidno glupi.
Nemamo kapacitet za ozbiljan test. Ja sam gledao prvo bezbednost, zatim štetnost materijala. Tako nešto nismo u stanju da izmerimo, ali možemo da uporedimo funkcionalnost i lakoću upotrebe.
Tapatalk Pro
Tapatalk Pro
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Nemoj reci, a ja mislio da lupamo kola u beton sa lutkama u sedistima
Naravno da ce biti funkcionalnost i upotreba, rezultate crash testova i toxicity testova prepisemo sa neta. Ja pricam o svakodnevnom pristupu i koriscenju. Npr. u Fiat 500L (nikad popularniji auto) ne mozes da stavis Cybex Pallas (nikad popularnije sediste) bez produzetka pojasa. Eto ti dragocene informacije za blog.

Naravno da ce biti funkcionalnost i upotreba, rezultate crash testova i toxicity testova prepisemo sa neta. Ja pricam o svakodnevnom pristupu i koriscenju. Npr. u Fiat 500L (nikad popularniji auto) ne mozes da stavis Cybex Pallas (nikad popularnije sediste) bez produzetka pojasa. Eto ti dragocene informacije za blog.
Ujeo se ja ili ne, bezbednost u saobracaju i jeste prioritet, i moj prioritet a i jedan na listi ovog foruma
Nisam uspeo nikad da na opisani nacin vezem ono jaje koje sam imao. Ali vezao sam ga bezbedno na kraju
Msm, pomisliti da mi dete nije apsolutni prioritet i u voznji je suludo
A bezbednost najmladjih pocinje sa vozacem i voznjom, pa ide sediste
Sada koristim MC Toby, koje je vezano kako treba
A ono jaje je bilo nemoguce vezati na gore opisani nacin
Uglavnom, hvala ti na sugestiji, i jebali me ti Opelovi podizaci
Nisam uspeo nikad da na opisani nacin vezem ono jaje koje sam imao. Ali vezao sam ga bezbedno na kraju
Msm, pomisliti da mi dete nije apsolutni prioritet i u voznji je suludo
A bezbednost najmladjih pocinje sa vozacem i voznjom, pa ide sediste
Sada koristim MC Toby, koje je vezano kako treba
A ono jaje je bilo nemoguce vezati na gore opisani nacin
Uglavnom, hvala ti na sugestiji, i jebali me ti Opelovi podizaci