Corona virus
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Re: Corona virus
Ne očekujem tako nešto, previše je iskusan, zna da se to obija o glavu. Vanredno stanje je legalan način da se odlože izbori do vremena kad opet mogu da se organizuju masovni skupovi "podrške", mislim da se na to cilja kao na oprobani recept.
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Malo humora... 

Послато са SM-A605FN помоћу Тапатока

Послато са SM-A605FN помоћу Тапатока

Vanredno stanje je jedini legalan način da se odlože izbori. https://www.ekspres.net/vesti/antonijev ... nog-stanja
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Kratkoročno je baš kratko trajalo.carov2 napisao:member napisao:Brat carov2 odustao od A4. Uzima S8, a ako ovako nastavi naručuje Urusa ili Bentaygu.
Što bi rekao jedan drugar što se bavi hemijom: "Od ubrusa do Urusa, linija je tanka". Sad rade u 3 smene,narudžbe mu samo pljušte.
Mi iz trgovine, turizma i usluga... nama ove godine sleduje kurčina.
Kratkoročno je tako, a dugoročno ćemo videti šta će nam virus napraviti.
Sada je tražnja za dezinficijensima takva da je retko ko može podmiriti u potpunosti...ko se dobro organizuje, može mnogo dobro da prodje, mada se lako nadju ograničenja...alkohol(sirovine) je već teže kupiti, a i poskupeo je...štamparije i proizvođači ambalaže su prebukirani itd.
Nama je ova godina startovala jako dobro i praktično smo od početka godine pod velikim pritiskom da podmirimo tražnju, a ovo sada nam je šlag na tortu...baš dodatni izazov.
Sve u svemu, trenutna situacija je nepredvidljiva i plaši me...

Kraće nego što sam očekivao...privremeno su zabranili izvoz "proizvoda bitnih za stanovništvo".
U mom slučaju je više od 80% ukupne proizvodnje izvoz...
Veceras od 8 vanredno stanje 
Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Proveren info?
Sent from my MI 9 using Tapatalk
Sent from my MI 9 using Tapatalk
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Prave jednu veliku gresku trenutno, a to je da pustaju nase ljude koje dolaze iz zarista kao sto su Italija, Svajcarska, Nemacka itd u zemlju. Na Horgosu velika guzva. Treba zatvoriti skroz granicu, samo roba da moze da prolazi. Jer ce ovi rasiriti virus po celoj Srbiji i tad je kasno za suzbijanje vec. Do sad su vecina slucajeva bili bas takvi, ljudi su dolazili iz Italije, Svajcarske itd i zarazili ovde ljude.
Ogroman broj naših Italijana je već u Srbiji poslednjih 10ak dana. Nikakvu kontrolu nisu imali.
Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk
Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk
Ne moraju da im zabrane ulaz, dovoljno je da ih pošalju u karantin.
E sad ako se neko ne pridržava karantina, onda jbg.
E sad ako se neko ne pridržava karantina, onda jbg.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Tek za Uskrs sta ce biti, to niko ne zna. Da su bili pametni (ko sto nisu) i da su redom pregledali ljude koji su stizali iz inostranstva, manje bi posledice bile. Na Merdare sam bio pre par dana, nikakve kontrole. Bas pricam sa drugarom, u poslednji trenutak smo presli, sta bi radili da smo morali dole da ostanemo.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Kako zamisljas da nekoga tek tako ne pustis u zemlju??H4wkeye napisao:Prave jednu veliku gresku trenutno, a to je da pustaju nase ljude koje dolaze iz zarista kao sto su Italija, Svajcarska, Nemacka itd u zemlju. Na Horgosu velika guzva. Treba zatvoriti skroz granicu, samo roba da moze da prolazi. Jer ce ovi rasiriti virus po celoj Srbiji i tad je kasno za suzbijanje vec. Do sad su vecina slucajeva bili bas takvi, ljudi su dolazili iz Italije, Svajcarske itd i zarazili ovde ljude.
Gde da bude i sa kojim sredstvima?
Sent from my HTC U11 using Tapatalk
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Jedina kontrola je da im se proveri temperatura ako je neko bolestan i da im daju instrukcije/letke da ako osete simptome zovu one kontakt brojeve i ostanu kod kuce u samoizolaciji. A prosecan Srbenda naravno da nece to da poslusa.
@nikaragva Kucna izolacija 14 dana uz nadzor policije. Ali tu bi morali dosta da se oslonimo i na komsije, da ako neko krsi tu zabranu, prijavite ga. Ja sam cuo ovde kod Velikog Gradista, ali nije provereno da je jedan zena dosla iz Austrije valjda u jedno selo, posle nekog vremena je pokazivala simpotme ali nije htela da se javi na one brojeve niti da zove lekara. I neko iz komsiluka je prijavo, pa su dosli i pokupili je.
Pravimo istu gresku kao i ostale drzave. I ne samo mi, izuzev azijskih drzava sve Evropske drzave su ocajno odreagovale. I evo sad se vidi rezultat, svuda skace broj zarazenih ogromno.
@Grujic Ovo se odnosi na ljude koji zive tamo. Ne na ljude koji su otisli tamo na odmor ili sta vec. Tako da imaju gde da budu.
@shandu90 Cuo sam da ce ako bude velike navale oko Uskrsa da zatvore skroz granice. Ali realno i ljudi su debili. Jebote sedi kuci, mozes jedan Uskrs da preskocis. Bolje mesec dana izgurati sve to nego mesecima da imas zarazene.
@nikaragva Kucna izolacija 14 dana uz nadzor policije. Ali tu bi morali dosta da se oslonimo i na komsije, da ako neko krsi tu zabranu, prijavite ga. Ja sam cuo ovde kod Velikog Gradista, ali nije provereno da je jedan zena dosla iz Austrije valjda u jedno selo, posle nekog vremena je pokazivala simpotme ali nije htela da se javi na one brojeve niti da zove lekara. I neko iz komsiluka je prijavo, pa su dosli i pokupili je.
Pravimo istu gresku kao i ostale drzave. I ne samo mi, izuzev azijskih drzava sve Evropske drzave su ocajno odreagovale. I evo sad se vidi rezultat, svuda skace broj zarazenih ogromno.
@Grujic Ovo se odnosi na ljude koji zive tamo. Ne na ljude koji su otisli tamo na odmor ili sta vec. Tako da imaju gde da budu.
@shandu90 Cuo sam da ce ako bude velike navale oko Uskrsa da zatvore skroz granice. Ali realno i ljudi su debili. Jebote sedi kuci, mozes jedan Uskrs da preskocis. Bolje mesec dana izgurati sve to nego mesecima da imas zarazene.
Poslednja izmena od H4wkeye u 15 Mar 2020, 16:49, izmenjeno 1 put ukupno.