Subvencionisani Fiat 500L Nacionale

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Re: Subvencionisani Fiat 500L Nacionale

Post od fq400 »

Филиповић napisao:Није фер према коме?
Увознику који запошљава 3 п*****е као секретарице или фабрици од које живи 10.000 породица?!?
:srbin: (edit je moj)
Korisnikov avatar
Филиповић
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:21
Garaža: Фијат Пунто Емоушн АБС

Post od Филиповић »

Ма могао си и :pop: да ставиш, суштина је иста.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Tek ćemo videti posledice ovog jadnog politikantskog poteza.
Korisnikov avatar
Филиповић
Reactions:

Post od Филиповић »

Аха.
Увенуће нам привреда.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

:kezo:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Koja privreda? Mi to imamo?

Jok mi imamo samo Fiat jer samo njega subvencionišemo.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Re: Одг: Subvencionisani Fiat 500L Nacionale

Post od Day Walker »

Pocece tuzbe da padaju, a tu Filipovic uskace..

Послато са Telenor_Smart_HD користећи Тапаток 2
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Филиповић napisao: Не заборавите и да 10.000 породица живи од те фабрике, са најавом да ће још 5.000 живети од ње (Железара Смедерево).
A i ne zaboravite da se to otima od usta dece, nemocnih, starih, studenata,zaposlenih, svih ostalih 7.000.000- 10.000.

Bilo koji sistem aparthejda, negativne diskriminacije je naprosto neprihvatljiv i predstavlja krsenje osnovnih ustavnih prava gradjana.
Krsenje zakona radi interesa neke interesne grupe nije dozvoljeno u pravnoj drzavi.

Sto je najgore u svemu 15 mil evra je smesna para u budzetu drzave a stetne posledice signala da Srbinja ne zeli da postane pravna drzava su stotine puta vece i traju dugorocno godinama.
Филиповић napisao:Када се у другим земљама тражња подстиче драстичним снижењима онда је то "нормално, тако треба, браво мајстори", а када се то овде уради,
U drugim zemljama se smanji porez, smanje zahvatanja poreza na rad, smanji opterecenje privrede i potrosaca i time poveca kupovna moc. UK na primer.
UAE,Singapur,itd.
Ovde to nije uradjeno i zato nema bravo.

Drzava traznju moze da podstakne smanjenje svih vrsta poreza a pre svega smanjenjem ekstremno visokog poreza na rad kod nas. (porez,taksa, naknada,doprinos, dodatak, prilog, itd sto je zakonom nametnuta obaveza na prihod od rada-platu).

Drzava unistava domacu privredu ovakvim potezima, zarad jeftinih i veoma skromnih dobitaka malog broja ljudi.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Pa i poljoprivredu kada švabe subvencionišu oni krše prava ostalih, koji nisu poljiprivrednici. Ali niko se ne buni što nemačka nije pravna država.
Korisnikov avatar
Филиповић
Reactions:

Post od Филиповић »

Друже, јеси ли ти политичар можда? :trljamoci:
Тему шириш до неслућених размера, у магли коју ствараш изгубила се суштина.
Прочитај на интернету дефиницију апартхејда...
Не видим на који начин је држава дала субвенцију Фијату, отвори ми очи молим те.
Колико је уплаћено?
Или колико је умањен приход државе услед те "субвенције"?
Молим те, само суштину, да не ширимо...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Rekli smo bez širenja teme na EU, politiku i slično. Ovo je treće upozorenje, nakon ovoga biće :topic_closed: .
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Moram priznati da sam se slatko nasmejao na komentare o subvencijama.
Ako je način dodeljivanja subvencije jedina zamerka ovom autu, onda je Fiat uradio pravu stvar.
Inače, ako je samo do toga, drage ću volje uzeti iz budžeta "Ljubiteljevih" 3000 evra i kupiti ovaj auto. :D
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Danas sam prvi put video 500L (nije još bio otkriven kad sam bio na sajmu) i mnogo mi se svideo! Pri tom je i dosta velik auto, u merkatorovoj garaži je prilično štrčao u visinu pored ostalih "normalnih" kola, a pri tom nije predugačak. Unutršnjost deluje veoma prostrano za dužinu od 4.15m. Morao sam da priđem da ga ispitam izbliza, a to ne pamtim kad sam radio. Drugar je inače uzeo profakturu, i rekli su mu da su dali već 2000 profaktura! To naravno ne znači da će se toliko i prodati, ali mi je jasno oko čega je pomama. Auto je čist šmekeraj, a za relativno male pare. Doduše ovaj koji sam video je imao alu felne, komande na volanu, itd. Ne znam kako izgleda klot verzija.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

perfiko napisao: Inače, ako je samo do toga, drage ću volje uzeti iz budžeta "Ljubiteljevih" 3000 evra i kupiti ovaj auto. :D

:)

Nego po pitanju cene u Ceskoj. Kako ja vidim sta je fazon sa cenom vozila tamo.

Svaki auto ima direktnu cenu samo proizvodnje. Tu ulaze samo materijali, energenti i radna snaga za samo pravljenje konkretnog primerka. Osim toga, postoji jos gomila troskova, a tu spadaju pre svega razvoj, zatim troskovi vodjenja firme, marketinga, gradnje infrastrukture i sto drugih stvari...

E sad, ako je sam materijal, rad i energenti za pravljenje jednog 500 recimo 8 000e, dok su svi ostali troskovi jos 2000e neka ukupna uprosecena cena bi bila 10 000e. U tom slucaju Fiat moze na jako konkurentno trziste, tipa Ceskog da ga proda i za 8100e, i kaze ebi ga, bar smo uzeli 100e, da smo trazili 10 000e ne bi dobili nista.

Medjutim, ako bi na svim trzistima prodavali za 8 000e oni zapravo ne bi mogli da pokriju ukupne troskove proizvodnje, razvoja i poslovanja. Cenu naravno odredjuju na osnovu trzista i konkurencije na njemu.
Ventus
Reactions:
Pridružio se: 17 Mar 2013, 13:49

Post od Ventus »

Da li bi neko mogao od zagovornika subvencija da obrazlozi zbog cega bi drzava trebalo da subvencionise Fiat sa 3000 eura po automobilu ako se namece cinjenica da je proizvodna cena 500L modela oko 7500 eura.

Znaci gospoda iz Fiata nece da prosire proizvodne kapacitete smanjenjem marzi na domacem trzistu nego traze jos drzavnih para..
fq400 napisao: Ponavljam, neće niko umreti zbog potencijalnih 15 mil. EUR koji bi bili dati FAS-u, meni smeta što se to predstavlja kao rešenje, a ne ublažavanje problema. Da ne spominjem da nije fer, ali dobro, šta je pa u Srbiji fer?
Gledaoci b92 info kanala su imali priliku da gledaju sjajnu emisiju sa 4 nasa eminentna hirurga - nacelnika beogradskih bolnica koji su istakli da bi kompletan program transplantacija (srce ,bubrezi,jetra..) u Srbiji bio resen sa 7 miliona eura ,ali da niko u vladajucoj koaliciji nema nameru da se to ostvari - sami smo imali priliku da citamo i gledamo kolko mladih ljudi umire jer nikad ne docekaju istu...
Филиповић napisao: Не заборавите и да 10.000 породица живи од те фабрике, са најавом да ће још 5.000 живети од ње (Железара Смедерево).
Dobiti 10000 eura po radniku - biti oslobodjen placanja poreza - dobiti zemljiste i ko zna sta jos ,pa sa ovakvim podsticajima 85 % nasih preduzetnika bi ostvarivalo slicne rezultate ...
Sta je sa ostalim fabrikama ? Trenutna subvencija za samozaposljavanje je 1500 eura,a sto onda i tim ljudima ne omoguce dobijanje 10000eura + neplacanje poreza etc...
Odgovori