Policijski automobili
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Re: Policijski automobili
A i naucnici, bas znam za nekog stranog naucnika, osim ovih mejnstrimova tipa Stiven Hoking, a nesto nisam potrcao u UK da ga slusam, vidim, stagod.
Off topic
Ja ne pričam o privredjivanju. Oni imaju i više nego dovoljan priliv novca - njima treba napredak druge vrste. Radi se o prilici da od zaostalog društva, koje se doskora sastojalo od mnoštva plemena razbacanih po pustinji, postanu ravnopravan deo civilizovanog sveta. Sve te gluposti je imao Kuvajt, pa je zbrisano za par meseci i evo ne mogu ni do danas da se oporave.
Ja ne pričam o privredjivanju. Oni imaju i više nego dovoljan priliv novca - njima treba napredak druge vrste. Radi se o prilici da od zaostalog društva, koje se doskora sastojalo od mnoštva plemena razbacanih po pustinji, postanu ravnopravan deo civilizovanog sveta. Sve te gluposti je imao Kuvajt, pa je zbrisano za par meseci i evo ne mogu ni do danas da se oporave.
Pajo tesko da ce nekog turistu da privuce veyron kao policijski auto. Prosecnom turisti se hebe da li panduri voze smarta ili veyrona. Turiste privlace shoping, arhitektura, to nesto malo orijentalne kulture sto imaju.paja napisao:Vidim da nam je Nole doveo milione turista.
Vrlo dobro oni znaju šta rade. Druga stvar je da se tebi ili meni ne sviđa taj trend koji oni furaju, ali koji očigledno dobro prolazi.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Ne bih rekao da se tu radi o privlacenju turista policijskim automobilima. Vec pokazivanje kako oni imaju para da placaju superautomobile za policiju. 

Radi se o pravljenju što više turističkih atrakcija. Policijska vozila su jedna više. Daleko su od primarne.
Oni vrlo smišljeno prave turističku meku i u to ulažu beskrajno, kao supstituciju za petro-dolare od kojih su stekli bogatstvo. Svesni su da su zalihe fosilnih goriva ograničene i traže zamenu za prihode kroz turizam, za razliku od npr. Sultana od Bruneja koji je možda i bogatiji, al nešto ne misli o budućnosti.
Domicilno stanovništvo ima šta poželi. Dobijaju školovanje, kuće..... jedina prepreka u napredovanju domicilnog stanovništva je ambicija pojedinca.mr.Big napisao:Off topic
Oni vrlo smišljeno prave turističku meku i u to ulažu beskrajno, kao supstituciju za petro-dolare od kojih su stekli bogatstvo. Svesni su da su zalihe fosilnih goriva ograničene i traže zamenu za prihode kroz turizam, za razliku od npr. Sultana od Bruneja koji je možda i bogatiji, al nešto ne misli o budućnosti.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Upravo tako, nisu oni toliko blesavi kao sto bi covek na prvi pogled zamislio. I ja sam na njih tako pausalno gledao dok mi neki ljudi nisu izneli podatke. U GDP-u nafta ucestvuje sa 30%, verovali ili ne. Dubai recimo nema uopste puno nafte i zato su se vec preorjentisali na druge grane privrede. Inace, za par dekada su Emirati podigli pismenost sa neke smesne vrednosti na ~90%. Sad sto se ta megalomanija nekom ne svidja to je druga stvar, ni ja nisam bas odusevljen time, ali ljudima se moze...Ne treba samo zaboraviti da drzavljana UAE ima jako malo, tipa desetak % ukupnog stanovnistva, i drzavljanstvo je jako tesko dobiti.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Nista nije lose u turizmu, lovi i pripremi za postnaftni period. Stvar je u tome sto trenutno blagostanje ne koriste za opsti pomak nacije, vec pospesuju samo puko razmnozavanje plebsa i lagodnu sadasnjost. Zato i nisu ambiciozni, a to njihovo narodno obrazovanje u kombinaciji sa klasnim i rodnim ogranicenjima je smesno. Nek pokazu nesto sto se razvilo iz toga, a ne samo iz petrodolara...
Grešiš Big. Dragovorl je objasnio da je procenat autohtonog stanovništva jako mali. Njima je omogućeno sve uključujući školovanje na vrlo prestižnim univerzitetima. Sve ih čekaju ozbiljna radna mesta, odlične plate, kuće sa bazenima kad se ožene.... jednom rečiju domicilno stanovništvo je elita u UAE. Problem na koji ti ukazuješ nastaje i tamo kao i svegde drugo, a zasniva se na nemanju dovoljno ambicija za dostizanje vrhunskh ciljeva.
Retki su primeri dostizanja zvezda od strane situiranih i životom zadovoljnih ljudi. Velike ambicije uglavnom rastu u siromaštvu, a toga tamo nema.
Retki su primeri dostizanja zvezda od strane situiranih i životom zadovoljnih ljudi. Velike ambicije uglavnom rastu u siromaštvu, a toga tamo nema.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
U Emiratima drzavljani (nema naturalizacije) koliko sam pricao sa ljudima koji su bili tamo, jedino imaju prava rada u drzavnim sluzbama gde su plate zagarantovane iznad neke vrlo ozbiljne sume. Inace velik broj mladih ljudi se skolovao napolju na prestiznim USA i evropskim univerzitetima pa su se vratili kuci da rade u svojoj zemlji. Sad vec ima i stranih univerziteta u samim Emiratima.
http://www.uaeinteract.com/
I da, ima sirotinje, ali to su uglavnom Pakistanci i slicni koji su dosli tamo da zarade koru leba sa poslovima koje drugi nece da rade.
Zdravstvo je za dz i raznorazne pomoci i bezkamatni krediti za stanovanje, pomoc posle sklapanja braka, itd.Ninety-five per cent of all females and 80 per cent of all males who are enrolled in the final year of secondary school apply for admission to a higher education institution in the UAE or study abroad. Nationals can attend government tertiary-level institutions free of charge
http://www.uaeinteract.com/
I da, ima sirotinje, ali to su uglavnom Pakistanci i slicni koji su dosli tamo da zarade koru leba sa poslovima koje drugi nece da rade.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ja i dalje ne primećujem umove ili dela koja su proistekla iz tako privilegovanog domaćeg stanovništva u UAE, a da nije prosto trošenje novca. Izgleda da sve ovo što nabrajate nije dovoljno za postizanje ovog što ja smatram bitnim ili tu ima i propagande ne bi li se prikrile primitivne podele društva...
Re: AW: Policijski automobili
Pametni ljudi a ne ko multi-kulti Evropa gde drzavljanstvo ne moze da dobije samo onaj koji nece.dragvorl napisao:U Emiratima drzavljani (nema naturalizacije)
Npr. Dolazim iz Istanbula, avion pun zamotanih a vise od pola njih drzi CH pasose u rukama.
Gesendet von meinem GT-I9505 mit Tapatalk 2
Off topic
A jel' ti imaš/želiš CH pasoš
A jel' ti imaš/želiš CH pasoš

Off topic
Nemam/ne zelim nesto preterano
Nemam/ne zelim nesto preterano
OK, samo pitam...
- dragvorl