Auto sijalice

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
djiuliju
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
Garaža: Clio II ph2 1.2 16v

Re: Auto sijalice

Post od djiuliju »

Pa jel moze da crkne vise od jednom? :kezo:

A koliko bese kostaju?
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Pre neki dan sam za rezervu uzeo 2 kom za nesto vise od 2400 dinara.
Philips sam placao i po 3000 dinara ali trajale mi po 2-3 meseca.

Samo ih jedna firma ima da ja znam, ako nekome treba reci cu.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Možda bi pomoglo da se preko dijagnostike smanji "snaga" sijalica, fabrički je na 92% na Škodama.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Kum je kupio Renault Espace sa bi-xenon sijalicama, ukenjao se kada je video cenu istih mada mu ja kazem da to ne crkava tako lako i pita me, citiram:

"a bih li ja mogao da umesto te xenon sijalice stavim obicnu h4 ili h1 u ono socivo u faru? "

Ne znam da li bih mogao ali cak i da je moguce, mislim da je beveze to raditi.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Neka vidi koja tačno sijalica ide njemu, pošto će pre biti da je bixenon projektor.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Umrla mi je pre nekog vremena sijalica u levom faru (oboreno) i ja nikako da zamenim jer je prilicno komplikovano. E sad sta mi predlazete da stavim ? :)
Malo gledam po netu i primetio sam da dosta hvale osram night breaker plus, pa sam razmisljao o njima... ne znam koliko li kostaju ne bih bas da puknem 40e na to. I koliko sam shvatio one daju malo belju svetlost,tako da pretpostavljam da bi oda trebao i pozicije da promenim da ne budu klasicne zute. Kakve tu idu,jel se to dobija u kompletu ili se posebno kupuju ?
Bitno mi je uglavnom da traju dugo,jer je zamena komplikovana a mene mrzi da se cimam do majstora i njima dajem pare
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Nije toliko primetno belje da bi se menjale pozicije, pozicija se ni ne vidi kada upališ oborena. H4 su oko 1600 dinara, tebi su H7 ako kažeš da ti je izgorelo samo oboreno. Ne znam koliko su one, ali sumnjam da su više od 2500 recimo. Daju malo belju i jaču svetlost, primetiš kad zameniš i posle se navikneš, ja sam primetio da dosta bolje svetle od klasičnih. Gledaj da uzmeš NB+ obavezno, ne samo NB, jer ove s plusom imaju produženo trajanje što je generalno bila boljka na običnim NB, dosta su crkavale.

Pozicije su ti jeftine, imam ja, samo su malo ošmirglane, al rade :D :D :D
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:

Post od stefanan »

Super,to mi je ok :doubleup: Bas cu sutra da svratim do metroa da uzmem i to i neke brisace
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:

Post od stefanan »

Stavljene Osram NB+, stvarno malo lepse sijaju od onih prethodnih koje sam imao :doubleup:
Korisnikov avatar
zezam krizu
Reactions:
Pridružio se: 06 Sep 2012, 22:03
Garaža: 207 1.4 HDi, Megane IV 1.3 TCe 140, Trafic III 1.6 dCi

Post od zezam krizu »

Koliko su te kostale ako nije tajna? :) i kako razumem, zamenio si oborena svetla sa NB+? :)
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Auto sijalice

Post od Saša »

Danas vozim po NS-u i iza mene Punto identičan kao moj, samo sa nekim nenormalno dobrim sijalicama u (kratkim) farovima. Znači, to toliko jako i čisto belo blješti da u retrovizoru uopšte ne mogu da vidim onaj okrugli oblik tih farova, odnosno svetlost isijava "preko rubova", a još dan napolju. :) Kada mi neki drugi Punto naiđe u susret a ono svetla mu žućkasta i slaba (takav je i moj verovatno). Nisu ksenoni definitivno već neke sijalice koje daju tako jaku i belu svetlost. Odmah sam se "napalio" da idem i ja kupiti nešto slično... :)
Kakve bi to mogle biti sijalice? Idu li samo za kratka ili se mogu staviti i za duga svetla? Mogu li oštetiti ogledala farova, odnosno da ne prave možda preveliku toplotu?

Tapatalk
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Mozda je xenon 4300k?
On ima belu svetlost, vuce ka zuckastom kad ga pogledas u far
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Saša napisao:Danas vozim po NS-u i iza mene Punto identičan kao moj, samo sa nekim nenormalno dobrim sijalicama u (kratkim) farovima. Znači, to toliko jako i čisto belo blješti da u retrovizoru uopšte ne mogu da vidim onaj okrugli oblik tih farova, odnosno svetlost isijava "preko rubova", a još dan napolju. :) Kada mi neki drugi Punto naiđe u susret a ono svetla mu žućkasta i slaba (takav je i moj verovatno). Nisu ksenoni definitivno već neke sijalice koje daju tako jaku i belu svetlost. Odmah sam se "napalio" da idem i ja kupiti nešto slično... :)
Kakve bi to mogle biti sijalice? Idu li samo za kratka ili se mogu staviti i za duga svetla? Mogu li oštetiti ogledala farova, odnosno da ne prave možda preveliku toplotu?

Tapatalk
Nije, ne brini. Punto zaslepljuje druge i sa obicnim sijalicama, a sa xenonima kopa oci.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ne znam šta je, ali je nenormalno jako i dobro. Bela je svetlost bila, rekao bih, bar po onome što sam video u retrovizorima. No po "efektu" baš slično kesenonima. Bukvalno sam uživao da ga gledam u retrovizoru, mnogo dobro izgleda. :)

Tapatalk
Poslednja izmena od Saša u 12 Maj 2013, 18:48, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Najksenonskije su valjda Philips Diamond Vision. Na njima čak i piše "Xenon look". Nisam video uživo, ovo sam pročitao negde.
Računaj da će one slabije osvetljavati po kiši.
Odgovori