Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Re: Grčka 2012

Post od jaksa »

pigeon napisao:
Texonja napisao:Krenes ka Neos Marmarasu i sa desne strane pre Neosa (ne znam koliko tacno) je Lagomandra.
Ima max 15km od Nikitija GPS(N40.1353956/E23.7480884).

http://www.sitonijanadlanu.com/pregled. ... ze&broj=36

Ima jedan sasvim fin restorančić sa igralištem za decu. Cene normalne za Sitoniju (kafa 3€, giros 2.5€...). Preporučujem deo plaže do šume (tamo gde nisu ležaljke). Smestite se u hladovinu, more je na 10 metara... Ima dovoljno mesta, nije gužva. Divota. Danas i juče nismo bili tamo zbog mase Grka koji vikendom iz Soluna okupiraju Sitoniju pa zna da se čeka u koloni, pogotovo na semaforu u Nikitiju (mi smo u Metamorfoziju). Od sutra smo opet na Lagomandri :)
U tom restoranu smo jeli nikad gori giros u životu. Beach bar na Lagomandri je brezobrazno skup - pivo 5e, a i plaža je (pre) puna. S druge strane more je lepo i čisto, brže ide u dubinu i može se lepo okupati i roniti.
Vredi 1x otići da se vidi i to je sve.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

jaksa napisao:plaža je (pre) puna
Ovo ocigledno zavisi od perioda. :zbunjen:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Heinz napisao:Rovinj je super, ali tamo mi se ne čini da ima neka blizu plaža a da liči na one na Sitoniji (možda Poreč, ali tamo nisam bio), da ne kažem da cela Istra nije za mene ono kako zamišljam da treba da izgleda plaža i more...
Plaze jesu stenovite i uglavnom se odmah ulazi u dubinu (odlicno za skakace). Ima ponegde "klasicnih plaza" sa sljunkom i peskom ali su prepune, posebno ljudi sa malom decom.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Nema pesak u Rovinju, ima rizla :)
I to je samo posuto. Inače je prebogato ribom, ko voli lako upeca svež ručak.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

U Rovinju nema medjutim cuo sam da ih ima u Premanturi ali da su male.
Svakako, koliko je meni poznato, jedina ozbiljna pescana plaza na Jadranu je u Ulcinju...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

U Premanturi smo i bili, kupali se na rtu Kamenjak.
Korisnikov avatar
codemaker
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)

Post od codemaker »

Grci još nisu anektirali Hrvatsku, pa za sada nema smisla na ovoj temi o Grčkoj pisati o Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji :pravilnik:

U septembru ću biti na Hvaru i Braču, pa ću onda otvoriti temu Hrvatska 2012, možemo tamo da razmenjujemo utiske, slike i video materijale :doubleup:
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
Korisnikov avatar
pigeon
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 12:22
Garaža: Škoda Octavia A8 1.4TSI 8AG + Fiat 500

Post od pigeon »

jaksa napisao:
pigeon napisao:
Texonja napisao:Krenes ka Neos Marmarasu i sa desne strane pre Neosa (ne znam koliko tacno) je Lagomandra.
Ima max 15km od Nikitija GPS(N40.1353956/E23.7480884).

http://www.sitonijanadlanu.com/pregled. ... ze&broj=36

Ima jedan sasvim fin restorančić sa igralištem za decu. Cene normalne za Sitoniju (kafa 3€, giros 2.5€...). Preporučujem deo plaže do šume (tamo gde nisu ležaljke). Smestite se u hladovinu, more je na 10 metara... Ima dovoljno mesta, nije gužva. Divota. Danas i juče nismo bili tamo zbog mase Grka koji vikendom iz Soluna okupiraju Sitoniju pa zna da se čeka u koloni, pogotovo na semaforu u Nikitiju (mi smo u Metamorfoziju). Od sutra smo opet na Lagomandri :)
U tom restoranu smo jeli nikad gori giros u životu. Beach bar na Lagomandri je brezobrazno skup - pivo 5e, a i plaža je (pre) puna. S druge strane more je lepo i čisto, brže ide u dubinu i može se lepo okupati i roniti.
Vredi 1x otići da se vidi i to je sve.
Nisam probao giros, moguce.
Cene u tom baru su cini mi se kao i drugde (ako ne racunamo taverne u basti iza kuce). Plaza nije prepuna - danas je recimo bila polu-pusta i bas je bio lep dan za kupanje. Idemo i sutra tamo :smile:

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

A kakvo ce biti vreme pocetkom Septembra ? :D
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Prošle godine je bilo fantastično. Jedno pre podne samo oblačno. Svako popodne talasići :)
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

Ogi napisao:A kakvo ce biti vreme pocetkom Septembra ?
Verovatno kisa,veliki talasi and great white sharks. Sta ocekujes,da bude lepo vreme kada ti dolazis ?
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Nisi interesantan.
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

:jane:
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Panta
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2012, 11:39
Garaža: Superb 3 karavan

Post od Panta »

Ja sam od 20.8. do 30.8. u Sartiju. :)
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

Sad sam bio sa čovekom, kom su obili auto u solunu, i sve mu uzeli od kofera, preko tasni. Stao je u radnju, da kupi sokove i grickalice za povratak...

Posto mu je u jednoj tašni bio i pasoš zadrzali su se duže... Policija mu je rekla da su opljačkali jedno 60automobila, i to dosta iz srbije, i to za svega par dana...

Inače u gradovima je skoro pa ratno stanje, kaze mi jer mu je policajac rekao da su opšte pljačke pogradovima, posebno atini, jer su ljudi pokupili pare iz banaka, i svi drze po kućama, a lopova sve više...

Jos je čuo da ima jedno 200.000 sirijaca koji na granici hoće da pređu u grčku, pa je i to problem.

E sad kaze da na obali nije nista priemtio, i da je u turističkim mestima sve ok. Znači samo izbegavati gradove
Odgovori