1000 zašto - 1000 zato!
Re: 1000 zašto - 1000 zato!
I tako je svaka slika direktnim blicem, pogotovo sa tih malih aparata potpuno sranje, tako da nije neka šteta.
@dragovrl
Zahvaljujem.
Zahvaljujem.
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Jel se moze popraviti cd plejer u automobilu, a da je to iole jednostavno i isplativo? Konkretno nece da ucita cd, uvuce ga i odmah ga izbaci napolje. Vadjenje plejera i raskacivanje nije dalo rezultata.
Sent from my Alcatel One Touch Idol using Tapatalk
Jesi probao da ocistiš laser?
- Kuzmanovic
Nisam nista rastavljao, samo sam izvukao plejer iz lezista, raskacio napajanje i onaj dzek, vratio nazad i to je to. Kako se cisti laser i jel moze tu nesto da se zezne?
Sent from my Tesla TTL7 using Tapatalk
Sent from my Tesla TTL7 using Tapatalk
Nekada se to radilo sa onim CDom sa četkicom.
Sad bi verovatno to teško našao, ali možda grešim
Skini gornji poklopac, i tu je sočivo i laser
Sad bi verovatno to teško našao, ali možda grešim
Skini gornji poklopac, i tu je sočivo i laser
Upravo tako, ja sam koristio štapiće za uši i alkohol (etil 96%) da čistim laser, odnosno sočivo, ali može i hidrogen ako se ne varam. Mislim da će ti to rešiti problem 99%. Samo ne pritiskaj mnogo i zašrafi sve kako je bilo, nema šta da se ošteti ako iole vodiš računa.
- Kuzmanovic
Odlicno, eto zanimacije veceras. Javljam kako je proslo. 

- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Nema ovo veze sa laserom, pre će biti mehanizam ili elektronika. Da linse ispisuje "eject" na displeju kada krene disk da izlazi?
Meni se CD plejer identično ponašao - uvuče disk, pokuša da ga pročita i izbaci ga napolje. Problem je što kad jednom krene sa tim, period između čišćenja postaje sve kraći. Prvi put sam čistio sočivo posle, ne znam, pet godina korišćenja, pa sledeći put posle dve, pa posle godinu dana, pa posle na tri meseca. Prodali smo auto u tom periodu, pretpostavljam da bi plejer ubrzo crkao totalno, ali radio je dosta dugo tako da je poslužio svrsi, a čišćenje je davalo rezultate.
- Kuzmanovic
Nisam uspeo nista da uradim, odvrnuo sam sve srafove, skinuo lim sa donje strane i skinuo onu plastiku sa prednje strane ali ne mogu nikako da odvojim onaj lim sa gornje strane da bi dosao do lasera i celog tog sklopa. Nikako nece da se odvoji, pa sam odustao da ne napravim jos vecu stetu. Imam samo ovu sliku, ovako izgleda sa prednje strane.

Inace, radi se o Panasonicovom cd plejeru:

Nije nista posebno skup da bi se vredilo cimati i placati popravku, al reko da probam sam da resim problem ako je nesto banalno u pitanju.

Kada prebacim na cd, sve vreme pise "eject cd" i motoric vrti u prazno. Kada gurnem cd, on ga uvuce, cuje se kako ga postavi u leziste, i odmah ga izvuce napolje. Kada je bio ispravan i kada nema cd-a unutra, pisalo je "no disc", sad kada ne radi stalno pise "eject cd".nuk napisao:Nema ovo veze sa laserom, pre će biti mehanizam ili elektronika. Da linse ispisuje "eject" na displeju kada krene disk da izlazi?

Nije nista posebno skup da bi se vredilo cimati i placati popravku, al reko da probam sam da resim problem ako je nesto banalno u pitanju.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Baci to djubre i pazari nesto normalno 

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Kuzmanovic
Nemoj sad i ti, jedva me je drugar odgovorio da ne kupujem drugi cd plejer. 

Ne mogu baš da vidim sa fotke, ali zar ne možeš nikako da priđeš sočivu, makar nekim dužim alatom? I kod mene je bilo teško prići (Pioneer) ali sam uspevao da malo na silu dođem do sočiva i bukvalno ga samo pipnem alkoholom.
Svakako ti je najbolja opcija da uzmeš nov uređaj, gledaj da uzmeš sa karticom i/ili USB-om
Optika je samo glavobolja...
Svakako ti je najbolja opcija da uzmeš nov uređaj, gledaj da uzmeš sa karticom i/ili USB-om

- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Koliko vidim, postoji aux in, ovo ti je najbolje rešenjeKuzmanovic napisao:Nisam uspeo nista da uradim, odvrnuo sam sve srafove, skinuo lim sa donje strane i skinuo onu plastiku sa prednje strane ali ne mogu nikako da odvojim onaj lim sa gornje strane da bi dosao do lasera i celog tog sklopa. Nikako nece da se odvoji, pa sam odustao da ne napravim jos vecu stetu. Imam samo ovu sliku, ovako izgleda sa prednje strane.
Kada prebacim na cd, sve vreme pise "eject cd" i motoric vrti u prazno. Kada gurnem cd, on ga uvuce, cuje se kako ga postavi u leziste, i odmah ga izvuce napolje. Kada je bio ispravan i kada nema cd-a unutra, pisalo je "no disc", sad kada ne radi stalno pise "eject cd".nuk napisao:Nema ovo veze sa laserom, pre će biti mehanizam ili elektronika. Da linse ispisuje "eject" na displeju kada krene disk da izlazi?
http://m.ebay.com/itm/291465297813?nav=SEARCH
Ja sam uzeo neki za 3$ koji podržava samo media, ne može da se koristi za razgovore preko bluetooth-a, za to koristim slušalicu. Telefon je uparen sa oba uređaja istovremeno, muzika se prekida kada telefon zazvoni, čak sam preko taskera podesio da telefon automatski pušta muziku čim se poveže na Bluetooth