Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od nidza »

shandu90 napisao: 20 Sep 2023, 23:22 Sta jos novog ima u ios17 osim zakljucavanja safarija?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja ništa nisam primetio. Viber se ne raspada, što je obično slučaj sa kapitalnim upgrade.

Korekcija kucanja je poboljšana, ali i dalje nije prići Androidu.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

@Xepoj87

Posao mi ceo ide preko google-a. Nijednom za skoro dve godine koliko imam IP 12 Pro nije stucnuo, a kamoli zabagovao google, odnosno bilo sta vezano za google aplikacije - cak i slides rade savrseno i sve ostalo. Mislim nemam razloga da lupam, sve obavljamo preko google aplikacija (i to na vise naloga) i nijedan problem. Autobrightness mi radi kako treba, nisam naisao na problem u skroz mracnoj sobi, niti na suncu.

Jedina mana oko koje se slazem sto je do sad bilo samo 100 poziva u istoriji, ali sad je to svakako proslost.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
ChobbyNS
Reactions:
Pridružio se: 30 Avg 2017, 15:25
Garaža: Lancia Delta 1.4 tjet

Post od ChobbyNS »

Neke zamerke su na mestu, neke ne.

Auto brightness meni radi savrseno, kao na svakom telefonu, nijedan problem tu nisam primetio.
gugl mape imaju jednu manu po meni koju sam primetio, kada imam vise prolaznih tacaka na nekoj ruti ne izbaci na kraju ukupnu kilometrazu, na androidu izbaci.
I meni se desavalo kad prekinem poziv pa nece odmah da se ukloni taj prozor i ja kliknem opet na crveno dugme a on pozove nekog sa liste ko je bio na tom del ekrana.
Ono sto me je zadrzalo da ne menjam telefon to je konstantno dobar i fluidan rad, dobar multitasking i pouzdana baterija, koja uvek traje isto, nema iznenadjenja da ako ne stavim uvece na punjac sa 50% ujutru me zatekne prazan telefon ili sa 10-20% baterije sto je znalo na androidu povremeno da se desi.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Auto brightness je moja greska, kao i za volume, to sam na pocetku sve iskljucio i zaboravio da postoji :)
I dalje mi nekada previse dimuje ekran, ali retko kada ga jednom pojacas rucno.
Tako da je to sve dobro.
Opet, setio sam se zasto sam iskljucio volume na dugmice, pa sam u glavi blokirao i postojanje opcije :)
Zato sto da bi prebacio na media volume kontrolu, google maps mora u tom trenutku da daje zvuk, umesto da media volume podesava cim si u nekoj app.
Ja ne mogu da je nateram da prica kada ja hocu, nego moram da jurim selund dok ona izgovara neke instrukcije da pojacam media volume, koji smanjujem u instagramu recimo.

Evo ono o google maps sto sam vec spomenuo, mogu se videti 2 stvari, da mi pojacava ringer volume umesto media i da se ne vidi ni jedna ukucana adresa na mapi i ako svaka ima beo krug ispod i sve su na ovoj slici koju sam dodao
Umesto toga mi se vide pinovi firmi koji zaklanjaju adrese koje sam ukucao.

Ne bih ja nesto bez razloga pljuvao, niti imam nesto protiv ajfona, ovo su sve stvari koje sam primetio da su dosta losije, neergonomske i nelogicne.
To je sve sto sam dodao na prethodni spisak za glupavo app based back dugme i poziciju svega sto onemogucava koriscenje telefona jednom rukom.

Slika

To se na Androidu nije desavalo ni pre godinu dana, kao i to da ne radi srpski jezik za navigaciju i da se ne vidi ukupna kilometraza, nego samo km do prve adrese.

Slika

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Prebačene Gmaps na srpski u oba slučaja?
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Nepostojanje back dugmeta ili gesta je najveći problem UX, a drugi problem je što svaka aplikacija ima svoje gestove i način upotrebe. Moraš za svaku aplikaciju ponaosob da zapamtiš ako ima neki gest za unazad, unapred, a pod prozori kada iskoče u svakoj aplikaciji su na drugom mestu, cancel, exit, close, taj fazon. Promeni se verzija aplikacije i na drugom mestu je sad close, koji nekad nije ni uočljiv uopšte.

Na Androidu ako zbrljaju aplikaciju, imaš gest (ili back dugme) koji aktivira vraćanje u prethodni korak gde god da si. Ne treba ti uopšte da ikad vidiš gde se nalazi close dugme, iksić, cancel, da li je developer vodio računa da bude uočljiv GUI, itd.
Korisnikov avatar
Bogdan
Banned
Reactions:
Pridružio se: 15 Avg 2020, 13:10

Post od Bogdan »

Jel neko poseduje Honor telefon, tj magic pro 4 ili magic pro 5 ili Honor 90 pro?

Ford S-Max 2,5t

Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Heinz napisao:Prebačene Gmaps na srpski u oba slučaja?
Kako mislis u oba slucaja? Postavio sam oba ss sa ios-a.
Kakve veze jezik ima sa time? :)

Srpski jezik na Androidu ima i za glasovni unos adresa i za navigaciju, na ios samo za unos adresa.

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
markoue
Reactions:
Pridružio se: 21 Nov 2016, 15:56
Garaža: Passat B7 2.0 TDI, PUG 307 1.6 16V

Post od markoue »

Meni se desava veoma cesto da nece da mi udje na gmaps(Stoji samo crn ekran sa belom mrezom, kao neki template gde ce se ucitati mapa).
Moram da iskljucim aplikaciju, pa opet da ukljucim. Probao da reinstaliram, nista.
Takodje i viber ponekad.
U pitanju je Iphone 13 pro, ima dovoljno slobodne memorije.
Сад му није ништа...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Viber sigurno najgora aplikacija na IOS ikad.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Na iOS je samo jednom bio problem sa viberom, prosle godine - los update je bio, posle par dana su izbacili novi i ispravili gresku. Pre toga i posle toga nisam imao nikakve probleme s viberom.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Ja ranije nisam imao problema sa Viberom, dok je u zadnjih nekoliko meseci počeo da zakucava...
markoue
Reactions:
Pridružio se: 21 Nov 2016, 15:56
Garaža: Passat B7 2.0 TDI, PUG 307 1.6 16V

Post od markoue »

@cozmo Izgleda da je moj telefon neispravan, posto kuje viber i gmaps ponekad.
Сад му није ништа...
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Viber je kriminal, nije ni čudo što ga "samo na Balkanu" koriste. Zapucavaju od njega i telefoni iz pre-ordera, a kamoli slabiji.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Radi kao sat.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Odgovori