Mobilne telekomunikacije
Re: Mobilne telekomunikacije
Ja 10T imam 2 i po godine. Jedino šta me je nerviralo je proximity sensor, ali vremenom sam navikao da kada se desi da sija ekran dok pričam odaljim-vratim i bude OK. Sve ostalo kao sat.
Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
dragvorl napisao: 04 Okt 2023, 09:23Mozda najbolja opcija ljudima kojima trebaju takve funkcije i performanse koje on pruza. A vecina ljudi ga ne kupuje zbog toga. Npr. moja zena uzme iPhone jer misli da samo taj telefon moze da napravi dobre slike.Milutin pp napisao: 02 Okt 2023, 23:14
Iako ga ne koristim, trenutno je Iphone najbolja kupovina u odnosu na ulozeno - dobijeno. I najbrze ga prodajete ukoliko je "dobar" battery health.
I u pravu je

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ma kako ne, sve procitala, bas se razume.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Iphone 14 Pro Max 256 bio 2000e u prodavnici, posle 3 meseca sam mogao dobiti 850e sa punjacem.
Koje drzanje cene?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Koje drzanje cene?
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Kad već sherujemo, ja sam 2018 uzeo polovan Redmi Note 5 Pro, ubacio custom ROM i evo ga 5 godina kasnije i dalje šljaka sa org baterijom. Verovatno cu ga zadržati dok ne crkne ili umre ekran.
Pre 3-4 god sam ga ostavio na krovu auta i pao je na asfalt i staklo puklo, ali sam se navikao i ne smeta mi.
Najzalije mi za ženin Mi A3 što je pukao ekran a nisam uključio USB debugging, I sad ne mogu da mu dam ni jednu novu ulogu bez da kupim ekran za njega, što apsolutno nije isplativo. Ako neko ima neku ideju kako bih mogao da dođem do UI bez ispravnog ekrana i toucha, bio bih zahvalan.
Sent from my Redmi Note 5 Pro using Tapatalk
Pre 3-4 god sam ga ostavio na krovu auta i pao je na asfalt i staklo puklo, ali sam se navikao i ne smeta mi.
Najzalije mi za ženin Mi A3 što je pukao ekran a nisam uključio USB debugging, I sad ne mogu da mu dam ni jednu novu ulogu bez da kupim ekran za njega, što apsolutno nije isplativo. Ako neko ima neku ideju kako bih mogao da dođem do UI bez ispravnog ekrana i toucha, bio bih zahvalan.
Sent from my Redmi Note 5 Pro using Tapatalk
14 PM 256 je bio mislim oko 1200e na KP.
Prijatelj prvo uzeo 128 pa uz neku sitnu doplatu prešao na 256, izgubio 50ak e, max 100.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Prijatelj prvo uzeo 128 pa uz neku sitnu doplatu prešao na 256, izgubio 50ak e, max 100.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Ja nikada nisam prodao telefon. Ne volim ni da ih menjam, mrsko mi.
Od poslednjih u upotrebi:
P10 sam koristio skoro 4 godine, sada S20 završava treću. P10 još uvek radi, trenutno se koristi za "white noise" za bebu.
Samsung bih promenio odavno, ali...sve se nadam da će se Google regularno vratiti na Huawei
TapaT
Od poslednjih u upotrebi:
P10 sam koristio skoro 4 godine, sada S20 završava treću. P10 još uvek radi, trenutno se koristi za "white noise" za bebu.
Samsung bih promenio odavno, ali...sve se nadam da će se Google regularno vratiti na Huawei

TapaT
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
E jbg sad, ispada da će moći polovan 15 pro max da se kupi za 850e za 3 meseca.Xepoj87 napisao:Iphone 14 Pro Max 256 bio 2000e u prodavnici, posle 3 meseca sam mogao dobiti 850e sa punjacem.
Koje drzanje cene?
Ne drži baš toliko loše cenu, a cena u Srbiji u radnji nije baš u vinklu, pitanje da li negde u svetu ima skuplje.
Svuda u Evropi je sada 15PM 1450e-1500e.
Sent from my LE2121 using Tapatalk
Prikačila nam se famozna NTH media na telefonske brojeve.
Ko ne zna o čemu se radi, nek izgoogla " NTH media sms prevara"
Rezultat je da su računi uvećani za par hiljada dinara.
Operater A1 kaže da s tim nema nikakve veze.
Ja ne mogu da nadjem kada i na šta smo se "pretplatili" , ne dolaze nam nikakve sms poruke, ni notifikacije u aplikacijama. Da li se neko susretao s time i kako je rešio?
Možda Uroš nešto zna na tu temu?
Zasad sam isključio VAS servise i slanje poruka na brojeve sa 4 cifre ali to mi nije trajno rešenje.
Ko ne zna o čemu se radi, nek izgoogla " NTH media sms prevara"
Rezultat je da su računi uvećani za par hiljada dinara.
Operater A1 kaže da s tim nema nikakve veze.
Ja ne mogu da nadjem kada i na šta smo se "pretplatili" , ne dolaze nam nikakve sms poruke, ni notifikacije u aplikacijama. Da li se neko susretao s time i kako je rešio?
Možda Uroš nešto zna na tu temu?
Zasad sam isključio VAS servise i slanje poruka na brojeve sa 4 cifre ali to mi nije trajno rešenje.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Nešto slično, u manje digitalno vreme, u tamo nekom hotelu:
Dođe kurir, donese neki poslovni imenik, da recepcioneru i kaže:
Besplatno je, samo nam potpišite da ste preuzeli, zbog evidencije, da znaju da sam stvarno podelio imenike . Može i pečat ako imate.
Ovaj uzme.
Posle nekoliko dana stiže faktura, na neki solidan iznos.
Zovu ih, kažu da je potpisana i overena pristupnica, da su prihvaćeni uslovi i da je cena saradnje ta. Isporučiće još neke imenike.
Bilo je malo telefonskog ubeđivanja, ništa...
Otišli momci iz obezbeđenja, da ih obiđu. U miru i veselju, ugovor poništen, imenik gratis, poslaće i naredni, zbog nesporazuma...
Nažalost, kompletan sistem omogućava takve stvari, a onda nema previše rešenja, a da su brza i efikasna
TapaT
Dođe kurir, donese neki poslovni imenik, da recepcioneru i kaže:
Besplatno je, samo nam potpišite da ste preuzeli, zbog evidencije, da znaju da sam stvarno podelio imenike . Može i pečat ako imate.
Ovaj uzme.
Posle nekoliko dana stiže faktura, na neki solidan iznos.
Zovu ih, kažu da je potpisana i overena pristupnica, da su prihvaćeni uslovi i da je cena saradnje ta. Isporučiće još neke imenike.
Bilo je malo telefonskog ubeđivanja, ništa...
Otišli momci iz obezbeđenja, da ih obiđu. U miru i veselju, ugovor poništen, imenik gratis, poslaće i naredni, zbog nesporazuma...
Nažalost, kompletan sistem omogućava takve stvari, a onda nema previše rešenja, a da su brza i efikasna
TapaT
To je radio Švonja pre 10-20 godina. Još mu se firma zvala "Poslovni imenik" , ili tako nešto slično.
Savrsen softver...
https://www.instagram.com/reel/CyTPPZ2v ... BiNWFlZA==
Nema bagova...
https://youtube.com/shorts/hNlbiyvrPeA? ... aYPaQXg14t
https://www.instagram.com/reel/CyTPPZ2v ... BiNWFlZA==
Nema bagova...
https://youtube.com/shorts/hNlbiyvrPeA? ... aYPaQXg14t
Aha znaci prvo je exploit koji se izvrsava sa fliper zeroom, to se moze reci da je legitimno al sanse da ti se to desi u praksi su jedan prema 20 miliona.
A drugo predstavlja bag u samom viberu i to cak verovatno nije do softvera nego infrastrukture sto znaci veze nema sa ajfonom.
A drugo predstavlja bag u samom viberu i to cak verovatno nije do softvera nego infrastrukture sto znaci veze nema sa ajfonom.
Sto se vise druzim sa S22, uvidjam koliko je IP bolji u svemu... mnogo brzi, fluidnji, bolja kamera, bolji video... nema nista u S22 sto bi bilo bolje od starog IP 12 Pro, a trebalo bi da ga poredimo sa IP 13 (tek taj rastura Samsung u svemu).
Neverovatno je da S22 koji koristim za posao (dakle neopterecen aplikacijama) trzne, secne kod animacija ili otvaranja jednostavne app kao sto je gmail...
Sa viberom na IP sam imao problem pre 2 godine (kad i svi) kad je izasao los update i odmah su ga ispravili posle 2-3 dana novim apdejtom, ali to je bilo do Vibera ne do telefona.
Neverovatno je da S22 koji koristim za posao (dakle neopterecen aplikacijama) trzne, secne kod animacija ili otvaranja jednostavne app kao sto je gmail...
Sa viberom na IP sam imao problem pre 2 godine (kad i svi) kad je izasao los update i odmah su ga ispravili posle 2-3 dana novim apdejtom, ali to je bilo do Vibera ne do telefona.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Mobilne telekomunikacije
Prvo je simulacija dosta poruka odjednom.ftj napisao:Aha znaci prvo je exploit koji se izvrsava sa fliper zeroom, to se moze reci da je legitimno al sanse da ti se to desi u praksi su jedan prema 20 miliona.
Ako imas aktivne socijalne mreze sa dosta pratioca i ukljucene notifikacije, eto ti.
Ako iskljucis telefon i ukljucis ga posle nekoliko sati, mozes odjednom dobiti brdo poruka, kao i kada odes van dometa pa se vratis.
Drugo se ne desava na kompu niti na Androidu, samo Iphone-u.
I u verziji 16 sam imao primer gde mi je njih 3 poslalo istu sliku, ja ne mogu da je otvorim niti sacuvam.
Ali vi nastavite da botujete, niko vam me brani, ja dajem za sada vise video snimaka bagova i gluposti kod ajfona.