Srbistan - krađe kola, delova, goriva...
Re: Srbistan - krađe kola, delova, goriva...
Kako nebitno, ovde se diskutuje o kradjama i zastitama, ja eto razmisljam o tom tvom primeru i uocavam manu. Najmanji problem je izaci i jebati nekom majku na prepad al to nije prakticno resenje, niti bi iko normalan sebe hteo svesno da dovodi u takve situacije. Ok je imati dojavu al onda bih setovao i sirenu. Ako je suvise osetljivo onda pa se ne isplati sirena onda se ne isplati da se sam cimas na lazne dojave osim ako ne gledas s prozora, tad vec moze da ima smisla.
Da...sve OK, ali moj stav je da se ne silazi mečki na rupu.... u nameri da mu goloruk jebeš mater u nadi da ćeš galamom rešiti problem i oterati pljačkaša.
Ako silaziš dole, zna se unapred da će biti veliko sranje.
Ako silaziš dole, zna se unapred da će biti veliko sranje.
-
- Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
- Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE
To nije mana zastite i alarma vec je problem neuredjenog drustva i odsustva mehanizama koji treba da odbrani obicnog coveka, i procesuira te delikvente.
U svakom slucaju kao sto rekoh prednje tesko da mozes da odvijes srafove bez da krene da svira jer sigurno aktivira drugu zonu i krece sirena.
Inace ja nisam reper jer ovde koliko kapiram vecina vas ima problema jer vam auti stoje na parkingu ispred zgrade.
Ja taj deo problema nemam, auto mi je na nekom javnom parkingu samo dok sam u nekom shopingu.
Sto se tice prve zone i tihe dojave, nije previse osetljiva i retke su da kazemo lazne dojave, naravno ako parkiram pored puta i prodje kamion aktivirace prvu zonu
ali kada mi stoji auto na nekom od parkinga ne desava se da napravi laznu dojavu.
Kako god opcija je ta, uvek moze da se deaktivira dojava na prvu zonu, i iskljucivo da javi na aktiviranje glavnog alarma.
U svakom slucaju kao sto rekoh prednje tesko da mozes da odvijes srafove bez da krene da svira jer sigurno aktivira drugu zonu i krece sirena.
Inace ja nisam reper jer ovde koliko kapiram vecina vas ima problema jer vam auti stoje na parkingu ispred zgrade.
Ja taj deo problema nemam, auto mi je na nekom javnom parkingu samo dok sam u nekom shopingu.
Sto se tice prve zone i tihe dojave, nije previse osetljiva i retke su da kazemo lazne dojave, naravno ako parkiram pored puta i prodje kamion aktivirace prvu zonu
ali kada mi stoji auto na nekom od parkinga ne desava se da napravi laznu dojavu.
Kako god opcija je ta, uvek moze da se deaktivira dojava na prvu zonu, i iskljucivo da javi na aktiviranje glavnog alarma.
I posle neki ex članovi vode svađu sa mnom kako je BG siguran grad. Jebemti zemlju kde ne možeš mirno da spavaš bez 2 garaže 3 alarma 5 sigurnostnih po točku psa u avtu i još 4 privezanih za svaki točak i to normalno sa full kaskom i da naoružan ko rambo spavaš otvorenih očiju u avtu naravno parkiranim izpred policijske stannice. I to sve ako nemaš neki VAG, ako imaš VAG ni to ne pomaže.
Uglavnom u takvim stvaima se vidi da ne možeš da živiš isto u Srbiji ili u nekoj normalnoj zemlji i sve da imaš i veču platu u SRB. I nije to jedin astvar naravn.
Uglavnom u takvim stvaima se vidi da ne možeš da živiš isto u Srbiji ili u nekoj normalnoj zemlji i sve da imaš i veču platu u SRB. I nije to jedin astvar naravn.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ti nisi ukapirao o kojoj se sigurnosti pričalo, kao što ne kapiraš ni sad.
A što se tiče sigurnosnih šrafova, i ja sam čuo da veći broj nije dobar zbog balansa valjda, različite su mase od fabričkih šrafova itd...
A što se tiče sigurnosnih šrafova, i ja sam čuo da veći broj nije dobar zbog balansa valjda, različite su mase od fabričkih šrafova itd...
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
I mene sad to zanima. Mogli bi Dag ili Ivan da iznesu stav...
- Kabe
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 05:47
- Garaža: Japanska vozila
Najbolja zastita vozila i samog sebe (u svakom smislu) je:
- Ziveti u normalnoj zemlji
- Imati kasko, zivotno i sva ostala osiguranja
- Imati solidnu kasicu prasicu
- Imati kurcobolju
- Ziveti u normalnoj zemlji
- Imati kasko, zivotno i sva ostala osiguranja
- Imati solidnu kasicu prasicu
- Imati kurcobolju
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Uzeti OEM i ne brinuti..Grujic napisao: 27 Dec 2017, 23:22 Ti nisi ukapirao o kojoj se sigurnosti pričalo, kao što ne kapiraš ni sad.
Brzine idu u H-a !!!

Balans ce pre da ugrozi malo blata na obodu felne nego sigurnosni koji je blizu centra.
t
t
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Bas tako. Ne znam ko je to odvalio
Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока
Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока
Ful kasko za Golfa u DE je jedan od najjevtinijih.
Jevtiniji je na primer od Aurisa Hibrid, gde kosta 1400 eur, a za Golfa 740 eur.
Cena je osnovno plus full kasko.
I ne traze dodatnu zastitu.
Jevtiniji je na primer od Aurisa Hibrid, gde kosta 1400 eur, a za Golfa 740 eur.
Cena je osnovno plus full kasko.
I ne traze dodatnu zastitu.
Neko ko ne zna za moment inercije?
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Još jedna od kulturnijih opcija zaštite, svakako finansijski malo intenzivnija je kupiti neki auto koji niko živi neće da vozi
(na primer nešto od onih automobila koje sam ja gledao....Volvo, Saab,Jaguar,Lexus,Infiniti,Dodge i ostale manje ili veće egzotike). Ko bi to pokušavao da ukrade i šta bi sa njim kad ga ukrade?

Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Ma znam ja to, ali šta će sa delovima za npr. Saab, Infiniti ili Dodge u Srbiji da rade? Pa dok uspe da proda jedan deo proći će 10 godina. A da ih prebacuje preko granice ne znam baš kolikoim se isplati.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac