1000 zašto - 1000 zato!
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Re: 1000 zašto - 1000 zato!
Speed limitet je uključen?
Sent from my LG-P880 using Tapatalk
Sent from my LG-P880 using Tapatalk
I meni palo na pamet al aj da pitam.
t
t
- djiuliju
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
- Garaža: Clio II ph2 1.2 16v
Re: Одг: 1000 zašto - 1000 zato!
Je l treba ono putno zdravstveno osiguranje za CG ili se moze na knjizicu ako zatreba? Procitah da ne treba kao al je clanak od prosle godine
Послато са GT-I9301I користећи Тапаток 2
Može na knjižicu al uz neki papir iz PFZO. Ne može samo ja došao i imam knjižicu.
Tako je bar bilo pre neku godinu.
Tako je bar bilo pre neku godinu.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Bilo je to u Potrosackom savetniku, ima i za mnoge druge zemlje ugovor RFZO, uz problem sto ti za taj papir treba jedan slobodan dan i pitanje da li ces ga dobiti jer ne znaju o cemu se radi, ako uopste i imaju obrazac. Na kraju izadje da je jeftinije lepo platiti osiguranje ukoliko neko ili neko blizak nema sta pametnije da radi nego da cekica po salterima.
https://www.youtube.com/watch?v=T9Zxm8kcixc
https://www.youtube.com/watch?v=T9Zxm8kcixc

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
U socijalnom se vadi taj papir: odes tamo, uzmes od njih papir sa kojim se ide na mini sistematski, da bi se potvrdilo zdravlje pred put.djiuliju napisao:Je l treba ono putno zdravstveno osiguranje za CG ili se moze na knjizicu ako zatreba? Procitah da ne treba kao al je clanak od prosle godine
Komisija to posle overava. Sve u svemu 4-5dana treba
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
What i do for the livin'? I live for the livin'.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Mogao bih ovde da pomenem, nemamo temu za putno zdravstveno osiguranje; Generali mi je upravo refundirao troskove lecenja sa mora, osiguranje preko AMEX kartice Intese.
Pre desetak dana sam im dostavio fotokopije pasosa, lekarski izvestaj, racun za lekove i doktora i popunio neki obrazac. Isplaceno bez ikakvog cimanja. U pitanju je osiguranje na 35.000 evra mene i porodice preko American Express kartice. Karticu sam uzeo na promociji nekog pa mi je cak i dzaba, ali ajd da racunam da je puna cena, 200 dinara mesecno. Za 2400 dinara u toku godinu dana (uskoro istice), isao sam dva puta u inostranstvo sa decom, jednom u Madjarsku i jednom u CG. Aktivirao u CG, pregled plus lekovi oko 45 evra. Definitivno se isplati vise od pojedinacnih uplata putnog osiguranja, a drzavno zdravstveno tu nema sta da trazi, ali ni da ga pomenemo.
Kome treba, kartica se moze dobiti bez prelaska u banku, na dva nacina: jedan je klasicno izdavanje kartice sa proverom kreditne sposobnosti, drugi (koji sam ja iskoristio) je depozit od 500 do 10000 evra na namenski racun, koji se onda veze za karticu. NA te pare ide i neka kamatica, cisto da ofsetuje inflaciju u evrozoni recimo. Nosilac kartice moze da stavi celu porodicu na osiguranje, limit je samo da se ne sme biti van zemlje duze od 180 dana godisnje. Isplati se uzeti pa da ti Amex stoji u fioci, bukvalno samo zbog putnog osiguranja.
Pre desetak dana sam im dostavio fotokopije pasosa, lekarski izvestaj, racun za lekove i doktora i popunio neki obrazac. Isplaceno bez ikakvog cimanja. U pitanju je osiguranje na 35.000 evra mene i porodice preko American Express kartice. Karticu sam uzeo na promociji nekog pa mi je cak i dzaba, ali ajd da racunam da je puna cena, 200 dinara mesecno. Za 2400 dinara u toku godinu dana (uskoro istice), isao sam dva puta u inostranstvo sa decom, jednom u Madjarsku i jednom u CG. Aktivirao u CG, pregled plus lekovi oko 45 evra. Definitivno se isplati vise od pojedinacnih uplata putnog osiguranja, a drzavno zdravstveno tu nema sta da trazi, ali ni da ga pomenemo.
Kome treba, kartica se moze dobiti bez prelaska u banku, na dva nacina: jedan je klasicno izdavanje kartice sa proverom kreditne sposobnosti, drugi (koji sam ja iskoristio) je depozit od 500 do 10000 evra na namenski racun, koji se onda veze za karticu. NA te pare ide i neka kamatica, cisto da ofsetuje inflaciju u evrozoni recimo. Nosilac kartice moze da stavi celu porodicu na osiguranje, limit je samo da se ne sme biti van zemlje duze od 180 dana godisnje. Isplati se uzeti pa da ti Amex stoji u fioci, bukvalno samo zbog putnog osiguranja.
Imam ja isto to, ili slično, kod Intese, samo Master kartica.
Dobio sam neko osiguranje, ali nešto se ne sećam da ima veze sa članovima porodice. Da li to treba napomenuti negde ili tražiti?
Da li treba onu Generali karticu nositi sa sobom kada ideš u inostranstvo?
Dobio sam neko osiguranje, ali nešto se ne sećam da ima veze sa članovima porodice. Da li to treba napomenuti negde ili tražiti?
Da li treba onu Generali karticu nositi sa sobom kada ideš u inostranstvo?
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Master vazi samo za tebe, sem ako je Gold. Visa isto, samo Gold pokriva clanove porodice, a Amex je dodatno povoljan sto je pokrice za ceo svet, a ne samo za Evropu.
Ode se u poslovnicu i ponesu se pasosi dece i zene, dodaju se na polisu i to je to. Kartica se uvek nosi radi vecih intervencija, i ako nemas pare da platis nego ides na direktno pokrice.
Ode se u poslovnicu i ponesu se pasosi dece i zene, dodaju se na polisu i to je to. Kartica se uvek nosi radi vecih intervencija, i ako nemas pare da platis nego ides na direktno pokrice.
Sprečava vetar da udara u potiljak putnika.
Na primer.

Na primer.

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Kad ides u rikverc? 
Jel probao neko da ga pegla sa i bez tog deflektora? Jel velika razlika?

Jel probao neko da ga pegla sa i bez tog deflektora? Jel velika razlika?
Bio je test u TopGearu, SL Mercedes i ispostavilo se da je dobra stvar.
Inače, postoji i Aircap (koji izgleda nema budućnost).
http://www.youtube.com/watch?v=K1ipo8xDV8s
I da, što gledaš Folciku?
Inače, postoji i Aircap (koji izgleda nema budućnost).
http://www.youtube.com/watch?v=K1ipo8xDV8s
I da, što gledaš Folciku?
Ma dobra slika, ne bi Bubu pogledao... 

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Ovde bih samo dodao da Generali osiguranje imaju svi koji imaju Intesa Hit racun, ukljucujuci i clanove njihovih porodica, u slucaju (daleko bilo) bolesti, hirurskih intervencija ili smrti. Nije vezano za putno osiguranje, ali da napomenem, jer mnogi to ne znaju. Znam nekolicinu koji nisu aktivirali osiguranje, usled neznanja.Rakhil napisao:Master vazi samo za tebe, sem ako je Gold. Visa isto, samo Gold pokriva clanove porodice...