Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua
Post pre mene je upravo nidza pitao koliko manje LED trosi.Sloba napisao:Nema veze sa praksom. Tipicno.ljubitelj napisao:Trosi oko 60 do 80W tipicno.
I koliko si izmerio tipicnu stvarnu potrosnju tog 55?Sloba napisao:. Moj LG od 55" ima deklarisanu potrosnju od 66W sto nema sanse da je tako.
Nisam merio potrosnju svog televizora jer nemam uredjaj za merenje, ali posle svih iskustava na ovu temu mogu da garantujem da tv sa dijagonalom od 140cm ne može da troši 66W. Kolega i ja smo merili potrošnju dosta televizora i zaključak je da je na svim istaknuta potrošnja koja je u praksi nedostižna. Nađoh i da sam kačio na forum nešto o tome, plazma 50" je u pitanju:ljubitelj napisao:I koliko si izmerio tipicnu stvarnu potrosnju tog 55?Sloba napisao:Moj LG od 55" ima deklarisanu potrosnju od 66W sto nema sanse da je tako.
Ili iz prakse merenja koja si obavio tipicnu potrosnju nekog slicnog druge marke.
32 inca Samsung CRT mi je na merenju imao potrosnju do 130W, a da LED 32 ima snagu od 80W,
Ja koristim sada Eaton opremu za merenje, ranije sam Fluke. Cime si merio?
Plazma je drugi set carapa za merenje. Napisao si da iskustvo, upravo za LED sam naveo , da 50ica prema merenju trosi i do 80W nema veza sa realnosti pa otuda insistiram na merenjima koje si ti obavio i tvoju praksu.Sloba napisao: Kolega i ja smo merili potrošnju dosta televizora i zaključak je da je na svim istaknuta potrošnja koja je u praksi nedostižna.
Nazalost, ni pod razno.grujicd napisao:Da li je to bio trenutak kad su bolji LCD u praksi dostigli plazmu po kvalitetu slike?
Jeste, ali tada je LCD bio 10 klasa iza. Sada je "samo" par klasagrujicd napisao:Plazma je te mane imala i ranije, pa su je proizvodili. Nije LCD tj. LED isto ono od pre 5 i više godina, puno su napredovali po svim parametrima. Sem ako ne gledaš budžet modele.