Računari
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Re: Računari
Mala pomoc, koja je razlika izmedju ove 2 graficke..?
Mojoj riknula memorija, pa moram da zamenim...
http://www.grappologroup.com/oprema-za- ... 411A00000/
http://www.grappologroup.com/oprema-za- ... 407A00000/
Da li ova vredi tih 5000rsd
ili mozda ova
http://www.grappologroup.com/oprema-za- ... 413A00000/
Mojoj riknula memorija, pa moram da zamenim...
http://www.grappologroup.com/oprema-za- ... 411A00000/
http://www.grappologroup.com/oprema-za- ... 407A00000/
Da li ova vredi tih 5000rsd
ili mozda ova
http://www.grappologroup.com/oprema-za- ... 413A00000/
Brzine idu u H-a !!!

- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Itekako vredi, dosta šira magistrala na nVidiji. Samo to je "stari čip"(nije bukvalno nego ima naslednika, ja furam GTX650 Titanijum edišn skoro godinu dana, sve novo mi radi ekstra, a košta 15000din), gledaj da uzmeš GTX 7xx, manje struje troše, ako već imaš 200e za GPU.
Radeon će ti možda praviti problem sa kompatibilnošću ako imaš PCI-E v2.0 matičnu, što 99.99% imaš.
Edit: Mada Gigabyte daje 3 godine garancije jedini, tj. tako je bilo zimus, kada sam ja uzeo, moja je Gigabyte. Mada ni Asus nije loš, naprotiv.
Edit2: Ja bih ti savetovao da ideš na nVidiju, ceo život ih imam, i zimus rešim da promenim i pojedem govno. Nikad više Radeon. Loši i neažurni drajveri, slabiji kvalitet kartice često, teže ćeš je prodati jer ih koriste za majning bitkoina pa ima gomila po oglasim isluženih. nVidija ti je ko iPhone, investicija. Ja sam punih 6 godina staru aždaju plaćenu 160e prodao za 55 zimus(9800GT GS).
Edit3: Ovaj Radeon što si dodao treći bi bio najbolja opcija, s tim da se spremi na nekompatibilnost, tj. da ćeš je na kraju vratiti, dodati pare i uzeti nVidiju.
Radeon će ti možda praviti problem sa kompatibilnošću ako imaš PCI-E v2.0 matičnu, što 99.99% imaš.
Edit: Mada Gigabyte daje 3 godine garancije jedini, tj. tako je bilo zimus, kada sam ja uzeo, moja je Gigabyte. Mada ni Asus nije loš, naprotiv.
Edit2: Ja bih ti savetovao da ideš na nVidiju, ceo život ih imam, i zimus rešim da promenim i pojedem govno. Nikad više Radeon. Loši i neažurni drajveri, slabiji kvalitet kartice često, teže ćeš je prodati jer ih koriste za majning bitkoina pa ima gomila po oglasim isluženih. nVidija ti je ko iPhone, investicija. Ja sam punih 6 godina staru aždaju plaćenu 160e prodao za 55 zimus(9800GT GS).
Edit3: Ovaj Radeon što si dodao treći bi bio najbolja opcija, s tim da se spremi na nekompatibilnost, tj. da ćeš je na kraju vratiti, dodati pare i uzeti nVidiju.
- Day Walker
Nvidia mi je i riknula posle nepune 3 god. (GTX 460).. Tacnije riknula memorija na grafici...
Ne znam sta duzmem... Grappolo mi je opcija jer mi je uzet komp kod njih, pa mi nece nikakve radove naplatiti ako uzmem graficku kod njih (a i komp mi je trenutno kod njih u servisu)..
evo ponude, pa ako vidis nesto dobro, skreni mi paznju jer nisam previse upucen
http://www.grappologroup.com/prodaja-ra ... ke-karte/7
Ne znam sta duzmem... Grappolo mi je opcija jer mi je uzet komp kod njih, pa mi nece nikakve radove naplatiti ako uzmem graficku kod njih (a i komp mi je trenutno kod njih u servisu)..
evo ponude, pa ako vidis nesto dobro, skreni mi paznju jer nisam previse upucen
http://www.grappologroup.com/prodaja-ra ... ke-karte/7
Brzine idu u H-a !!!

-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Planiram da kupim jos 4gb ram memorije, trenutno u kompu je Exceleram Black shark 2x2 GB ddr3 CL9 1.60V. Naravno ovaj ram ne mogu nigde da nadjem pa ne znam sta da radim.
Jel imao neko iskustva sa uparivanjem rama razlicitog proizvodjaca?
Znam da je bitno da se latencije slazu ali i napon na kojem ram radi. Nasao sam par memara koje su CL9 ali sve rade na 1.5v..
Jel imao neko iskustva sa uparivanjem rama razlicitog proizvodjaca?
Znam da je bitno da se latencije slazu ali i napon na kojem ram radi. Nasao sam par memara koje su CL9 ali sve rade na 1.5v..

- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Jbg dešava se. Ja bih uzeo nVidiju na tvom mestu.
Heineken to je lutrija uvek. Dobra stvar je da te tvoje ramove možeš brzo i lako da zavališ pa uzmeš šta ti godi.
Poslato sa HUAWEI P6-U06 uz pomoć Tapatoka
Heineken to je lutrija uvek. Dobra stvar je da te tvoje ramove možeš brzo i lako da zavališ pa uzmeš šta ti godi.
Poslato sa HUAWEI P6-U06 uz pomoć Tapatoka
-
Onda bolje da kupim odmah 2x4gb a ovo moje da prodam preko neta... 

- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Kingston se uglavnom dobro uparuje sa svima. Ja nisam nikad imao problem.
Posetite www.garaza.rs !
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Slazem se za "socijala" varijante. HyperX je umeo da pravi probleme.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
-
Da li ce biti problema sa naponom? 1.60 vs 1.50 vtrojanac napisao:Kingston se uglavnom dobro uparuje sa svima. Ja nisam nikad imao problem.
Trenutni je na 1600 mhz ali ploca podrzava 1333 znaci on radi na 1333 mhz onda bih uzeo taj " socijala "

Radiće brža memorija na sporijem taktu. Bolje rade i obrnuto, nekad sam voleo da to nasviravam da vidim dokle može.
Tapatalk Pro
Tapatalk Pro
- Day Walker
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Jedan laptop mi pravi veliki problem. Stigao sam dotle da sam poslao mail Toshibi Srbija i ovlašćenom servisu.
U pitanju je model:
Satellite C55-A-1RN
Broj dela : PSCJGE-00600FY4
Naime, laptop je kupljen pre par meseci i tad instalirana neka verzija W8.1 koja se našla pri ruci. Pre neki dan uzet da se reinstalira, da se stavi nova verzija koja provereno dobro radi pošto ova nešto baguje. Na laptopu verzija BIOS-a 1.10, koja nema opciju za CMS mod, pa tako je i nemoguće instalirati Win drugačije sem preko USB-a. Pogledam na netu, vidim ima novija verzija u kojoj je to ispravljeno, pa rekoh da flesh-ujem BIOS i odradim reinstalaciju. I tako ja stavim verziju 1.40, sve ok. Krenem instalaciju, prilikom koje naravno formatiram HDD i on odradi sve skoro, ali kad treba da se restartuje izbaci ovo:

Tu kreću muke. Probam da narežem drugi cd, isto. Probam drugu verziju Windowsa 8.1, isto. Probam sa flash-a, isto. Čitam na netu, ništa konkretno. Probam Win7 i on prođe taj deo, ali kad treba da pokrene Windows stane na onom delu gde stoji logo i piše "Starting Windows" i tako stoji, ne mrda dalje, nema greške nikakve ali neće da mrne. Ako ga ugasim pa upalim ponovo nastavi odatle, a u safe mode neće da uđe kao ni da uradi repair.
Probao sam i XP da instaliram, on izbaci BSOD i kaže da je problem do BIOS-a, što se i da pretpostaviti. Sad ni ona prva verzija koja je bila na njemu ne može da se instalira.
Sad je jedina opcija da se flash-uje BIOS na stariju verziju, sa boot-abilnog USB-a, ali svi moji pokušaji da to uradim nisu urodili plodom. Ili nešto ne radim kako treba ili prosto ne može. Odlepio sam. Jel imao neko takvo iskustvo, pa da može nešto da posavetuje?
U pitanju je model:
Satellite C55-A-1RN
Broj dela : PSCJGE-00600FY4
Naime, laptop je kupljen pre par meseci i tad instalirana neka verzija W8.1 koja se našla pri ruci. Pre neki dan uzet da se reinstalira, da se stavi nova verzija koja provereno dobro radi pošto ova nešto baguje. Na laptopu verzija BIOS-a 1.10, koja nema opciju za CMS mod, pa tako je i nemoguće instalirati Win drugačije sem preko USB-a. Pogledam na netu, vidim ima novija verzija u kojoj je to ispravljeno, pa rekoh da flesh-ujem BIOS i odradim reinstalaciju. I tako ja stavim verziju 1.40, sve ok. Krenem instalaciju, prilikom koje naravno formatiram HDD i on odradi sve skoro, ali kad treba da se restartuje izbaci ovo:

Tu kreću muke. Probam da narežem drugi cd, isto. Probam drugu verziju Windowsa 8.1, isto. Probam sa flash-a, isto. Čitam na netu, ništa konkretno. Probam Win7 i on prođe taj deo, ali kad treba da pokrene Windows stane na onom delu gde stoji logo i piše "Starting Windows" i tako stoji, ne mrda dalje, nema greške nikakve ali neće da mrne. Ako ga ugasim pa upalim ponovo nastavi odatle, a u safe mode neće da uđe kao ni da uradi repair.
Probao sam i XP da instaliram, on izbaci BSOD i kaže da je problem do BIOS-a, što se i da pretpostaviti. Sad ni ona prva verzija koja je bila na njemu ne može da se instalira.
Sad je jedina opcija da se flash-uje BIOS na stariju verziju, sa boot-abilnog USB-a, ali svi moji pokušaji da to uradim nisu urodili plodom. Ili nešto ne radim kako treba ili prosto ne može. Odlepio sam. Jel imao neko takvo iskustvo, pa da može nešto da posavetuje?
Posetite www.garaza.rs !
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...