Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od nuk »

Bas hteo da pomenem slucaj sa kamenjem u sljivama od prosle godine
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Sramota. Ne znam kakav je to mozak koji zbog jednokratne (nelegalne) koristi dovodi u pitanje buduće poslove, svoje i tuđe, i nanosi štetu ugledu ostalih ljudi, a u krajnjoj liniji i države. Ja bih se sa takvim prevarantima obračunao po kratkom postupku.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

A bilo je i situacija kada Rusi nisu ostali duzni.
Odnosno, ostali su duzni prilicno... Kao kod Jezde i Dafine - sve lepo krene - isplate unapred, a kada te navuku, nestanu sa tvojim parama/robom...

---
Primer u Srbiji, nevezan za Ruse:
Lik ode kod paora i prodavaca na veliko, pa kupuje sve zivo, za koliko god traze para. Onda tu istu robu prodaje u svom marketu, po najnizim cenama u gradu. Cak pravi i akcije tipa: kupi robu preko 500din, dobijes lubenicu. Kupi preko X hiljada dinara, dobijes prasence za dinar. U cemu je caka? Pa sto tu robu nije placao odmah, nego preko racuna i na dodjem ti, nakon sto je prve kolicine placao avansno. POsle je bilo na dodjem ti, a ljudi pristaju jer trzista skoro da nema.

Najbolji deo price je: Taj isti, koji mu je nesto prodao za 50 dinara (ispostavice se da je dao za nula dinara), ode u tu radnju i kupi tu svoju robu za 20 dinara, kako bi ispao pametan i opet mu prodao za 50. Naravno, veliki gazda opet dodje i "kupi" za 50, a ovaj ubedjen da ga je za*ebao [ustvari mu je dao dzabe robu, a pre toga mu dao ziv kes u radnji]...

Epilog: Firma u stecaj, vlasnik nista nikome nije placao, izvlacio pare i otvara novu (ko zna koliko ih je otvorio tako), pa u krug. Lokalni mocnici ga stitili koliko su mogli, jerbo je investirao u grad, a verovatno i u njih koji su mu pomogli u svemu tome. Snadbevaci ostali bez svojih para, a osim robe su mu dali i cistog kesa, jer su svoju robu otkupljivali i ponovo mu "prodavali". A uvek je zakupljivao ektra prostore za sastanke, cak u po BGu, vozio se u Mecki, drzao nivo - izgled uspesnog coveka. I bio je uspesan, i verovatno je i dalje negde uspesan u prevarama.

I dalje mi ne ide u glavu kako se ljudima dozvoljava da otvaraju firme, jednu za drugom, a iza sebe imaju X stecaja, prevara... Kako ko pukne, tako promeni slovo u nazivu i teraj. Ovi iz prethodnog primera imaju nebrojen broj firmi. Kada se pogleda u APRu, sve su u stecaju i sve su nastajale jedna za drugom, ili bile delom u vlasnistvu ove prethodne, uz povremeni upliv poneke strane firme...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Pa to je naš specijalitet. Eurolink, Eltim, Forum računari, od većih kojih se sećam. Nemaju veze sa šljivama.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Kolko znam sad kad oces da otvoris firmu a imas poreski dug ne mozes da dobijes pib.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Uvek moze otvoriti na rodjaka, komsiju, nekoga. Kod doo garantujes ulogom, koji je mizeran.

Evo, sada mi pade na pamet jedan hotel iz NSa. Vlasnik prve firme je bio Mr X, vlasnik druge mu je (verovatno) sin, a trece (koja nije u stecaju) je neki treci lik, a pominjani sin je odgovorno lice. Zapali su mi za oko jer stalno izbacuju oglase, a malo malo pa firma dobija sufix/prefix.

A kada sam hteo da uplatim NG u nekom hotelu, traze avans. U redu, da uplatim na racun koji je na sajtu? Ne, da ti dam ja privatni racun, pa uplati na njega, ova banka mi nesto ne radi, renovira se , bla, bla... (racun u blokadi). Uglavnom, posle kraceg razgovora, posto nije znao ko sam, a baratam sa terminima (kako hotelijerskim, tako i vezanim zakonskim regulativama) ipak ostade da mu uplatim na taj racun u blokadi :D
Na kraju, kada mi je napravio racun (otkucao uredno fiskal i tako to), rekoh mu da nije bilo potrebe, jer mi ne treba i da je mogao bar takse da zadrzi za sebe, a da ne spominjem PDV. Promenio je boju sest puta, progutao knedlu i izjavio: "Ma neema veeeze, svakako ja izdajem racune". Da, kako da ne :kezo:
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Sad procitah malo vise vezano za genijalnu ideju ministarke zdravlja da se ukinu markice na lekovima. Prvo, izgleda da te markice uopste ne placa RFZO, vec prozivodjac, tako da RFZO nema NIKAKAV trosak, tako da se postavlja pitanje, kakva bi usteda tu bila? Drugo, pomenuti genije od ministra je rekao kako je uradili anketu sa raznim pacijentima i svi su rekli kako nemaju pojma cemu sluze te markice!? Pa znaci zato sto vecina ljudi nema pojma cemu sluze zig i sve one zastite na novcanicama, Vlada Srbije treba da ukine sve to i da stampa novac samo na obicnom papiru? :glavomuzid: :glavomuzid: :besan:
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Džizaz...

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Koji licencni programi, ovaj je prso s mozgom... To je već najnekvalitetniji program na svetu.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Kako bih ja stavio ključ na RTS.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

:plusone:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Stavio bih i ja, jer je to simbol korupcije, nepotizma, nerada i trošenja budžetskog novca.

Ali, postoji i druga strana priče, a to je da je vrlo loše ako nema državne televizije. Niko ne bi prikazivao nekomercijalne sadržaje, tj. ono malo umetničkog, dečijeg i obrazovnog programa što na RTS-u ipak postoji. Stvari kao što je prenos skupštinskih sednica su isto bitne, iako to možda mnogima deluje smešno. Takođe, šta bi se desilo u slučaju elementarnih nepogoda, ili, ne daj bože, ratnog stanja. Svako bi objavljivao vesti prema interesima svog vlasnika, pa bi nastala gomila dezinformacija, poluistina, širenje panike i potencijalno neprijateljske propagande.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Stoji, ali ovo sto Paja rece vazi za 98% drzavnih firmi. Mada je ono smesno sto RTS daje od obrazovnog programa. Pre je toga bilo mnogo vise i kvalitetnije naravno.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ne bi bili prva država koja nema državnu TV. I sada se zezamo i živimo u iluziji da je RTS javni servis, a ne državna tv. RTS je rupa bez dna koja ništa ne proizvodi, a ima valjda oko 10.000 zaposlenih.
U suštini sve što Snork kaže jeste potrebno, ali se može svaliti na privatne emitere. Da bi zadržao ili dobio frekvencu uslov je da 25% programa bude dečiji, obrazovni i kulturni program i tačka. Uz to se napravi skupštinski kanal sa dvocifrenim brojem zaposlenih i sve je pokriveno.
Odgovori