@Member
Imaš na njihovom sajtu da štikliraš "Izaberite za poređenje" pored mašine, a onda gore "Uporedi":
http://www.bosch-home.rs/proizvodi/pran ... radne.html
Prva razlika je buka. Moja je "Silence plus", deklarisana na 48db, dok ove jeftinije mogu da budu i 54db. Iako je moja prilično tiha, ima Bosch i tiših. Drugo, jeftinija ima više plastičnih delova, npr. lajsnu gde su kontrole. Zatim nema odloženi start koji ja skoro uvek koristim, iako je tiha ne želim ni to da mi smeta ako sam pustio film, a i ako može da radi u jeftinijom tarifi, što da ne. Jeftinija nema ni displej, mada je to više kozmetika. Siromašnija je i oprema unutra, npr. moja na gornjoj polici ima i deo za noževe i pribor. Dobro je što na ovom sajtu možeš da odeš na stranu koja je za tu mašinu i da vidiš na slikama kako izgleda iznutra. Kod jeftinije izgleda da ne može gornja polica da se podešava gore-dole kao kod mene, što je često zgodno. Nekad dole imaš veće lonce, a nekad ti gore treba veća visina. Ova moja ima i mogućnost da se neke od rešetki obore i izravnaju sa "podom" korpe, npr. kad tu ne slažeš tanjire već šerpe.
Na kraju ova skuplja je Made in Germany, a ove jeftinije koje sam gledao su bile iz Poljske. Pri tom je moguće da ovu "nemačku" isto sklapa neki Poljak koji se preselio preko granice, a u Poljskoj je isto tako moguće da je Nemac šef pogona pa je pitanje koliko je to bitno. Nisam provalio da li to može da se vidi na sajtu.
Ima još sitnijih razlika, ovde sam nabrajao šta je meni bilo bitno. Ne znam kolike su im česte akcije kao ova koju sam ja ulovio. Možda se isplati čekanje ako može da naleti opet tih 10% popusta. Ili da ih jednostavno pitaš kad će sledeća akcija, tvoj kolega je kupio sa 10%, ako neće skoro ti ćeš onda morati da gledaš na drugom mestu itd. itd.