TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od jaksa »

jaksa napisao:Treba mi neki jeftin a malo solidniji risiver, nadjoh povoljno ove:
onkyo tx-sv 535 rds
ili
onkyo tx-ds474
cena ista cca 50e. Oba bez daljinskih ali to koliko vidim može lako da se nadje. Imam 2.0 zvučnike. Koji?
Ni jedan ne beše na kraju - kupljen yamaha rx-497. Zašto je to bitno - jer sam odoleo a/v trendu i uzeo solidan stereo risiver :)
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Sloba napisao: A, ono iznad nisam dobro razumeo, mislio sam da se radi o potrosnji plazme pa nisam mogao da verujem da to govoris.
:thumbup:
Jos nisam sreo plazmu sa dvocifrenom snagom u W. :)
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Evo kako izgleda 40" TV pored platna za projektor. Platno je 180x180cm, s tim što ga ne otvaram vertikalno na maksimalnu visinu već koliko treba. Kad se namesti za 16x9 format vidljiva dijagonala bude cirka 205cm tj. 80".

Slika
upload foto

Pri tom kad ga ne gledaš skloniš ga. Malo veća investicija je da se stavi motorno platno i projektor da se isto okači na plafon, ali je tu komfor veći. Ovako mi treba nekih 5min da sve ispovezujem i namestim. Mada nije to ni problem pošto ga koristim samo za filmove i nikad me ne mrzi. Nisu tu samo ni pare u pitanju, meni platno stoji malo ukoso da bi se sa oba kauča gledalo pod sličnim uglom, pa bi bilo dosta ružno da tako ukošeno visi stalno na plafonu. Inače ne stoji ovako kao na slici, to je samo radi poređenja sa TV-om. Realno, idealno je imati odvojenu sobu za to zbog rasporeda svega, a i bolje je ako su zidovi, plafon i nameštaj tamni da bi bilo manje ambijentalno osvetljavanje slike.

No i ovako je fenomenalno, a investicija nije bila ništa specijalno. Platno je koštalo oko 80e, a projektor polovan, sa rezervnom lampom - 650e. Mali je problem nabaviti home cinema projektor kod nas, uglavnom se prodaju poslovni projektori koji imaju jako osvetljenje da bi se prezentacija bolje videla kad nije skroz zamračeno. To je kontraproduktivno za kućni bioskop gde se ide na manje osvetljenje, a i ostali parametri su prilagođeni što kvalitetnijoj slici. Srećom našao sam u oglasima LCD projektor Panasonic PT AX-200U i uživam u njemu evo već dve godine.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Zanimljiv pristup skroz. Ne mogu da kažem da ne podržavam.

Dodatni feature je daleko lakši transport od TV, tako da postoji opcija da se organizuje prestava i van kuće.

Tapatalk
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Da li neko moze da preporuci RF modulator da kvalitet signala na izlazu ne bude vidno losiji nego na ulazu? Treba da nakacim kameru na kucnu instalaciju.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

grujicd napisao:Uzeo Bosch SMV40M30 mašinu za sudove. Zanimljivo da je Made in Germany. Jbg. daj šta daš, kad već nema Made in Japan :D
Procitah da si kupio Bosch sudomasinu. Trebam i ja kupiti jednu ovih dana. Ako sam dobro izguglao, tvoj model kosta 60.000din, a na sajtu boscha vidim da ih ima i po 40.000din, ali nemaju onu tabelu za poredjenje modela, a koliko sam uspeo da im uporedim karakteristike, nisam nasao neke posebne razlike - da li mozda znas zbog cega je razlika 20.000din i da li ima nesto sto ja nisam primetio i da li se isplati ta razlika u ceni ?
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

nidza napisao:Dodatni feature je daleko lakši transport od TV, tako da postoji opcija da se organizuje prestava i van kuće.
Nosio sam par puta kod drugara na vikendicu. Pošto su tamo beli zidovi nisam nosio platno, koje je inače kabastije od samog projektora.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

@Member

Imaš na njihovom sajtu da štikliraš "Izaberite za poređenje" pored mašine, a onda gore "Uporedi":

http://www.bosch-home.rs/proizvodi/pran ... radne.html

Prva razlika je buka. Moja je "Silence plus", deklarisana na 48db, dok ove jeftinije mogu da budu i 54db. Iako je moja prilično tiha, ima Bosch i tiših. Drugo, jeftinija ima više plastičnih delova, npr. lajsnu gde su kontrole. Zatim nema odloženi start koji ja skoro uvek koristim, iako je tiha ne želim ni to da mi smeta ako sam pustio film, a i ako može da radi u jeftinijom tarifi, što da ne. Jeftinija nema ni displej, mada je to više kozmetika. Siromašnija je i oprema unutra, npr. moja na gornjoj polici ima i deo za noževe i pribor. Dobro je što na ovom sajtu možeš da odeš na stranu koja je za tu mašinu i da vidiš na slikama kako izgleda iznutra. Kod jeftinije izgleda da ne može gornja polica da se podešava gore-dole kao kod mene, što je često zgodno. Nekad dole imaš veće lonce, a nekad ti gore treba veća visina. Ova moja ima i mogućnost da se neke od rešetki obore i izravnaju sa "podom" korpe, npr. kad tu ne slažeš tanjire već šerpe.

Na kraju ova skuplja je Made in Germany, a ove jeftinije koje sam gledao su bile iz Poljske. Pri tom je moguće da ovu "nemačku" isto sklapa neki Poljak koji se preselio preko granice, a u Poljskoj je isto tako moguće da je Nemac šef pogona pa je pitanje koliko je to bitno. Nisam provalio da li to može da se vidi na sajtu.

Ima još sitnijih razlika, ovde sam nabrajao šta je meni bilo bitno. Ne znam kolike su im česte akcije kao ova koju sam ja ulovio. Možda se isplati čekanje ako može da naleti opet tih 10% popusta. Ili da ih jednostavno pitaš kad će sledeća akcija, tvoj kolega je kupio sa 10%, ako neće skoro ti ćeš onda morati da gledaš na drugom mestu itd. itd.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Bem li ga, ova moja SMI50E45EU je jeftinija i losija, a 46dB je :)
(tako bar na tarabi pise :))
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Po fičerima deluje skoro isto kao moja, sem što su kontrole na drugom mestu. Gde je tvoja napravljena? Da znam koliko sam platio "Made in Germany" nalepnicu :kezo:
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Verovatno je u tome kvaka. Ova moja je serija 4 - tvoja serija 6.
Nisam je jos izvadio iz kartona - cekam jos uvek da se zavrsi kuhinja :)

Kod ves masina serija 8 je "made in Germany", a sve ispod nisu. Jedino, "pod prstima" ja nisam primetio razliku u kvalitetu. I jedne i druge mi deluju jeftinije nego sto kostaju :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Nemacke bi trebalo da imaju inox 'pod' dok su ostale plastika.
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Skroz valjaju i plastične (kupio 2, još rade super) i limene (trenutno imam)
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Hvala :)
Što bi rekao Delija, poslao sam im email :) Pa da vidimo šta će reći. Svratiću još do Gorenja da vidim šta oni imaju, i mislim da je to to. Ne znam da li vredi gledati Candy, Whirlpool itd.? Gorenje ima 5god.garanciju. A Bosch ima samo 2god.? Ali valjda imaju garanciju 10god. na motor.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

I ja uzeo plasticnu bosch, ironija je da je candy pre nje stara 25 godina i imala metalni pod.
Odgovori