Egzotični automobili na našim ulicama
Re: Egzotični automobili na našim ulicama
Pa fotografi ce da potvrde kad dodju, al decko kaze da je pricao sa vlasnicom, pitao jel folija, i rekla je da je farban.
I, da, auto ima vlasnicu.
I, da, auto ima vlasnicu.
@Xeroj87
niko ne kaze da S65 AMG nije egzotika, ali sigurno nema wow efekat kao kad vidis 911... pa obican S250cdi izgleda isto kad se promeni prednj/zadnji branik i felne kao i taj AMG...
druga je stvar sto je u SRB "egzotika" S- klasa stara 10god sa 300.000km, pogotovu ako se izuzme BG i NS
niko ne kaze da S65 AMG nije egzotika, ali sigurno nema wow efekat kao kad vidis 911... pa obican S250cdi izgleda isto kad se promeni prednj/zadnji branik i felne kao i taj AMG...
druga je stvar sto je u SRB "egzotika" S- klasa stara 10god sa 300.000km, pogotovu ako se izuzme BG i NS

- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Normalno sam ti sve napisao. Dosadan si već sa tim "kalimero" fazonom koji zloupotrebljavaš u raspravi.Lepo sam ti nesto napisao,ne moras odmah ulicnim/decijim podjebavackim tonom da mi odgovaras,da bi ispalo kako ja zalim ako Mercedes nije egzotika...
Ne,Porsche nije egzotika,neki Porschei su egzotika. Jer ja u Macanu,Cayenu i Panameri dizel ne vidim nikakvu egzoticnost,osim cene.
Nisu ni meni, ali Porsche je egzotičniji od Mercedesa.
Meni ništa ne smeta, nego nisu egzotika. I skoro sve SL-ove više volim od 911, ali je tako. Od SL stvarna egzotika je bio samo 300 SL kupe i roadster. Pagoda nije tehnički bila egzotična, ali ej imala egzotilan imidž, a stvarno ej postala nešto posebno kao klasik, posle prestanka proizvodnje. 107 je bio egotičan i super cenjen samo u AMerici kao status simbol, u Evropi nije imao tako dobar status. 129 je legenda od auta, ali je on bio vlro komercijalan, itd.SL63/65 jeste egzotika,(sada malo tvoj stil)koliko god to tebi smetalo.
Malo je nepravedno, ali je otprilike tako. Kad se uđe u neki fah, onda se teško izlazi iz njega. ZAto su mnogo brendovi odustali uopšte da prave ekskluzivne modele. Mercedes u stvari ima skoro jedinstvenu poziciju da može da pravi i autobuse i Unimog, i taxije i A klasu i da napravi egzotičan model. Mislim da niko u auto svetu ne može da se toliko "razvuče" kao Mercedes. Ali, kada su uzeli da im AMG bude top ponuda sportske verzije i primili ih kao deo fabrike samim tim su ih devalvirali.Ili cim ima znacku Mercedesa,to nije egzotika,osim ako je nesto totalno drugacije od svakog na trzistu,da kazemo avantgardno,poput SLS-a?
A cim ima Porsche znacku,cak to bio i svakidasnji auto,koji kod nas vidjamo 20 puta vise nego AMG-ova,onda je egzotika?
To što su oni konkurenti ne znači da imaju i isti novi egzotičnosti.Ako je Boxter,ili Cayman egzotika,onda su i Z4 i SLK...
Zato što je 911 institucija i poseban, a AMG verzije ljudi kapiraju kao napucani Mercedes i ništa više. To je cena komercijalizacije. Ne može da se ceni Maybach, kad onda naprave S klasu koja strahovito liči na njega. Time devalviraju skuplji model. A onda to "spuste" do C klase. ZAto je SLS poseban i egozičan.Posto se recimo samo Carrere,kao jednog modela Porschea,prodaje vise od cele game AMG Mercedesa zajedno...
Kako je onda egzotika taj auto,koji poseduje svaki peti vozac sportskog automobila?
- Stefan Sobot
- Pridružio se: 05 Feb 2012, 12:11
- Kontakt:
Ovo:

Batman. by Stefan Sobot, on Flickr
je isto sto i ovo:

Crazy. by Stefan Sobot, on Flickr
I da,ima zimske gume.
Takodje primetio sam da bi trebalo da bi mod trebao da promeni ime teme iz 'Egzotični automobili na našim ulicama' u 'Sasvim normalni automobili na našim ulicama i povremeni Lamborghini koji takodje nije egzotika pošto je Lambo prvobitno pravio,i još uvek pravi,traktore koji unistavaju reputaciju'.
Da pojasnim,Mercedes-Benz NIJE egotičan brend.Na svetu ipak postoji previse w123jki,i bez E klasa koje svakodnevno taksiraju na ulicama Berlina,itd.Ali,recimo SL63 AMG JESTE egzotičan automobil.Dovoljno je pogledati brojeve:cena,snaga,performanse,broj prodatih primeraka,i tako dalje.Mozda cak i nije potrebno gledati brojeve,vec sam automobil.Ne pomislim,kada ga vidim,kakav je to taksi sa dvoje vrata i bez krova,ili kako jadan vlasnik moze da potrpa sve one kutije sa stvarima koje su mu komsije trazile da donese kada se bude vracao iz Nemacke.U tome i jeste lepota Mercedesa,to sto prave nesto sto je efektivno Reno sa Mercedesovim znakom,kao i neke od najpozeljnijih automobila sveta,kao sto je pomenuti SL63 AMG.

Batman. by Stefan Sobot, on Flickr
je isto sto i ovo:

Crazy. by Stefan Sobot, on Flickr
I da,ima zimske gume.

Takodje primetio sam da bi trebalo da bi mod trebao da promeni ime teme iz 'Egzotični automobili na našim ulicama' u 'Sasvim normalni automobili na našim ulicama i povremeni Lamborghini koji takodje nije egzotika pošto je Lambo prvobitno pravio,i još uvek pravi,traktore koji unistavaju reputaciju'.
Da pojasnim,Mercedes-Benz NIJE egotičan brend.Na svetu ipak postoji previse w123jki,i bez E klasa koje svakodnevno taksiraju na ulicama Berlina,itd.Ali,recimo SL63 AMG JESTE egzotičan automobil.Dovoljno je pogledati brojeve:cena,snaga,performanse,broj prodatih primeraka,i tako dalje.Mozda cak i nije potrebno gledati brojeve,vec sam automobil.Ne pomislim,kada ga vidim,kakav je to taksi sa dvoje vrata i bez krova,ili kako jadan vlasnik moze da potrpa sve one kutije sa stvarima koje su mu komsije trazile da donese kada se bude vracao iz Nemacke.U tome i jeste lepota Mercedesa,to sto prave nesto sto je efektivno Reno sa Mercedesovim znakom,kao i neke od najpozeljnijih automobila sveta,kao sto je pomenuti SL63 AMG.

Sad ga zakomplikuj!
Ne Starce,ne furam ja kalimero fazon,nego ti bezobrazno preuvelicavas neciju naklonost ka nekoj marci, to zloupotrebljavas da ismevas sagovornika,i time na bezobrazan nacin smanjujes vrednost njegovog misljenja. Za tim nema potrebe,pogotovo ako ti se lepo obratim,i iznesem svoje misljenje.
A onda opet to radis ovde,govoreci da furam kalimero fazon,samo zato sto ti skrecem paznju na totalno bespotrebno bezobrazno ponasanje.
Da smo bili u nekoj raspravi,pa se posvadjali,pa i da skapiram,ali onako ko grom iz vedra neba,zaista ne kapiram...
I da,necu iskulirati dok me neko drugi ismeva,bas kao sto i ti ne kuliras.
Ali ja na taj podjebavacki nacin necu da pricam. Ili se svadjam,ili pricam kao covek.
A sada,za egzoticnost:
Zasto jedan SL nije egzotika?
Ili CL?
SL,koliko znam,ni nema konkurenta,ili ja ne mogu da se setim nekog,a CL ima,po imidzu malo jaceg,Bentley Conti GT.
To je po meni egzoticno,da egzoticnije ne moze biti...
Ne mora ni AMG da bude,AMG ih cini samo jos vise egzoticnim,kao sto Carrera ne mora da bude Turbo da bi bila egzotika,svaka Carrera je po meni u nekoj meri egzotika.
Po ceni je SL 350 isti kao Carrera,a i ostali,jaci modeli su im priblizne cene,i ako recimo,nemaju veze jedan sa drugim.
A onda opet to radis ovde,govoreci da furam kalimero fazon,samo zato sto ti skrecem paznju na totalno bespotrebno bezobrazno ponasanje.
Da smo bili u nekoj raspravi,pa se posvadjali,pa i da skapiram,ali onako ko grom iz vedra neba,zaista ne kapiram...
Ali ja na taj podjebavacki nacin necu da pricam. Ili se svadjam,ili pricam kao covek.
A sada,za egzoticnost:
Zasto jedan SL nije egzotika?
Ili CL?
SL,koliko znam,ni nema konkurenta,ili ja ne mogu da se setim nekog,a CL ima,po imidzu malo jaceg,Bentley Conti GT.
To je po meni egzoticno,da egzoticnije ne moze biti...
Ne mora ni AMG da bude,AMG ih cini samo jos vise egzoticnim,kao sto Carrera ne mora da bude Turbo da bi bila egzotika,svaka Carrera je po meni u nekoj meri egzotika.
Po ceni je SL 350 isti kao Carrera,a i ostali,jaci modeli su im priblizne cene,i ako recimo,nemaju veze jedan sa drugim.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- starac vujadin
Ja te po ovom pitanju nigde nisam podjebavao, nego ti sa "kalimero" fazonom vršiš pasivni pritisak na sagovornika jer na taj način hoćeš da usmeravaš diskusiju na način koji tebi odgovara.Da smo bili u nekoj raspravi,pa se posvadjali,pa i da skapiram,ali onako ko grom iz vedra neba,zaista ne kapiram...
I nisam nigde uleteo ko grom iz vedra neba nego sam hteo Nextu da "pojasnim" zašto se ljudi ne osvrću za Mercedesom na slici, pa si se ti uključio u priču. Možda bi Next mogao da kaže da sam "uleteo", ali ti sigurno ne.
O ostalom sam već pisao i ne treba da se ponavljam. Jedino da okačim sliku Ikarbusa od juče da bi bilo jasnije, ali opet neće biti jasnije.
Ne,rekao si samo da ni jedan Mercedes sem slsa nije egzotika zato sto se vidja svaki dan. Ja te onda pitao da li onda ni porschei nisu egzotika,posto se prodaju,i vidjaju u daleko vecem broju od jednog sl-a recimo...
Na sta ti meni odgovaras: Na tvoju zalost,Mercedes nije egzotika. Sto na moju zalost? Ajde mi objasni koja je poenta te opaske bila? Ja mogu samo jednu da zakljucim,koju sam vec izneo.
Tako da,niti si ti Nextu objasnjavao nesto,vec si meni odgovorio,niti sam se ja ubacio,s obzirom da sam ja i zapoceo diskusiju neslaganjem sa tvojom izjavom.
A sada date pitam,jel to znaci da su samo sportska ko egzotika,i ko god pravi nesto drugacije,ni jedan model mu nije egzotican?
Upravo si sebe porekao time sto si rekao da jedan Mercedes jeste egzotika,pa zasto ne bi bio i drugi? Koja je logika iza tog zakljucka? Pogotovo sto su sl i cl 63 amg iste cene kao sls,ili 65 amg koji su 70.000e skuplji... Ja sam te zamolio da mi pojasnis koji su kriterijumi za egzotiku.
Sent from my HTC One using Tapatalk
Na sta ti meni odgovaras: Na tvoju zalost,Mercedes nije egzotika. Sto na moju zalost? Ajde mi objasni koja je poenta te opaske bila? Ja mogu samo jednu da zakljucim,koju sam vec izneo.
Tako da,niti si ti Nextu objasnjavao nesto,vec si meni odgovorio,niti sam se ja ubacio,s obzirom da sam ja i zapoceo diskusiju neslaganjem sa tvojom izjavom.
A sada date pitam,jel to znaci da su samo sportska ko egzotika,i ko god pravi nesto drugacije,ni jedan model mu nije egzotican?
Upravo si sebe porekao time sto si rekao da jedan Mercedes jeste egzotika,pa zasto ne bi bio i drugi? Koja je logika iza tog zakljucka? Pogotovo sto su sl i cl 63 amg iste cene kao sls,ili 65 amg koji su 70.000e skuplji... Ja sam te zamolio da mi pojasnis koji su kriterijumi za egzotiku.
Sent from my HTC One using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Vala meni je S63 mnogo veca egzotika od 911...ADrei napisao:@Xeroj87
Egzoticno je valjda ono sto je retko 
Ako gledamo subjektivno onda ni meni X5M, X6M, 760, S8 i sl nisu egzotika.
Radije cu se okrenuti za 1M nego za E63 AMG, za Maserom GT nego za GTR-om itd.

Ako gledamo subjektivno onda ni meni X5M, X6M, 760, S8 i sl nisu egzotika.
Radije cu se okrenuti za 1M nego za E63 AMG, za Maserom GT nego za GTR-om itd.
- starac vujadin
Gde sam to rekao?Ne,rekao si samo da ni jedan Mercedes sem slsa nije egzotika zato sto se vidja svaki dan
Pogrešno si zaključio.Na sta ti meni odgovaras: Na tvoju zalost,Mercedes nije egzotika. Sto na moju zalost? Ajde mi objasni koja je poenta te opaske bila? Ja mogu samo jednu da zakljucim,koju sam vec izneo.
Nije tako bilo. To se lepo vidi, pa nemam šta da ti objašnjavam.Tako da,niti si ti Nextu objasnjavao nesto,vec si meni odgovorio,niti sam se ja ubacio,s obzirom da sam ja i zapoceo diskusiju neslaganjem sa tvojom izjavom.
Ako si čitao moje postove, možeš da vidiš da to ne mislim.A sada date pitam,jel to znaci da su samo sportska ko egzotika,i ko god pravi nesto drugacije,ni jedan model mu nije egzotican?
Nisam. A zašto neki Mercedes nije egzotika ako neki drugi jeste...i o tome sam pisao.Upravo si sebe porekao time sto si rekao da jedan Mercedes jeste egzotika,pa zasto ne bi bio i drugi? Koja je logika iza tog zakljucka? Pogotovo sto su sl i cl 63 amg iste cene kao sls,ili 65 amg koji su 70.000e skuplji.
Izvini ne mogu, imam da radim, ali kad se budemo videli možemo o tome da popričamo.Ja sam te zamolio da mi pojasnis koji su kriterijumi za egzotiku.
i meni je RS5 egzotika, ali nikad nece imati ni blizu pojavu kao osnovni 911, jer je to za vecinu nasminkani A5 sta god on imao ispod haube...Laki021 napisao:Vala meni je S63 mnogo veca egzotika od 911...ADrei napisao:@Xeroj87
Poslednja izmena od ADrei u 10 Mar 2014, 11:23, izmenjeno 1 put ukupno.
Ne slazem se.
Pogotovo kad ih upalis, od S63 podrhtava tlo i prolaze te zmarci a 911 zvuci ko da neko udara u serpe.
Pogotovo kad ih upalis, od S63 podrhtava tlo i prolaze te zmarci a 911 zvuci ko da neko udara u serpe.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Cisto da iztrolujem temu:
Vecina Mercedesa i premujima uopste nije egzotika jer su postali opste mesto, default dojajna kola. Ko ima love, ode pa kupi Merc/Audi/BMW, ne mora ni da razmislja. S druge strane, kad vidim da je neko izabrao NEOCIGLEDAN auto, respektujem.
S63 AMG je egzotika ljubiteljima brenda i automobila uopste, ali koliko god da postujem taj auto, ne bih se dva puta okrenuo za njime.
Vecina Mercedesa i premujima uopste nije egzotika jer su postali opste mesto, default dojajna kola. Ko ima love, ode pa kupi Merc/Audi/BMW, ne mora ni da razmislja. S druge strane, kad vidim da je neko izabrao NEOCIGLEDAN auto, respektujem.
S63 AMG je egzotika ljubiteljima brenda i automobila uopste, ali koliko god da postujem taj auto, ne bih se dva puta okrenuo za njime.
...kao sto su clanovi ovog foruma, na primer.Rakhil napisao: S63 AMG je egzotika ljubiteljima brenda i automobila uopste
HTC
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Tako je, samo i mi u diskusijama nekad ne umemo da odvojimo licno od opsteg, ili ne budemo shvaceni. Evo, ja gledam ovu dvojicu kako se raspravljaju, shvatam ih obojicu i slazem se sa vecinom onoga sto pricaju. ALi oni ce se pobiti, nema dalje
Sad cu izgovorim jednu jeres, pa me razapnite: kad vidim lika u npr Audiju V8 4C (al da je u vrhunskom stanju), pomislim: "kakav dingospo". Kad vidim lika u Audiju A8, pomislim: "kakav seljak". E, tu mi je negde i kompas za egzotiku.

Sad cu izgovorim jednu jeres, pa me razapnite: kad vidim lika u npr Audiju V8 4C (al da je u vrhunskom stanju), pomislim: "kakav dingospo". Kad vidim lika u Audiju A8, pomislim: "kakav seljak". E, tu mi je negde i kompas za egzotiku.