Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Re: Dobro veče

Post od Laki021 »

Da nema sumnje da je bilo tako, kao i da nikad nisu saradjivali sa nacistima...
Necu vise uopste da diskutujem na ovu temu, mislim da je najbolje da se i pobrisu zadnji postovi i opste zabrani diskusija partizani vs cetnici na forumu.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Ova tema u sadasnjosti ima samo za cilj da okupi omladinu oko necega, politika.
Komunjare, SFRJ, Tito i partizani su izduvali svoje i oko toga se vise niko ne moze okupljati.

Pocetkom 90ih je postalo moderno da se ide opet u crkvu, da se govori o nekom srpstvu, cetnici su odjednom postali svaki ponaosob kraljevic Marko itd. Rodile se ideje o velikoj Srbiji ...
Kada smo izduvali sa pricom o velikoj Srbiji, od jednih te istih ljudi, sada slusamo druge price, ...

Ako je neko bio zrtva komunista posle WWII, to automatski ne znaci da su te zrtve bile apsolutno u pravu, pa cak i nevini ljudi (cast izuzecima), cije ideje bas sad treba da nastavimo, jer je to nesto vrhunsko i preko potrebno danas, 70 godina kasnije.
Sve to pumpaju isti ljudi koji su odrasli u komunizmu, bili komunisti, pricali iste price tada, kao i ostali komunisti.

Politika.

Zao mi je samo sto se omladinci primaju na takve gluposti. Dovljno je da neko digne tri prsta i vikne za kralja i otadzbinu, pa da radi sta hoce. Umesto da misle svojom glavom i gledaju kako da napreduju za sebe i za svoju drzavu, i ne dozvole da manipulisu sa njima na taj nacin, oni pak zive u proslosti i pricaju price, sta bi bilo kad bi bilo.

Drago mi je da rotor okaci ovakve teme ponekad, cisto da se posle toga konstruise neka prica, koja ce nekom pomoci da misli svojom glavom.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Govana imas uvek i svuda, u ratu sa hrvatskom bilo je srba koji su pljackala napustene srpske kuce i sprska sela.
Takvim neljudima samo treba zaledjina i prilika da budu sto jesu.

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

nikaragva napisao:Ova tema u sadasnjosti ima samo za cilj da okupi omladinu oko necega, politika.
Komunjare, SFRJ, Tito i partizani su izduvali svoje i oko toga se vise niko ne moze okupljati.

Pocetkom 90ih je postalo moderno da se ide opet u crkvu, da se govori o nekom srpstvu, cetnici su odjednom postali svaki ponaosob kraljevic Marko itd. Rodile se ideje o velikoj Srbiji ...
Kada smo izduvali sa pricom o velikoj Srbiji, od jednih te istih ljudi, sada slusamo druge price, ...

Ako je neko bio zrtva komunista posle WWII, to automatski ne znaci da su te zrtve bile apsolutno u pravu, pa cak i nevini ljudi (cast izuzecima), cije ideje bas sad treba da nastavimo, jer je to nesto vrhunsko i preko potrebno danas, 70 godina kasnije.
Sve to pumpaju isti ljudi koji su odrasli u komunizmu, bili komunisti, pricali iste price tada, kao i ostali komunisti.

Politika.

Zao mi je samo sto se omladinci primaju na takve gluposti. Dovljno je da neko digne tri prsta i vikne za kralja i otadzbinu, pa da radi sta hoce. Umesto da misle svojom glavom i gledaju kako da napreduju za sebe i za svoju drzavu, i ne dozvole da manipulisu sa njima na taj nacin, oni pak zive u proslosti i pricaju price, sta bi bilo kad bi bilo.

Drago mi je da rotor okaci ovakve teme ponekad, cisto da se posle toga konstruise neka prica, koja ce nekom pomoci da misli svojom glavom.
Slikalusone:

Zatucanost, ogranicenost i ostrascenost nisu vrline.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Meni je potpuno neverovatno da neko u 21 veku moze da bude za kralja i monarhiju. Bilo gde u svetu ne samo u Srb.
To je potpuno prevazidjeno i suludo drustveno uredjenje, bilo, ne ponovilo se.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Mr.Rotor napisao:Četnici se borili, a Partizani saplitali te iste Četnike sve do 44. i dolaska Rusa. To ti je sva činjenica.
Ako hoćeš ozbiljno da diskutuješ na ozbiljne teme, onda prvo naučiš par stvari, pročitaš par knjiga..... za početak Fizroy Maclean Rat na balkanu. Radi se o engleskom oficiru koji je bio pri partizanima dobar deo rata, čoveku koji je oragnizovao savezničku pomoć i sve ostalo.
Bitno je i da se radi o teškom rojalisti, što njegovo pisanje čini još bitnijim.
Knjiga postoji na netu prevedena na srpski.

Druga stvar je što sam siguran da nećeš pročitati ni to, ni bilo šta drugo jer ter ne interesuje. Ti si ovde samo da potpaljuješ i širiš tvoju ideologiju i apsolutno te ne interesuje drugo mišljenje, kao što te ne interesuju ni priče ljudi čije su pretke ubili četnici, ili priče ljudi koji su od svojih predaka uživo slušali šta su radili jedni, a šta drugi.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Slazem se sa oba posta iznad.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Da dodam samo da pouzdano znam da se jedan deo cetnickog pokreta, vojvodjanski otcepio ili istupio iz tog glavnog zato sto se nisu mogli dogovoriti ko ce organizovati skup, tj. Uzeti lovu jer uvek bude nekog viska.

Takodje mi je drugar koji je bio u tom pokretu i isao na ravnogorske skupove pricao da su jednom pijani cetnici umazali drazin spomrnik kecapom i senfom iz sprdnje.

Mnogima je to samo ventil i opravdanje za neko ponasanje ili vide neku sitnu korist.
Naravno uvek ima izuzetaka.

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

edit, kojom brzinom kucate, ne stižem da napišem pravi post u pravom trenutku. :)
Poslednja izmena od nidza u 14 Sep 2015, 13:26, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

O kakvom pokretu vi sad pričate? Skupu stručnjaka koja se naliva alkoholom? Ja ih nisam pominjao.
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:

Post od Mr.Rotor »

O kakvom pokretu vi sad pričate? Skupu stručnjaka koja se naliva alkoholom? Ja ih nisam pominjao.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Tnx za post o vojvodi Bojoviću, ali ovo posle što si napisao sigurno ne može biti tačno. Ima previše živih svedoka i literature gde se možeš informisati (ako želiš).
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:

Post od Mr.Rotor »

Normalno je da ima jer je bila takva propaganda. Svedoci sa druge strane su ubijeni odmah posle rata. Onima sa više sreće su samo isprali mozak.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Samo kad cujem cetnicku muziku i vidim im stajling, jasno mi je koliko je sati, ne mora vise niko nista da mi objasnjava...
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:

Post od Mr.Rotor »

Prijatelju četnici ne postoje od 45te. Sve posle toga nisu četnici.
Odgovori