za malo
smatsa - serbia and montenegro air traffic services agency - agencija za kontrolu letenja srbije i crne gore...
zuzazu napisao:@dragan, drugaru je neko trebao objasniti da mu je to gloop potez, ja bih recimo u smatsu
iskren da budem, nadam se da si u pravu jer to znaci da ce meni biti dobro, ali vreme ce ipak pokazati. znace se u sledecih mesec-dva...mada covek je vise zeleo da bude pilot, i kontroli je dogurao do oblasnog radarskog kontrolora-instruktora, a ne znam tacno dokle je u pilotskoj struci dogurao. u svakom slucaju jako sposoban covek i ja mu zelim sve najbolje, ostvario je svoju zelju i to je to...
kad vec pricamo na tu temu, na vojnoj akademiji sam imao cimera koji je oduvek zeleo da bude pilot, ali 99te godine kad sam upisivao akademiju zbog bombardovanja nisu upisivali pilote vec kontrolore ( obojica smo vec par godina pre toga jos u gimnaziji bili vazduhoplovni smer, slusali vazduhoplovne predmete i isli na psihofizicke preglede svake godine, prosli i preglede za vojnog pilota koji su ukljucivali i centrifugu i svasta nesto jos ). posle se otvorila mogucnost da izgubi jednu godinu ali da predje u mladju klasu pilota, sto je on uradio bez sekunde razmisljanja jer je to jako zeleo. zavrsio akademiju, poceo i zavrsio obuku na g4, i na kraju se toliko razocarao da je napustio celu pricu i otisao u australiju... tamo je godinama radio sve i svasta, u principu zanatske radove, da bi na kraju ipak uspeo da istera svoje i tamo pocne ponovo da leti. kako on hoce...
htedoh sve ovo ispricati kao primer sta sve ljudi mogu da urade za ono sto vole i zele, i ja to jako postujem. bolje srecan cistac ulica nego nesrecan kosmonaut...