Egzotični automobili na našim ulicama

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Re: Egzotični automobili na našim ulicama

Post od NexT »

Eto, a onaj ko ne zna, ne bi ni pogledao u 406 karavan.

Da zanemarimo to sto je bio najlepsi 406 karavan na Nbg i sire :mrgreen:
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

mislis u komsiluku? :mrgreen:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

NexT napisao:To sto neko ko nema pojma o kolima nece da se okrene za S AMG, ja ne vidim kao problem. Okretace se za 320d cabrio, samo zato sto je kabrio, pa on nije egzotika.

Tj, dodje mu na to kao da kazete da sat od 25k evra nije ekstremno redak, egzotican ili nazovite kako vec, jer ja koji ne poznajem satove necu to prepoznati ako vidim na necijem zglobu.

Ne mora da sljasti i prsti na sve strane (kao Lambo recimo) da bi bilo egzoticno.

AMG se rucno sklapa, svaki motor ima potpis coveka koji ga je sklopio, koriste najnaprednije tehnologije i materijale u auto industriji danas dostupne, imaju najbolje performanse na svetu u toj klasi. Sta tu zaboga nije egzoticno? Ili sta moze da bude vise egzoticno od rucno sklapanog auta?
Ni to verovatno Vujadin nije rekao,ti izmisljas :)

Razumem da te sportske verzije normlanih kola i nisu neka ocigledna egzotika,jer su skoro potpuno isti kao normalne verzije,ali SL i CL su recimo,potpuno retki modeli,nenormalno skupi,brzi,i totalno drugaciji od svih ostalih na trzistu.
SL je jedini auto u toj klasi,ja ne znam jos neki da mu je direktni konkurent?
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Nijedan, to je ultimativni auto za ljude sa krizom srednjih godina :)
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

:kezo: :kezo:
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

NexT napisao:....svaki motor ima potpis coveka koji ga je sklopio.....
Khm, ovaj, ja slazem sa tobom i Herojem oko ekskluzivnosti Mercedesovih modela, ali ovo oko sklapanja motora bas nije sasvim tacno. Prosto, uzmi koliko varijanti motora sklapaju, pogledaj broj napravljenih AMG-ova i pogledaj broj radnika koji rade u AMG na motorima. Videces da je daleko od istine da je svaki motor rucno sklapan. Bio je jedan clanak oko toga sta oni podrzumevaju pod tim "sklopio ga jedan covek". Ne mogu da nadjem sada link, ili me pamcenje vara pa je to bila emisija. U svakom slucaju, nije to ono sto mi mislimo pod "rucno sklopljen". Tako nesto radi jos veoma mali broj fabrika, cak i Ferrarijeva mantra o rucno-sklopljenom automobilu je daleeeeeeeko od istine.

EDIT: Mala dopuna, AMG to zove "one man, one engine" to znaci da jedan covek sklapa motor, ali ga sklapa uz pomoc racunarskog sistema i preselektovanih komponenti. Tj, stigne sredjen blok, ubaci radilicu (vec balansiranu i spremnu), skenira bar code i alat za zavrtanje srafova zna koji sraf koliko da stegne. To uopste nije "craftsmanship" to je buzz word od strane marketing odeljenja, jer im je jevtinije da obuce coveka neko da kupe i programiraju robote za relativno malu seriju takvih motora.
Dakle nema on da uzima glavu, rucno prosiri i polira usis, uzme 10 klipova pa premeri koji se uklapaju po tezini, isto rako proveri svaku oprugu pa slozi koje se ukalapaju, balansira radilicu, sam zategne srafove moment kljucem, odabere debljinu dihtunga itd. To je rucno-sklopljen motor i karakteristika im je da nijedan nije isti. Neki su jaci, neki slabiji itd. Tako da to, izvinite na izrazu, proseravanje o rucno sklopljenim motorima mogu da prodaju nekom drugom.

Jedino gde se jos uvek odrzao majstorluk je enterijer, sivenje, poliranje drveta itd. Sve ostalo je velikoserijski pristup.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

http://youtu.be/ri_LFckaT7g

Pa nije on ni rekao da svako pravi delove za motor,ves da sklapa motor.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Xepoj87 napisao:
Pa nije on ni rekao da svako pravi delove za motor,ves da sklapa motor.
AMG je sranje, to je u stvari losije od Renault-ovog RS odeljenja.
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Xepoj87 napisao: Pa nije on ni rekao da svako pravi delove za motor,ves da sklapa motor.
Ono sto sam ja napisao je "majstorski" rad. Tj ono sto se podrazumeva pod rucno-sklopljen motor, gde majstor daje svoj licni pecat i njegov rad doda neku vrednost (snaga ili drugacije ponasanje) motora. Ovo sto oni rade (ne samo oni vec i drugi proizvodjaci a hvale se) je serijska proizvodnja sa visokim ucescem ljudskog rada. Nista vise. Serije su male i roboti se ne isplate. Razumeo bih makar da se svaki motor mapira sam za sebe. Ni to ne rade. Prema tome, cist marketing.

Naravno, to ne znaci da je bilo sta lose u tome, tako imate ujednacen kvalitet i mozete da garantujete za svoj proizvod, ali ne treba pricati bajke.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Pa niko ne prica bajke,osim sto ti pricas o necemu sto niko nije rekao. Rucno sklopljen znaci da ga neko rukom sklapa. Rucno napravljen znaci to sto ti pricas,a to niko nigde nije rekao,cak ni proizvodjaci.

Sent from my HTC One using Tapatalk
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Dosta priče, tema je za slike. :-)

Tapatalk Pro
Korisnikov avatar
Stefan Sobot
Reactions:
Pridružio se: 05 Feb 2012, 12:11
Kontakt:

Post od Stefan Sobot »

Slika
Beast. by Stefan Sobot, on Flickr

Slika
Triptych. by Stefan Sobot, on Flickr
Sad ga zakomplikuj!
Korisnikov avatar
Ni.St
Reactions:
Pridružio se: 19 Jan 2012, 17:35
Garaža: Kompjuterska Stolica
Kontakt:

Post od Ni.St »

Ufotkao sam SH 45 Tablicu na SL 65AMG Black u monaku 2012 :)
Slika
DSC_9555 by Ni.St|Photography, on Flickr
My Flickr Photostream: http://flic.kr/ps/Q7Aku" onclick="window.open(this.href);return false;
My Facebook Page: http://www.facebook.com/nistphoto" onclick="window.open(this.href);return false;
My Thumblr Blog: http://nistphotography.tumblr.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Iskreno me mrzelo da ga lepse slikam jer sam bio u guzvi nekoj, a msm da ima vec u temi njegova slika...
Slika
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Odgovori