Mobilne telekomunikacije
Re: Mobilne telekomunikacije
A kolko vidim jedini nacin da ugasis keypad zvuk je da stavis na silent. Opet u fazonu ma sta ce ti to 

A i ja sam to našao, ali reko ajd možda postoji neka fora koju nisam uspeo naći.
A baš je glup zvuk, kao na fiksnom telefonu pre 15 godina...

- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
To izgleda ne može, jedino da isključiš sve zvukove kompletno. Jbg, iPhone/iOS, nije to svemogući Android.Momčilo napisao: 23 Okt 2024, 09:20 Ne, ne, za keyboard sam isključio, ali za keypad ne mogu. Na keypad se ukucava broj koga pozivaš (ili pretražuješ kontakte).

Realno užasno korisničko iskustvo preći sad na IP, ko nije na njemu otpočetka, pa ni ne zna da telefon može da ima normalno podešen zvuk sa svih izvora preko blututa ili carplay u svim automobilima koji to podržavaju. IP 15 u C klasi ima jedan nivo zvuka za Spotify, drugi nivo zvuka za telefonski poziv, treći nivo zvuka za google maps i pogodite šta - samo jedan volume. Što ne bi bio ni prevelik problem da razlika između spotify i navigacije nije 5:1, tj. muzika treba da urla da bi čuo navigaciju.
Svaki drugi normalan telefon ima sve to odvojeno i kako poslednje namestiš u momentu koji izvor je aktivan, tako ostaje do sledeće promene. Bilo koji auto, bilo koji način povezivanja. Oduvek.
Svaki drugi normalan telefon ima sve to odvojeno i kako poslednje namestiš u momentu koji izvor je aktivan, tako ostaje do sledeće promene. Bilo koji auto, bilo koji način povezivanja. Oduvek.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Zena ima iphon i takodje malo malo pa me nesto nervira, ili sto nema opcije, ili ima al slozeno i tesko dostupno.
Gasenje neta nema u dva klika, full silent takodje, ogranicena lista poziva...
Onda pandan rezimu "not disturb" sa dodavanjem izuzetaka, na androidu lagano na iphone ovo sto je ovde pisano nije radilo
Gasenje neta nema u dva klika, full silent takodje, ogranicena lista poziva...
Onda pandan rezimu "not disturb" sa dodavanjem izuzetaka, na androidu lagano na iphone ovo sto je ovde pisano nije radilo
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Ako mene pitaš, previše ti vremena provodiš za ženinim telefonom... 

- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Zakrivljeni ekran: meni smeta u Tapatalku recimo kako imam plavu liniju koja mi govori gde ima novih postova. Pa kad sam napolju, a sunce mi sa leve strane, od odsjaja sunca na tom zakrivljenju ne vidim tu liniju uopšte, i moram da krivim telefon ili glavu ne bi li video u kojim temama šta novo ima.
Osim toga nemam zamerke, osim što u našim radnjama nisam nijednu masku za svoj telefon našao. Tek treba da mi stigne neka maska sa eBay-a, da vidim kako će mi ona pasovati.
Za zaštitu: folija mi definitivno znači, sigurno će sprečiti makar neke sitne ogrebotine, tipa kad stavim telefon zajedno s drugim stvarima u torbu.
E, a za Androoid i iOS...
Pa i vi ste svi navuknuti na Android, a ni on nije sjajan, i i na njega treba privikavanje. Ja sam dugo koristio Windows Phone, pa kad sam morao da pređem na Android kad se i od Windows 10 mobile-a odustalo, nije bilo skroz lako, i i dalje neke stvari jednostavno nemam. Glavna zamerka mi je što su ekrani sve veći, a interfejs je samo sve razvučeniji - uopšte prostor na početnom ekranu nije iskorišćen tako da brzo možeš dobiti odjednom gomilu informacija. Možeš ti smanjiti razmak između ikonica, ali su vidžeti za gomilu stvari sr*nje.
Samo ilustrujem, ne kažem da mi Android nije dobar. Ali i na njega treba privikavanje, i i kod njega postoje brojni kompromisi.
Za zaštitu: folija mi definitivno znači, sigurno će sprečiti makar neke sitne ogrebotine, tipa kad stavim telefon zajedno s drugim stvarima u torbu.
E, a za Androoid i iOS...
Samo ilustrujem, ne kažem da mi Android nije dobar. Ali i na njega treba privikavanje, i i kod njega postoje brojni kompromisi.
- Saša
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
^^
Mnogo vas stvari nervira kod tih telefona.
Ja u poslednje vreme više ni ne koristim dial pad niti ulazim u imenik već koristim glasovnu komandu preko Siri, ide mnogo brže i jednostavnije.

Mnogo vas stvari nervira kod tih telefona.

Ja u poslednje vreme više ni ne koristim dial pad niti ulazim u imenik već koristim glasovnu komandu preko Siri, ide mnogo brže i jednostavnije.

- Gazu
Al u ovoj fazi to ne govori o telefonima, već o nama. Samo dalje još zavisi iz kojeg ugla gledaš: koliko se lako mirimo sa nekim nelogičnostima, ili to koliko smo u stanju da gunđamo oko nebitnih stvari.
Nije tebi bolje zato što si na iPhone-u.
Ja nisam dugo koristio Windows 6 (6,1 i kratko probao 6,5) ali kada sam prešao na Android 4.1 bilo je baš lako...sve nekako logičnije i lepo rasporedjeno a najvažnije sve može da se konfiguriše po želji.Gazu napisao: 23 Okt 2024, 12:06 Ja sam dugo koristio Windows Phone, pa kad sam morao da pređem na Android kad se i od Windows 10 mobile-a odustalo, nije bilo skroz lako, i i dalje neke stvari jednostavno nemam. Glavna zamerka mi je što su ekrani sve veći, a interfejs je samo sve razvučeniji -
Veliki ekran je meni baš prednost Androida, i mogućnost povezivanja sa svime što žičano što bežično a o tome nisam mogao ni da sanjam sa Windowsom.
Meni je tako jednostavno sve sa Androidom što poželim, ne sećam se kada mi je trebalo neko uputstvo da bi nešto namestio ili podesio.
Čak i Android na laptopu kao servis na Windowsima radi sasvim lepo...ne znam ni da li može iPhone da radi na Windows laptopu.
I primetno duže trajanje baterije, skoro duplo u odnosu na Win Phone.
- Gazu
Iskren da budem, Windows 6 nisam nikad koristio. Bilo bi mi zanimljivo da jesam, ali su naredni Windows telefoni bili značajno drugačiji. Moguće da se ni meni iskustvo na Windowsu 6 ne bi dopalo.
Mada, veliki ekran je više prednost novog doba, ne operativnog sistema. Svaki put kad smo prelazili na sledeći smartphone, skoro svaki put je to bilo na veći.
Mada, veliki ekran je više prednost novog doba, ne operativnog sistema. Svaki put kad smo prelazili na sledeći smartphone, skoro svaki put je to bilo na veći.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Veruj mi da ne bi ni toliko al mi samo dodje, da telefon, i kaze namesti mi to i toDukeNS napisao: 23 Okt 2024, 12:02 Ako mene pitaš, previše ti vremena provodiš za ženinim telefonom...![]()

Jedna stvar koja mi se svidja na Iphonu.. Kada ga nakacim na BT u autu, ako se javljam na poziv preko komandi u autu (volan ili preko multimedije) zvuk ide preko zvucnika u autu, a ako se javim preko telefona zvuk ide preko telefona.
Mislim da nije tako na Androidu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Mislim da nije tako na Androidu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Saša
Mobilne telekomunikacije
Da, i izbaci pritom na ekranu i da odabereš/promeniš ako želiš gde ćeš se javiti (telefon, spikerfon telefona, sistem u autu itd).
Android isto.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk