Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium

Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Post od Puzo81 »

Puzo81 napisao:Ovo drugo sam te razumeo a za prvo nisam :think:

Stan je 45kv nego ja zelim da prijavim samo sebe (40kv oslobodjenje za vlasnika) a da na ostalih 5kv platim 2.5% poreza na prenos apsolutnih prava?

Supruga nema do sada nekretninu na svoje ime pa bih logicno imao povrat gradjevinskog pdv-a 10% (tacnije 9.5-9.6) ako bih kroz x godina kupio drugi stan od investitora na njeno ime. Ako je navedem sada na 40+15kv onda od toga nema nista.

Ovih dana treba da odnesem papire u poresku za oslobodjenje poreza na prenos aps prava, prijavim samo sebe i platim za onih 5 preko. Taj formular gde navodim članove domacinstva overiti kod notara. Ostale sam overio, napisaću šta je sve potrebno.

Nego, između ostalog traže i izvod iz matične i državljantvo a u matičnom mi piše da sam stupio u brak prošle godine. Hoće li tl predstavljati problem što prijavljujem samo sebe a ne i suprugu?
Srdjan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:57

Post od Srdjan »

Day Walker napisao:Mi smo konacno krenuli sa radovima :)
Slika
Slika
Slika
Slika

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako doci do investitora direktno? Prodaju vrsi agencija West Properties. To i nije toliko veliki problem koliko situacija da ukoliko zelis da kupis stan koji recimo kosta 60.000eur, moras da odmah das 12.000eur za nesto sto je sad livada u pitanju. Prilicno cudna odluka ili se investitor koristi tim parama da bi gradio. U tom slucaju je prilicno nezgodno dati nekome 12-15.000eur odmah za nesto sto ce biti gotovo u septembru 2019god. Barem su mi tako rekli u agenciji pre neki dan. Kako uopste biti siguran u sve to?
Korisnikov avatar
mića
Reactions:
Pridružio se: 10 Apr 2013, 09:43
Garaža: Corolla

Post od mića »

Nikako, moze da prsne ko lajsna u sred posla i tvoje pare ostale u temelju. Ako ima bankarsku garanciju onda je to druga prica. Vecina ih zida sa tudjim parama, osim toga verovatno se bave i drugim biznisima pa je verovatnoca veca da ako pukne u nekom drugom poslu puca i ovde.
Preporuka i bankarska garancija su ti jedine dve pouzdane stvari, kad mi neko kaze " ma garantujem ti da ce da bude gotovo ili uradjeno" zapusim mu usta pitanjem " cime mi garantujes?" Obicno ne dobijem odgovor....

Gesendet von meinem VTR-L29 mit Tapatalk
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Nisam nasao drugu temu, pa ako moze ovde, koji deo nbg a bi preporucili za iznajmljivanje stana ili garsonjere(do nekih 250 evra), sa mogucstvom doplate za garazu? Treba mi zbog posla nesto sto kada je haos u saobracaju mi ne treba vise od 20 minuta do Belvila. Pozdrav

Послато са SM-N920I уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Skoro je na oglasu bio manji stan u ABloku, za 300€ sa garažom, možda parking mesto, ne sećam se. To bi trebalo da znači da se može i u Belvilu naći, za nešto manje novaca. Tu nema saobraćajne gužve :D

TT
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Srdjan napisao:
Slika
Slika
Slika
Slika

Kako doci do investitora direktno? Prodaju vrsi agencija West Properties. To i nije toliko veliki problem koliko situacija da ukoliko zelis da kupis stan koji recimo kosta 60.000eur, moras da odmah das 12.000eur za nesto sto je sad livada u pitanju. Prilicno cudna odluka ili se investitor koristi tim parama da bi gradio. U tom slucaju je prilicno nezgodno dati nekome 12-15.000eur odmah za nesto sto ce biti gotovo u septembru 2019god. Barem su mi tako rekli u agenciji pre neki dan. Kako uopste biti siguran u sve to?
Prva zgrada tj dve lamele ce biti gotove u toku sl. godine. Druge dve lamele tj druga zgrada ce biti gotova 2019.
Procredit banka prati izgradnju projekta, ukoliko se neko plasi.
To kako je rezervacija za stanove resena, to je stvar izmedju investitora i agencije.

Zgradu gradi ZOP inzenjering, i projekat je vec daleko od livade.
Uskoro ce biti otvoren pokazni stan, pa ko je zaintresovan moze otici da pogleda i raspita se.
Skoda je dala i svoj rok, tako da i to moramo ispostovati.

Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

Izvođač je ozbiljna i dokazana firma. Ne zalećese grlom u jagode u projekte koji na kraju budu Skadar na Bojani, a i posao koji odrade odrade kvalitetno (naravno da kvalitet zanatskih radova zavisi od opreme definisane u predmeru od strane naručioca).
gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

jel kupovao neko odavde nesto po grckoj?
Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium

Post od Puzo81 »

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Možda, ako postane pravosnažno.

Nego, da li ima neko iskustva sa aneksiranjem ugovora za subv. kredit? Kombanka u pitanju.
Korisnikov avatar
klisko
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2016, 00:09
Garaža: Octavi A7FL 1.6TDI 2019, Octavia A5FL 1.9TDI 2010

Post od klisko »

Puzo81 napisao:Hoce li biti sta od ovoga?

http://efektiva.rs/aktuelnosti-efektiva ... -za-nkosk/
Opet mlate praznu slamu. Banke će samo da obračunaju taj trošak kroz kamatu ili proviziju za obradu kredita i neće se zvati kazna za parkiranje nego dnevna karta i opet će ga platiti klijent. Ako budu morali da vrate te pare postojećim klijentima, taj gubitak će da prebace na nove klijente i na kraju će sve da bude isto.
A to ista država se nije bunila kada banka loše obračuna proviziju. Znam slučaj gde je klijent uzeo stan od 100k i platio 50k učešće po kome je trebao da ima najmanju proviziju nkosku. Ali banka mu izračuna da je stan 55k, učešće 5k i pošto je odnos učešća u ceni mali, provizija je bila veća za par stotina evra (cifre su ilustrativne, ne tačne). Pri tome su te pare otišle nkosku, banka od toga nema ništa. Nije vredelo što se bunio, išao na nekoliko sastanaka.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Heinz napisao: 05 Sep 2017, 09:47 Nego, da li ima neko iskustva sa aneksiranjem ugovora za subv. kredit? Kombanka u pitanju.
Uspeo sam, smanjili su mi proviziju banke sa 4.5% na 3.8%, možda nekome zatreba info.
Deluje da su tačno sračunuli gde je granica isplativosti prelaska u drugu banku radi refinansiranja. Ovde je jedini trošak bila taksa od 5000 din.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Svaka čast. Koliko je to ušteda u parama, jesi sračunao? Nije mala razlika.
Posetite www.garaza.rs !
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Slika
Slika
Slika
Slika

Vidim na drugom forumu da lepo napreduju radovi i da je interesovanje kupaca dobro.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Prodate su prve 2 lamele, sad ce i treca lamela biti pustena u prodaju (vec ima predrezervacija za te stanove).
U mom stanu već rade pregradne zidove :)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Odgovori