Za početak, na planeti je bilo 5 milijardi ljudi, a sada ih ima 7.5. Da je bilo drugačije - jeste. Nama bolje, ali verujem da je npr. Poljacima i Mađarima bilo mnogo lošije nego sada.
1991. godina i tzv. "pad komunizma" su napravili naglu promenu u svemu, uključujući muziku i celokupnu pop kulturu. Tenzija između SAD i SSSR, kao i senka mogućeg nuklearnog uništenja koja je stalno lebdela nad glavama, uticali su vrlo pozitivno na kreativnost. Ja i dalje slušam muziku zaključno sa 1991. godinom, jer mi je sve posle jednostavno sh*t.
Na Zapadu se uvek jurilo za novcem, ali jeste činjenica da su npr. porodice u Americi tada još mogle da žive sa jednom platom (muž radi, žena domaćica

). Dobra programerska plata je bila 100 hiljada USD (bruto, godišnje), isto koliko i danas. A dolar od pre 30 godina je bio 2.5 puta jači od današnjeg.
Što se tiče automobila, u Americi su već 1980-e donele smanjenje zapremine i snage motora, kao i oštrije ekološke standarde u odnosu na prethodnu deceniju. U Evropi su, po meni, 1980-e zlatno doba automobilizma. Bezbednost ne bih komentarisao, ona se kontinualno poboljšava i sigurno je da je tada bila bolja nego 1970-ih, ali lošija nego danas. Meni se lično veoma sviđaju tadašnji automobili tankih stubova, pregledni i mali spolja, a veliki unutra. Npr. ova Alfa 164 sa slike je dugačka 4.59 m, ima gepek od 550 l, a na slici se vidi koliko je velik prostor na zadnjim sedištima. Ubrzanje sa 2.0 turbo od 185 ks je 6.7 s do 100 km/h. U stvari, naveo sam podatke za Lanču Themu, ali verujem da su Alfini praktično isti.