Mobilne telekomunikacije
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Re: Mobilne telekomunikacije
Pre par dana sam prebacio S23 na Light performance profil. Ne vidim nikakvu razliku u performansama, a kao da mi na kraju dana ostane 15-20% baterije više. Evo danas 4.5h SOT i baterija mi je na 46% na kraju dana.
Sad kad sam kući to nije bitno, ali kad se putuje, pa si stalno napolju, pa dual sim, pa navigacija... Tu svaki "produžetak" baterije pomaže.
Sad kad sam kući to nije bitno, ali kad se putuje, pa si stalno napolju, pa dual sim, pa navigacija... Tu svaki "produžetak" baterije pomaže.
- grujicd
Uzeo za ženu S24+. Nemam još iskustava, samo da podelim frustraciju sa Samsung Smart Switch aplikacijom - vajber i whatsup moraš ručno da bekapuješ što je trajalo satima za vajber sa svim slikama i filmovima, pola aplikacija moraš da se uloguješ ponovo, Garmin sat je morao ponovo da se uparuje, slikama su promenjena vremena na fajlovima pa sad u vajberu kad uzimaš sliku iz galerije vidiš ih sve pomešane, ebanking mora ponovo da se aktivira, ali ajde, to bi još i mogao da prihvatim u ime bezbednosti.
Da li je i koliko bolje ovo na ajfonu, naročito ako korisnik ne drži sve na icloudu?
Da li je i koliko bolje ovo na ajfonu, naročito ako korisnik ne drži sve na icloudu?
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Sem slika iz galerije ništa drugo ne držim na cloudu (a i o tome ne vodim računa). Prelazak na noviji/sledeći telefon je lagan i brz i sve bude isto kao na starom. I ne osetiš da si prešao… 

Ukljucujuci i aplikacije za banking? Ne treba da se ponovo ulogujes u ostale aplikacije?
Prvo i osnovno, što bi u vajberu i WA držao slike i filmove? Zatim to prebacivao na naredni telefon?grujicd napisao: 18 Dec 2024, 11:35 Da li je i koliko bolje ovo na ajfonu, naročito ako korisnik ne drži sve na icloudu?
IOS će da isklonira potpuno isti uređaj, ali dobra praksa je takve stvari uopšte ne raditi, bez obzira na operativni sistem. Ne menjaju se uređaji svaki čas, pa je optimalno konfigurisati aplikacije od nule i vraćati iz predviđenog klauda svake aplikacije ponaosob.
Ima više razloga što je bolje tako raditi sa svim uređajima, a ponajviše što se nakupi svakakvog beskorisnog đubreta i ovakav presek je koristan da nastaviš da koristiš ono što ti je zapravo stvarno potrebno.
Ja sam sestri prebacivao viber i wa fajlove sa Samsunga na Samsung preko smart switcha, sve je lepo prebacio, a backup ne ide ni na ios-u preko ios-a, Viber i Wa imaju svoj backup i sve takodje moras rucno da povratis.
Svuda moras ponovo da se loginujes, ni na jednom telefonu ne postoji opcija da novi uredjaj bude klon starog i da samo nastavis da koristis kao da nisi promenio telefon.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Svuda moras ponovo da se loginujes, ni na jednom telefonu ne postoji opcija da novi uredjaj bude klon starog i da samo nastavis da koristis kao da nisi promenio telefon.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- grujicd
@nidza
U vajberu imaš dve vrste sadržaja - mimove, zezancije, ukratko stvari koje ne želiš da čuvaš. Ali vajber je i platforma gde se najlakše dele slike sa druženja, proslava, putovanja... Te želiš da čuvaš. E sad, ako uključiš u vajberu da snima medije u galeriju on će da ti snima sve, uključujući i gluposti, i onda pokazuješ tetki slike sa dečjeg rođendana i među njima uleti teta sa velikim sisama koju je drugar poslao na drugoj grupi.
Zbog toga to ne uključuješ, i onda šta, moraš svaku sliku da ručno dodaješ u galeriju ako misliš da je vredna čuvanja. A to isto niko ne radi jer je smaranje. Tako da na kraju sve ostaviš u vajberu i onda tamo gledaš šta se delilo u aprilu 2023 kad ste otišao sa drugarima na Taru za vikend.
Ili jednostavno se setiš da ti je žena pre dve godine poslala skrinšot mape do neke prodavnice, koja ti sad ponovo treba. Situacije su brojne. Vajber je postao baza informacija i uspomena koju ne želiš da izgubiš kad menjaš telefon. A da brišeš đubre možeš i bez zamene telefona, niko te ne sprečava.
U vajberu imaš dve vrste sadržaja - mimove, zezancije, ukratko stvari koje ne želiš da čuvaš. Ali vajber je i platforma gde se najlakše dele slike sa druženja, proslava, putovanja... Te želiš da čuvaš. E sad, ako uključiš u vajberu da snima medije u galeriju on će da ti snima sve, uključujući i gluposti, i onda pokazuješ tetki slike sa dečjeg rođendana i među njima uleti teta sa velikim sisama koju je drugar poslao na drugoj grupi.
Zbog toga to ne uključuješ, i onda šta, moraš svaku sliku da ručno dodaješ u galeriju ako misliš da je vredna čuvanja. A to isto niko ne radi jer je smaranje. Tako da na kraju sve ostaviš u vajberu i onda tamo gledaš šta se delilo u aprilu 2023 kad ste otišao sa drugarima na Taru za vikend.
Ili jednostavno se setiš da ti je žena pre dve godine poslala skrinšot mape do neke prodavnice, koja ti sad ponovo treba. Situacije su brojne. Vajber je postao baza informacija i uspomena koju ne želiš da izgubiš kad menjaš telefon. A da brišeš đubre možeš i bez zamene telefona, niko te ne sprečava.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Banking moraš ponovo da povežeš (tj. to sam morao) ali to nije do iOS-a već do politike banke odnosno zaštite računa.lami napisao: 18 Dec 2024, 12:47 Ukljucujuci i aplikacije za banking? Ne treba da se ponovo ulogujes u ostale aplikacije?
Ulogovati se mora ponovo svuda, naravno.
Kada sam prelazio sa Androida na iOS ni tu nije išlo nešto specijalno problematično. Jedino je sve iz Vibera je otišlo u nepovrat - odnosno sve sem poruka koje sam ranije razmenio sa korisnicima iPhonea (iOS-a), te su ostale u Viberu.
Telefon -> komp -> telefon, sve preko kabla. ッ
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Kako su ti ostale poruke ljudi sa ios-a na Viberu, a ljudi koji koriste Androud nisu?
Ne koristi Viber razlicit cloud za tvoje kontakte sa iosa i androida, vec koristi cloud na tvom trenutnom OS-u za sve tvoje poruke.
Meni je nakon prelaska na ios sve nestalo sa wa i vibera, kao i opet kada sam prelazio nazad sa ios-a na android.
Ne koristi Viber razlicit cloud za tvoje kontakte sa iosa i androida, vec koristi cloud na tvom trenutnom OS-u za sve tvoje poruke.
Meni je nakon prelaska na ios sve nestalo sa wa i vibera, kao i opet kada sam prelazio nazad sa ios-a na android.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Pre neki dan sam radio upravo ovo. Očekivanja su mi bila skroz drugačija, očekivao sam laganu i brzu priču.grujicd napisao:Uzeo za ženu S24+. Nemam još iskustava, samo da podelim frustraciju sa Samsung Smart Switch aplikacijom - vajber i whatsup moraš ručno da bekapuješ što je trajalo satima za vajber sa svim slikama i filmovima, pola aplikacija moraš da se uloguješ ponovo, Garmin sat je morao ponovo da se uparuje, slikama su promenjena vremena na fajlovima pa sad u vajberu kad uzimaš sliku iz galerije vidiš ih sve pomešane, ebanking mora ponovo da se aktivira, ali ajde, to bi još i mogao da prihvatim u ime bezbednosti.
Sa 13 pm 256gb(pun do čepa) na 16 pm 1tb.
Par puta sam prekidao proces, jer mi prvo ispisao 2h, pa onda 4h, pa poslednjeg puta, kada sam i uspeo, 14h trajanja je pisalo, ostavio sam ga preko noći, to je bila jedina varijanta, jer se proces ne može pauzirati, a tokom trajanja, telefon ne može da se koristi.(stari, logično, iliti nijedan)
Kada sam to završio, setio sam se kako se zapravo prebacuje Viber istorija, pa sam pokušavao dva dana skoro da na starom uradim Viber backup.
Brisao i cash, ali jednostavno nije htelo, onda sam uradio auto backup prebacio na daily, umesto "weekly" i uradio restore na novom telefonu i dobio sve poruke, osim one od tog dana i dana pre, tako nešto.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Uzeo sam Samsung Galaxy S24 +.Preko mts-a uz maksimalni "EKO popust".
Isto prošao sa prebacivanjem preko Smart SWitch aplikacije. Ali ne žalim. Prvi S posle 2 A i nesrećnog izleta sa Žaomijem.
Prvi utisci su premijum. Dosta je to bolje od srednje klase. 7 godina nadogradnje za mene, prosečnog korisnika, verujem da će se isplatiti.
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Isto prošao sa prebacivanjem preko Smart SWitch aplikacije. Ali ne žalim. Prvi S posle 2 A i nesrećnog izleta sa Žaomijem.
Prvi utisci su premijum. Dosta je to bolje od srednje klase. 7 godina nadogradnje za mene, prosečnog korisnika, verujem da će se isplatiti.
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Meni je skorašnje prebacivanje bilo iznenađujuće dobro, sa s20 na s23.
Prekopiralo se koješta, i što sam očekivao i što nisam.
Viber ne bekapujem. Ebanking sam zadržao na starom telefonu.
Fotografije me ne interesuju nešto, kao ni video. Prebaciću nekada na računar, ako bude prilike (da me ne mrzi).
TT
Prekopiralo se koješta, i što sam očekivao i što nisam.
Viber ne bekapujem. Ebanking sam zadržao na starom telefonu.
Fotografije me ne interesuju nešto, kao ni video. Prebaciću nekada na računar, ako bude prilike (da me ne mrzi).
TT
Ja nisam mogao da se oprostim od Viber istorije na kraju pa sam je prebacio na sluzbeni Android pa tu koristim viber.. Verujem da ce u jednom momentu omoguciti prebacivanje kao za WhatsApp.
Pokusao bez istorije par dana, nisam izdrzao
Pokusao bez istorije par dana, nisam izdrzao

Oslanjate se na najgore đubre od aplikacije ikad napravljeno za mobilne uređaje.
Poruke zauzimaju kikiriki, fajlić se bekapuje i vrati za par sekundi, a medije sklonite negde van tog smeća od aplikacije.
Poraste na 20 30 gigabajta, ko tumor u telefonu.
Poruke zauzimaju kikiriki, fajlić se bekapuje i vrati za par sekundi, a medije sklonite negde van tog smeća od aplikacije.
Poraste na 20 30 gigabajta, ko tumor u telefonu.