Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od sebekkg »

Ja samo ne mogu da shvatim zašto kad potpišeš ugovor na 2/3 godine, zašto se potpisuje ugovor ako oni ne mogu da garantuju cenu u toku ugovorne obaveze. Voleo bih da znam da li je to zakosnski normalno? Rekao bih ne ali su verovatno stavili u ugovoru to sitnim slovima.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Slika
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

Po Zakonu o elektronskim komunikacijama maksimalna dužina UO može biti 2 godine. Ukoliko tokom trajanja UO pružalac usluga promeni nešto iz Ugovora onda tebe kao korisnika štiti Zakon o zaštiti potrošača i možeš da raskineš UO (1 od 7 slučajeva) bez plaćanja ikakve naknade.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Masa ljudi ne zna da može raskinuti ugovor. Moja žena se sada ganja sa MTSom, prave se mrtvi. Kažem joj da prijavi RATELu, sve je mrzi.

Ja sam im dva puta slao inspekciju...

Propustio sam primenu cene kod SBBa, inače bi ih odjavio. No, uskoro svakako ističe. Nude mi super benefit za produženje: 300 din popusta, na 5+ k :D

Tapa

Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Nije poenta da imaš mogućnost raskida ugovora, već da oni nemaju mogućnost izmene uslova u toku trajanja istog. Čemu onda bilo kakvi ugovori? Nije mi jasno da zakon to ne reguliše.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Kokosarski fazoni, da ne kazem nesto gore. Nisam godinama u mts-u i ja stvarno nisam imao problema s njima a bio sam tamo 15 godina.
Kad ste vec spomenuli ratel, jel njima moze da se prijavi i ovo sto sbb radi?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:

Post od Skipper »

^
Može naravno.
DukeNS napisao:Nije poenta da imaš mogućnost raskida ugovora, već da oni nemaju mogućnost izmene uslova u toku trajanja istog. Čemu onda bilo kakvi ugovori? Nije mi jasno da zakon to ne reguliše.
Pa regulisao je zakon. Pružalac usluge je u obavezi da ti najavi najmanje mesec dana ranije promenu i ti onda možeš da prekineš tu UO bez plaćanja penala. To se smatra jednostranom promenom uslova i Zakon je to predvideo. To ne mora nužno da bude povećanje cene (mada je to najčešći razlog). Mogu da ti izbace recimo sportske kanale a ti si odabrao zbog toga njih.
Takođe ukoliko ste pod UO a ne koristite nijedan benefit (mada je to danas retko pošto uglavnom svi imaju popust kada su pod Ugovorom) možete raskinuti UO bez ikakvih posledica.
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Da, ali oni svakako nikome nisu javili promenu uslova. Nemoguće ga se objava ovako nečega na njihovom sajtu smatra obaveštavanjem korisnika.

I kod mene vidim da su podigli cenu za Supernovu, i to za 600 dinara, što nije promena od 100 dinara, pa da kažeš OK.

Zar nemamo i dalje po zakonu vremena da reagujemo, pa da ili ostaje stara cena, ili da se raskine ugovor? Njihov ugovor je na moje ime, ne bi me mrzelo.

Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk

Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:

Post od Skipper »

Istekao je rok za žalbu.
Otišao sam iz mts-a ali pročitah da su najavili sms-om uz novembarsko zaduženje.
Drushkan
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2017, 23:02

Post od Drushkan »

I kod mene supernova podigla paket, sa 1850, na 2800din, bez ikakvog obaveštenja. Bas gledam na sajtu, i vidim samo da su paketi podignuti, a nikako obaveštenje nisam dobio.
Bas cu ih nazvati, posto na mail mi ne odgovaraju.
Koji bezobrazluk, ne vidim uopšte svrhu potpisivanja ugovora, ako isti ne poštuju.
Jeb*o ja državu i zakone....
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:

Post od Gazu »

Skipper napisao:Istekao je rok za žalbu.
Otišao sam iz mts-a ali pročitah da su najavili sms-om uz novembarsko zaduženje.
Jeste tako, sad sam baš pogledao poruku iz decembra.

Mares
Reactions:
Pridružio se: 13 Avg 2012, 19:44

Re: Dobro veče

Post od Mares »

Ne znam u kojoj temi se pisalo ali sam ispratio nezadovoljstvo clanova za telekomovu akciju podizanja cena paketa (tv+net) od ove godine bez prethodnog obavestenja korisnika, i ja sam u toj prici, naravno pederska posla od strane telekoma, ne radi se o samom iznosu koliko o bukvalno pederskom nacinu poslovanja (mislim da je rec neprofesionalnost za njih previse dobra pa se moraju vulgarno okarakterisati).

Uglavnom prosle nedelje se zalio na racun, naravno salterusa (verovatno ni krive ni duzne ali se pola srbije istreslo na njima jer je bilo brdo ljudi) mi je rekla da sam obavesten SMS-om krajem prosle godine, naravno to nije istina, tako da je pisaala zalbu, eto danas mi je stigao mejl od telekoma da ce za naknadu za HBO paket koja mi je obracunata u januarskom racunu (inace je bio free u okviru paketa koji mi je jos pod ugovorom) umanjiti iznos osnovne pretplate za februar, i imacu free HBO paket do kraja isteka ugovora (kraj marta).

Verovatno su skontali da su se digli i kurta i murta protiv njihove pederske akcije pa sada pokusavaju da se iskupe. Saberi oduzmi sto se tice optike u mom kraju, druga opcija mi je prelazak kod Yettela, cene paketa su otprilike tu negde, ali svakako zbog ovako neozbiljnog nacina poslovanja od strane telekoma vredi ih bojkotovati i preci kod drugog provajdera, isto se otprilike dobija i verujem da ce i oni imati tako neke podmukle akcije, do tada svakako telekomu kao drzavnoj firmi treba pokazati srednji prst pa neka ide u paktu sa pickoustim.
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:

Post od Gazu »

@Mares Da, i ja sam dobio istu poruku danas. Ja se nisam ni žalio, tj. nisam ni pokušavao.

Slažem se sa tobom i tvojim zaključkom. Ali oni sami i nameću takav način poslovanja: da se isplati menjati operatera. Jedino je zbog bezobrazluka, pa onda treba tako dosledno, i makar se vrtela u krug. Ali druga još stvar su i oni meseci za po dinar, što je uvek bolje kad menjaš operatera nego da budeš stari korisnik. U svemu tome ispada da oni koji imaju malo Telekomov kabel do kuće, kao da imaju skuplju pretplatu od onih sa većim izborom operatera. Što je još jedan bezobrazluk prema ljudima u predgrađima i manjim mestima, ali tu se već ne može mnogo...

Ali treba da ih k*ramo kad možemo, i da se sladimo našim sitnim pobedama. Više od toga ne možemo.

Da, a diskusija je bila u temi Mobilne telekomunikacije.

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Mares napisao: Verovatno su skontali da su se digli i kurta i murta protiv njihove pederske akcije pa sada pokusavaju da se iskupe.
Ne bih rekao da su iznenađeni.
Znali su šta rade, ogroman je to posao. Kod mase ljudi je prošlo, neko se upecao na dodatni benefit, neki sa raskinuli ugovore, ali kontam da su u plusu.

Ja sam poterao ženu da raskine ugovor sa MTSom, za mobilnu telefoniju. Odobren je raskid i oslobodiće joj nroj za prenos u drugu mrežu, a A1 trenutno ima dobru akciju.

Tapa

Mares
Reactions:
Pridružio se: 13 Avg 2012, 19:44

Post od Mares »

@pedja naravno da nisu iznenadjeni, nisam tako ni mislio, svesni su oni njihovog podmuklog posla, ali su se malo trgli sa ovim "korekcijama" kada su videli da se digla prasina, masa se malo probudila i za druge stvari mimo pickoustog, sto je dobro, treba ih sve gaziti do kraja..naravno ne treba ocekivati nikakve drasticne promene jer je sistem u globalu truo, ali treba reagovati i stvari ce se menjati (nadam se) vremenom na bolje.

Sent from my RMX2170 using Tapatalk

Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

grujicd napisao: 06 Feb 2025, 10:54 Podneo sam prigovor na račun iz MojMTS portala.
Upravo mi je stigao (na mail) novi račun za januar, gde je sklonjen Net Boost koji nije ni trebao da bude naplaćen. Sad je pitanje da li će to dobiti svi ili samo oni koji su uložili prigovor.
Već sam platio uvećan račun, tako da bi sledeći put trebalo da dođe umanjenje za tu preplatu.
Odgovori