Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od pedja »

Žena je napokon raskinula ugovor sa MTSom. Dva meseca su se "razvlačili", dopisivali i zvali. Ona nije baš stisla, a oni se pravili blesavi (ili si na čekanji po pola sata/sat).

Elem, pregovori nisu urodili plodom, niti njihovo (više puta ponovljeno:ali vi imate važeći ugovor). Na kraju, ugovor je raskinut bez penala, broj je oslobođen za prenos.

Kako je podnela zahtev u A1, tako su zvali iz MTSa, da nude 50% popusta i sl. Odgovor je bio: "Posle 20+ godina, promene ugovorene cene, te zavlačenja u prethodna dva meseca, ne bih uzela ni da je besplatno"

Inače je i službene brojeve prebacila iz MTSa, pre neku godinu, zbog odnosa koji su imali. Em nisu nudili ništa pametno za produžetak ugovora, em je signal bio loš, u toj kancelariji.
A1 je došao i montirao antenu/pojačivač, u roku od par dana, plus dodatni benefiti, samo da prenesu brojeve (a nema ih mnogo).

A poslovna komunikacija, sa MTSom je završila izgledala ovako, od strane njihovog agenta, kog pritom ne poznaje, niti je ranije komunicirala:

"Kako hoćeš"

Kompletan razgovor, bez početka, kraja, "poštovani" i sl. :D

Tapa

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ja sam već više puta otkazivao saradnju, čak i višegodišnju, kad je korisničko iskustvo spalo na tako niske grane.

A toga je sve više. Juče sam baš imao primer. Samo što ovde ne mogu da prekinem saradnju. Ali negde ću već skrenuti pažnju.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

pedja napisao:A poslovna komunikacija, sa MTSom je završila izgledala ovako, od strane njihovog agenta, kog pritom ne poznaje, niti je ranije komunicirala:

"Kako hoćeš"

Kompletan razgovor, bez početka, kraja, "poštovani" i sl. :D

Tapa
Hehe, tako je i meni kad sam se prebacivao u A1 likuša rekla "ne razumem", kao da sam ja glup, a ona meni ne uspeva da objasni koliko su oni strava. Hit.

Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk

Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Ja sam zaključio ugovor na godinu dana negde 2017. sa Exe netom. Ugovor je istekao, nikada ga nisam produžio, a internet koristim i dalje. U međuvremenu oni su pripojeni Supernovi. Ja i dalje plaćam istu cenu, nemam nikakav ugovor sa Supernovom. Koje su mi opcije ako podignu cenu? Inače sam vrlo nezadovoljan radom interneta od kako su postali Supernova... Problem je što samo oni imaju infrastrukturu na mojoj lokaciji, optiku i kabal. Ja sam na optici ali uveče je nemoguće gledati Youtube na preko 480p i to samo na jednom uređaju.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Zovi ih i prijavi zagušenje.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Slika
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Dare4x4 napisao:Koje su mi opcije ako podignu cenu?
Po onome što si napisao, a što se tiče ugovora, nemate nikakvu međusobnu obavezu. To znači da možeš da prestaneš da koristiš uslugu, bez penala i sl, a oni mogu da menjaju cenu kako hoće, ako hoće.

E sad, ti nemaš alternativu, što se tiče "čvrste" veze.

Tapa

Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Pa nemam, to je problem. Bila je mts fiksna mreža, kopernikus kablovska i exe optika. Oni su sve pokupovali :glavomuzid:
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Jedna zanimljivost od nedavno, na letu avionom iPhone 15 Pro mi je hvatao satelitski signal. Ovo sam prvi put tada video:

Slika

To se inače može videti samo kada telefon totalno izgubi signal mobilne telefonije i služi za SOS pozive i poruke (a mogu ih ostvariti modeli iPhone 14 i noviji). :)
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Iako sam i ja vidjao tu ikonicu mislim da to funkcionise iskljucivo u americi i kanadi.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Mobilne telekomunikacije

Post od Saša »

Ovo je bilo negde iznad Francuske (možda i Nemačke). Radi i po Evropi:

“Emergency SOS via satellite is available in Australia, Austria, Belgium, Canada, France, Germany, Ireland, Italy, Japan, Luxembourg, the Netherlands, New Zealand, Portugal, Spain, Switzerland, the UK and the US.4”

Možda u stvari hvata Starlink signal?

Kažu još i ovo:

“Availability in other regions is subject to regulation by government agencies, necessary approvals and other market-specific requirements. Apple is working to bring these capabilities to more regions as soon as possible.”
N_L
Reactions:
Pridružio se: 16 Mar 2016, 06:59

Post od N_L »

Ima li najava za neki tel da ce izaci i biti bolji od s25 ultra? Nisam htio jos da mijenjam ali slomio sam ekran na s22 ultra i jako me nervira, plus bateriju zamijenio koja je posle par mjeseci oslabila, signal nakon pada katastrofa ne znam jel se nekako antena sjebala ali gubi mi se net i signal u razgovoru cesto..

Zajebao sam se sto nisam preorderovao s25 pa dobio popust i jos stosta, sad mogu samo punu cijenu ili da cekam..
Nije mi se svidjelo sto su izbacili bluetooth sa olovke pa ne mozes neke stvari da radis, nisu bateriju povecali na 6000 i charging je ostao na 45w dok je npr xiaomi na 90
Sent from my SM-S908B using Tapatalk

Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:
Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance

Post od AleksandarAca »

Na oglasima imas S25U vec za oko 1000 EUR, ne moras punu cenu da placas...

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

S25U je S erija samsunga kojoj najbrže pada cena jer kao što je navedeno, Spen bez BT, nikakve specijalne inovacije u odnosu na S24 seriju sem novog UI7 , koji baš zbog slabe prodaje odugovlače da puste na na druge samsung modele pa im je to kao jedan od aduta. Ima S25 serija neke finese koje su kao upgrade u odnosu na prethodnu seriju ali ne opravdava cenu , što se vidi po padu cene i potražnji.
Što bi se reklo
Yesterday tech for tomorrow's pricing!

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Šta je benefit blututa u spenu? Nisam nikad imao U seriju pa ne znam.
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Npr možeš da slikaš sa pen-om, kad namestis telefon u kadar

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Odgovori