Ratna tehnika
- kvcali
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
- Garaža: Omega B2 2.0
- Kontakt:
Re: Ratna tehnika
onaj avion gore sa r-73e na krilima je L-18! ipak nije gasa 

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling
http://www.opelteamserbia.com/forum
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Nisam napisao da je gasa...
Podrazumeva se da je 29-ka...

Uopšte je se glupo zanositi o snazi, kupovini opreme za Vojsku Srbije.snork napisao:Strašno... U krajnjoj liniji, nisu bitni avioni, ali S-300 ili S-400 moramo nabaviti. Pošto su nam ovih dana Rusi "veoma zhvalni", jer nećemo da se pridružimo sankcijama EU u vezi sa ukrajinskom krizom, mogli bi tu zahvalnost i konkretno da pokažu.Geza napisao:Srbija nema para za kupovinu aviona za Vojsku
U krajnjoj liniji, šta je bilo sa "prebijanjem" dugova SSSR-a Jugoslaviji? Sve ex-Yu republike su to iskoristile, samo Srbija nije? Zašto ne uzmemo S-400 za taj novac?
Primer:
Imali smo sistem PVO, S-125 Neva, koji je imao itekako mogućnosti za obaranje bilo kog vazduhoplova NATO i na bilo kojim visinama. Baterije su bile stacionirane na prstenu oko Beograda. Zanimljva je priča da su NATO avioni leteli preko 10500m, a da mi nismo imali oružije koje može da dohvati preko. Sistem Kub zaista ne može preko, ali Neva dohvata 18 000m visinski i daljinom 25km. Ovim sistemom je oboren "Nevidljivi" kao i jedan F16, koji su verovatno mimo dogovora ušao u neku akciju, tipa bombardovanja ambasade ili sl.... Rakete su preživele rat i lepo se prikazuju na vojnim paradama....
Zato, zašto će nama skupo oružije, tipa S-300 ili skupih aviona??? Dovoljan je par lovaca sa resursima, kao presretači, jer bi bilo skuplje nemati ih, i tu je tačka.
Čemu vojska, kad je komandni kadar i ministri upošljen kod strani službi, zemalja, armija i sl??
-
Cemu drzava uopste?
Kako mislis ovo "mimo dogovora" usao u akciju???
Sta ce to ostalim drzavama u nasem okruzenju? Svi nesto kupuiju, modernizuju pomalo, a mi nista.....

Kako mislis ovo "mimo dogovora" usao u akciju???
Sta ce to ostalim drzavama u nasem okruzenju? Svi nesto kupuiju, modernizuju pomalo, a mi nista.....

Jednostavno, tačno je se znalo koji će objekti i kada biti bomardovani u NATO agresiji.
Zato je odgovaralo rukovodstvo RTS, jer je radi propagande žrtvovalo ljude. Kao i par glpih akcija, dizanja MIG-ova i sl koje su završle katastrofalno, a služile su isključivo u propagandne svrhe.
Imalo je i par uspešnih akcija naših bombardera na Kosovu....
Recimo, bombardovanje Kineske ambasade i par sličnih akcija nisu bile najavljene i dogovorene.... Tako je i nadrljao "nevidljivi".
Edit
I nismo "mi" država. Mi smo banana republika. Mada ne i jedina. Od bivše Juge nastalo je 6 banana repubilka, a i 7 Kosovo je u fazi osnivanja. Naravno, Evropa je prepuna banana republika, a tu se retko šta može.
Zato je odgovaralo rukovodstvo RTS, jer je radi propagande žrtvovalo ljude. Kao i par glpih akcija, dizanja MIG-ova i sl koje su završle katastrofalno, a služile su isključivo u propagandne svrhe.
Recimo, bombardovanje Kineske ambasade i par sličnih akcija nisu bile najavljene i dogovorene.... Tako je i nadrljao "nevidljivi".
Edit
I nismo "mi" država. Mi smo banana republika. Mada ne i jedina. Od bivše Juge nastalo je 6 banana repubilka, a i 7 Kosovo je u fazi osnivanja. Naravno, Evropa je prepuna banana republika, a tu se retko šta može.
Poslednja izmena od KDman u 08 Maj 2014, 16:36, izmenjeno 2 puta ukupno.
-
Nije to bas tako ali ok da ne sirimo off dalje...
Znam lično bar 5 vitalnih i velikih objekata, u centrima naših gradova, koji su sravljeni sa zemljom i gde niko nije stradao. Neverovatno, da bi bila slučajna stvar....
Gađati centralnu poštu u centru velikog grada, i niko ne strada!? A 1 sat pre je bila puna ljudi!
Na kraju, pao je i dogovor, da se ne gađaju beogradski mostovi, osim neupotrebljivog na obilaznici, itd, itd....
Cela priča je bruka, a bruka će ostati u istoriji upisana drugačije....
Mislim, da je priča imala veze sa ratnom opremom (mislim da nije off), nabavci iste, bacanju para i šuplje priče. Rat se više ne dobija oružjem. Ovakvi lokalni sukobi su planirani i rešeni unapred.
Gađati centralnu poštu u centru velikog grada, i niko ne strada!? A 1 sat pre je bila puna ljudi!
Na kraju, pao je i dogovor, da se ne gađaju beogradski mostovi, osim neupotrebljivog na obilaznici, itd, itd....
Cela priča je bruka, a bruka će ostati u istoriji upisana drugačije....
Mislim, da je priča imala veze sa ratnom opremom (mislim da nije off), nabavci iste, bacanju para i šuplje priče. Rat se više ne dobija oružjem. Ovakvi lokalni sukobi su planirani i rešeni unapred.
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
KDman, malo ti je prica suplja, nabacana s brda i dola, neargumentovana.
Za mostove u BG se zna da su Francuzi urgirali da se ne ruse, a razlog jer su na taj nacin hteli da "zahvale" za akciju pustanja na slobodi njihovih mirovnjaka koji su Srpske snage u Bosni drzali kao zive vezane za objekte koji su Nato avioni trebali da gadjaju u akciji 19995 godine. Tada je Milosevic posredovao preko Jovice Stanisica u oslobadjanju UNPROFOR vojnika (mahom Francuski sastav).
Za mostove u BG se zna da su Francuzi urgirali da se ne ruse, a razlog jer su na taj nacin hteli da "zahvale" za akciju pustanja na slobodi njihovih mirovnjaka koji su Srpske snage u Bosni drzali kao zive vezane za objekte koji su Nato avioni trebali da gadjaju u akciji 19995 godine. Tada je Milosevic posredovao preko Jovice Stanisica u oslobadjanju UNPROFOR vojnika (mahom Francuski sastav).

I don't have a short temper, I just have a quick reaction to bullshit !
Sam dogovor, ili pregovori sa Francuzima o bombardovanju Beograda je isto što sam ja tvrdio. Znači, unapred su se znali ciljevi, i najavljivan je našima datum bombardovanja. Skrivanje voza u čeličnom mostu u Grdelici, i drugi slični fazoni, su bili čisto podmetanje naše vlasti.BAJKER napisao:KDman, malo ti je prica suplja, nabacana s brda i dola, neargumentovana.
No, nek misli ko šta želi. Ja sam nabacio činjenice, kao učesnik bitnijih događaja.
Realno, da je NATO hteo da nas onesposobi, mi ne bi ni disali. Kako po živoj sili, tako po infrastrukturi i materijalnim resursima. Cilj je bio da akcija košta maksimalno.
U svakom slučaju ne podržavam NATO akciju., samo sam nabacio činjenice.
- BAJKER
Ja ne vidim da se je voz skrivao, da je se "skrivao" on bi stajao na samom mostu po toj teoriji. Voz se je kretao.KDman napisao:Skrivanje voza u čeličnom mostu u Grdelici, i drugi slični fazoni, su bili čisto podmetanje naše vlasti.
Prvi udar avijacije.
http://www.youtube.com/watch?v=t6zKEUGsPCo
Drugi udar avijacije sada vec po zaustavljenom vozu na mostu od predhodnog gadjanja
http://www.youtube.com/watch?v=n4S09ddbdB4

Ja se slazem da je ova nabavka aviona suluda. Ne vidim scenario u kome bi mi imali neku realnu sansu u nekom buducem ratu. Kao sto je KDman rekao, potrebno nam je 5-6 funkcionalnih lovaca i nista vise.
Bilo vec na par strana, sazvakana prica.Djole napisao:http://www.vestinet.rs/tema-dana/imaju- ... arac-video
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
Ružno, "ekstremno" ponižavajuće......ali istinito.....KDman napisao:Jednostavno, tačno je se znalo koji će objekti i kada biti bomardovani u NATO agresiji.
Edit

- BAJKER
Pa normalno je da ne mozes da se branis kada te 20torica biju u isto vreme, ali nabavka novih aviona ima drugu pricu o kojoj smo u ovoj temi vec razglabali pa da se ne ponavljamo 

Pratio sam temu, ali ne znam na sta mislis. Mozda je to i jedna prednost sto nismo clanica NATOa, ovako bi verovatno morali da trosimo sredstva i naoruzavamo se.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.