Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Re: Grčka

Post od ftj »

Danas me navigacija povela precicom od vasilikija do zapadnog dela ostrva gde su porto katsiki i egremni pa sam odradio 5.5 km solidnog offroada uzbrdo sa 225/40/18 :)

Za sad obidjosmo veci deo, milos favorit, egremni isto odlican(solidno crknes pri povratku uz 350 stepenica), porto katsiki je lep al je prenatrpan i preuzak za tu kolicinu ljudi podseca me na mogren plazu al sa manje mesta. kathisma je dobra al ono balkan fak zurke i muzika, kavalikatea pusta, velika, takodje medju najboljim. Na istoku obidjosmo desimi i jos par nekih lokalnih, sta znam nisu lose, toplo i cisto more al nikakvu egzotiku ne treba ocekivati.
Sve u svemu zadovoljan sam. Srbi su okupirali ostrvo, prosto je neverovatno koliko nas je :) Stavio bih koju sliku al net je katastrofa skoro svuda.
Korisnikov avatar
ivica122
Reactions:
Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
Garaža: Honda Accord CL7

Post od ivica122 »

Ako bi sad da vidis nesto drugacije a isto lepo, idi na Agiofili. Dodjes u Vasiliki I gledajuci sa obale ka moru ides skroz levo. Najbolje da pitas nekog da ne lutas. Idi slobodno kolima dokle moze. Ostace ti pesaka pola kilometra.
Evo da vidis par slika da znas kako izgleda da je ne promasis :)
Slika
Slika
Poslednja izmena od ivica122 u 16 Jul 2015, 21:18, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Precica od istocnog ka zapadnom delu i postoji, dosta se skracuje, a put je dobar ali uzak. Sad cu bas da pogledam na mapi.
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Znam kod dragona se skrece tuda sam se vratio :)

ivice to smo planirali za sutra :)
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Post od TDI »

ivica122 napisao:
Slika
Slika
:cool!: :doubleup:
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Korisnikov avatar
rade74
Reactions:
Pridružio se: 31 Mar 2013, 17:29

Post od rade74 »

sasha015 napisao:POsle male avanture sa hladnim CG morem pocetkom jula,gde dete nije ni uslo u vodu,resih da se pakujem za Grcku prvi put.Ne znam nista,poceo sam da citam forume prvo.
Mala pomoc od forumasa bi dobro dosla za pocetak da ne lutam po regijama.Isli bi krajem avgusta,ima vremena za finansijske i logisticke pripreme.
Treba mi ok mesto,gde postoji bolnica(deciji pedijatar),pescana plaza,toplo more i DA NE DUVA VETAR.
Hotel ili neka vila otom potom...

Za pocetak,gde da se fokusiram.
1.Solunska regija
2.Halkidiki
3.Olimpijska regija
Pefkohori nema veceg vetra ima pedijatat a ima i nas doktor tamo.
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Slika

evo ako nekom treba karta/vodič na srpskom, meni je posluzilo a evo i koja slika.

egremni
Slika
Slika
Slika

milos
Slika
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Post od TDI »

Ko hoce da dodje do plaze bukvalo odmah pošto se parkira - samo Katisma. I generalno je lepa plaza i najurbanija, sa obzirom da je najpristupačna, ako ne računamo gradske plaze sa druge strane ostrva.

A kome avanturisanje, pesačenje, dugo penjanje uz i spustanje niz stepenice i tako to na tu temu nije problem...Onda Egremni. Vredi svaki onaj od 350 stepenika (toliko ima koliko se sećam) da se silazi do nje.
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

laynee napisao:Opet danas neka kilometarska guzva na autoputu kod nas.. Kad krenuti, u koje vreme, u pm...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Popizdecu od ovoga.

Mi idemo za nedelju dana. Planiram da krenem oko 3 ujutru, posto nemam problema sa nocnom/jutarnjom voznjom, i da stizemo tamo do 10-11.
Nadam se da cu se izvuci bar u odlasku bez guzve. Povratak je nedelja na ponedeljak, tu planiram da smo naje*ali. :kuku:
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Što ranije i biće OK. Ove najgore gužve se prave u periodu kad ćeš ti vec biti daleko van Srbije.

Tapatalk
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Krenuli smo jutros u 6h iz BG, polu prazan put.
Korisnikov avatar
laynee
Reactions:
Pridružio se: 26 Maj 2015, 09:08
Garaža: Audi TT MK3 TFSI 2.0 230HP

Post od laynee »

@ogi nema ni ovih kilometarskih kolona?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium

Post od Puzo81 »

Cp6uH napisao:
Puzo81 napisao:Preporuka za putno osiguranje (ako se desi ne daj Boze nesto da nema ucesca, placanja lekova odmah pa posle da cekam refund u Srb)?
Probaj da nađeš nekog ko ima ugovor sa zdravstvenom ustanovom tamo gde ideš, jer u protivnom moraš da platiš i posle ti refundiraju. Imao sam iskustvo sa Generaliem i isplatili su sve po kursu tako da sam izbuio dinar na ponovnoj konverziji iz Dinara u €. Samo obavezno moraš da ih kontaktiraš šta god da ti zatreba.
CItao malo putovanjainfo pa uzeo juce Uniqua, 11dana Tasos za dvoje 2600din.
Matori agent osiguranja u poslovnici u Nikole Pasica 26 Novi Sad totalni neprofesionalan. Ne persira :o i kada je trebao da pojasni sta pokriva osiguranje, sta placa, sta se refundira...uopste kakva je procedura on me je iskulirao (drzeci sagovornika na mobu na vezi) i rekao:"Pise ti tu na engl i srpskom pa procitaj" :o ?

Sreca pa sam guglao i video da se placaju samo lekovi pa posle refundiraju kao i sta taj konkrentno uzeti paket pokriva.
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

ftj napisao: Srbi su okupirali ostrvo, prosto je neverovatno koliko nas je :)
Bili 2011. pocetkom juna i videli smo za deset dana jedan automobil na BG table. Situacija se drasticno promenila, posto sad agencije vode u nidri masovno.

Egremni pocetkom juna, 45 stepeni, saka ljudi :)

Slika

Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Po meni Milos plaza ubedljivo ispred svih.
Jedina plaza na Lefkadi kojoj sam se vracao vise puta

Sent from my Telenor_Smart using Tapatalk 2
Odgovori