Srbistan - krađe kola, delova, goriva...
Re: Srbistan - krađe kola, delova, goriva...
Jel karavan? Ko vozi Pasat B5.5 ne može da bude loš čovek
Sent from my MI 5 using Tapatalk
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
DI crveno?
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
stefanan napisao: 04 Feb 2018, 13:37 Jel karavan? Ko vozi Pasat B5.5 ne može da bude loš čovek

Maler mi je svesno kupiti kraden bicikl.
- shandu90
Prica se da bajsevi iz Nis zavrsavaju u NS-u, i obrnuto.
Istina ( zato i jeste kažnjivo delo ) ali vidiš kako se svi složno NE slažu sas nas. A posle kažu Beograđani najgoriljubitelj napisao: 04 Feb 2018, 10:30 Svako ko kupi "povoljno" set bez izdatog računa je upravo posredno podržao kradju od nekog drugog.

Mada ima tu i drugih razloga. Nije regulisana prodaja polovne robe od strane fizičkih lica itd.
Ko tu može da raščivija šta je čije itd
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
To je velika siva zona, ne mora nuzno da bude lose, ali je u nekim slucajevima bas providno, recimo ko prodaje na buljaku polovne cepove sa felni ili ratkapne ili preko neta.
Ti ćeš svoje felne da prodaš "povoljno", višestruko ispod cene takvih novih? Sumnjam da bi tako nešto odlučio iko ko je zaista platio normalnu realnu cenu pri kupovini prethodno.ftj napisao: 04 Feb 2018, 10:45 Znaci ako resim da povoljno prodam svoje felne i neko kupi od mene podrzao je kradju?
Imaš račun za svoje felne (trebalo bi da si uzeo neki papir kada si kupovao), daj mu uz felne.
Znači, da možeš uvek da napišeš rukom na papiru uz potpis da si prodao svoje felne, mirna savest i tebi i kupcu. Nije teško potražiti rešenje kada se želi.
A kada kupuješ (pogotovu ako je cena znatno niža od redovne prodajen) isto to tražiš od prodavca i znaćeš odmah po reakciji na zahtev da li je podržana kradja ili nije.
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Ovo je poprilično paušaliziranje.ljubitelj napisao: 04 Feb 2018, 10:30 Svako ko kupi "povoljno" set bez izdatog računa je upravo posredno podržao kradju od nekog drugog.
Ne sporim da ima toga ali recimo ja sam u zadnjih nekoliko godina prodao tri seta alu felni sa sve gumama koje mi nisu trebale. Svaki set za po 50€ , mrzelo me da ih nosim na otpad (a i stvarno bi bila grehota baciti ih) pa napisao oglas na Ebay-oglasima, uništili su me zvrckajući i sve su bile odnete u rekordnom roku. Jedan set čeličnih 15ica sa radkapnama i zimskim gumama od E39 takodje za iste pare, a samo bi 4 radkapne kod BMWa koštale oko 90€. Naravno da sam ih sve isprodavao bez papira i računa, odakle mi.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
@ljubitelj ti trazis dlaku u jajetu, evo da ja tebe pitam kupi nove felne, a prodaje one sa kojima je uzeo auto, nebitno jel nov ili polovan auto, sto je tipican slucaj, sta cemo onda?
Sent from my KIW-L21 using Tapatalk
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Pa pisemo racun, sta drugo. 

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- shandu90
Ljudi vani poklanjaju stvari i kace ih na net. Da li treba za svaku sitnicu panduracija da proverava okle mu ta stvar i sto poklanja.
Pogledaj oglase bilo ovde bilo po Evropi.Ivan napisao: 05 Feb 2018, 10:07 @ljubitelj ti trazis dlaku u jajetu, evo da ja tebe pitam kupi nove felne, a prodaje one sa kojima je uzeo auto, nebitno jel nov ili polovan auto, sto je tipican slucaj, sta cemo onda?
I tako prodaješ 7-8 setova felni, svake druge nedelje novi oglas sa novom ponudom, Da pitam ja tebe sta ćemo onda?
A ovakvih oglasa je toliko da je teško ne primetiti.
Uz to mašite svi poentu, konkretno te "povoljne" cene. Ti kupiš novi set felni, uz felne kupiš logično i gume. To platiš ne primer 1,500 evra. I sad prodaješ set felni sa gumama koje već imaš na autu po ceni na primer 200 evra za set.
Hoćeš da nas ubediš da je tipičan slučaj da bilo ko 7-10 puta jefitnije prodaje neku robu od cene po kojoj je kupio?
Da pitam ja tebe, šta misliš koje je poreklo tipičnog seta 4 kao nove alu felne sa 4 gume stare nekoliko nedelja ili meseci sa tipičnom "povoljnom" cenom po kojoj se ne može nigde legalno kupiti. Skinuo sa svog auta jer je kupio sve novo.
Ma daj, tipičan slučaj kako da ne

Što tako ne kupuješ i auto po "povoljnim" cenama, kupiš za 2,000 evra nakon godinu ili dve korišćenja auto plaćen (kao nov nekoliko meseci ili nedelja ranije) za 15,000 evra.
Nisu samo felne ili auto, svaka kradena roba se prodaje upadljivo jeftinije od cene slične ponude i ja ne znam kako ti ili neko može da ne razume opšti princip.
Nema kupaca kradene robe nema ni interesa za kradju, vrlo prosta zakonitost.
Jeste paušalno ili ako hoćeš drugu reč tipičan slučaj.kragujevac napisao: 05 Feb 2018, 09:31Ovo je poprilično paušaliziranje.ljubitelj napisao: 04 Feb 2018, 10:30 Svako ko kupi "povoljno" set bez izdatog računa je upravo posredno podržao kradju od nekog drugog.
Ne sporim da ima toga ali recimo ja sam u zadnjih nekoliko godina prodao tri seta alu felni sa sve gumama koje mi nisu trebale.
Krade se na dnevnom nivou, ta tvoja količina 3 seta u nekoliko godina je koji udeo u ponudi felni sa gumama na oglasima, po buvljacima, otpadima..
Takvih slučajeva kao tvoj je toliko malo da je pre izuzetak nego pravilo odakle potiču felne, katalizatori, mulimedije, airbagovi, kožni enterijer i ostalo što se nudi "povoljno" za 1/10 regularne cene.
Evo juče na VOX TV reportaža o organizovanim kradjama u Kelnu, Nemačka. Sa Mercedes Sprintera jednom vlasniku u godinu i po dana 3 (tri) puta ukrali katalizator i ceo izduvni sistem. Policija nemoćna, osiguranje ne želi da plati posle druge kradje odštetu. vlasnik očajan pa se obratio televiziji.
U medjuvremenu otišao u radionicu i kompletno zavario neke zaštite i nosače auspuha, prepravio auto pa morao na atestiranje.
Keln, Nemačka, 2018. godina.
3 puta je kradja katalizatora izvršena jer je moguća prodaja bez posledica. Da ne može da se proda lako ne bi se ni vršila kradja, Jasnije funkcionisanje principa povezanosti kupaca i prodavaca kradene robe?
- Nikolaa
- Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
- Garaža: Reasonably Priced Car
takoe!
uz kupovinu polovne robe sa kupujemprodajem OBAVEZNO TRAZITE da vam napise covek racun, ili da pokaze originalni racun kupovine iz 20xx godine

@ljubitelj: samo da javim, u stvarnom svetu se ne prodaje kradena roba "upadljivo" ispod cene(osim u izuzetnim slucajevima), a pogotovo ne felne.
uz kupovinu polovne robe sa kupujemprodajem OBAVEZNO TRAZITE da vam napise covek racun, ili da pokaze originalni racun kupovine iz 20xx godine

@ljubitelj: samo da javim, u stvarnom svetu se ne prodaje kradena roba "upadljivo" ispod cene(osim u izuzetnim slucajevima), a pogotovo ne felne.