Vazduhoplovi
Re: Vazduhoplovi
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Kakve su ovo poluprikoice na vozilima sa grtalicama?NexT napisao:
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Juce, negde u Ukrajini pronadjena jos jedna seljana grafika na repu
Nadam se da nisu toliko nepismeni kao ovi nasi...
A za @dragana, strucna fotografija
Obrati paznju na razdvajanje ove vojske sto me napada se zapada. U vozicu ih je bilo jos sa juga i njih nekoliko koje ekran nije prikazao na severu. Jedan podeok na ekranu je 10 milja, polovina ekrana je 20 milja, za orijentaciju.

Nadam se da nisu toliko nepismeni kao ovi nasi...
A za @dragana, strucna fotografija

Jasno mi je da su čistači, al mi nije jasna uloga poluprikolice.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Uzevsi u obzir kolika je grtalica, rekao bih da sluzi da se ista odlozi kad nije zakacena na kamion
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Verovatno uklanja višak vode/snega sa piste ili tako nešto. Vojni aerodromi imaju (ili su imali ranije) "duvalice" sa vrelim vazduhom koje suše piste (mlazni motor sa nekog starog aviona nakačen na kamion, upale ga i suši asfalt)...
Posto se na kraju prikolice nalazi nekakav produzetak, recimo rezervoar, a znajuci da se pista ne soli vec posipa ureom, rekao bih da sluzi za zapisavanje piste.
Mada, kad pogledam drugo vozilo s desna je za zapisavanje...
Mada, kad pogledam drugo vozilo s desna je za zapisavanje...
ako sam dobro shvatio tvoje objasnjenje, ovde ste razdvojeni nesto preko 10nm?
vidim cesto madjare kako vezbaju presretanje, njihovi avioni su naravno uredno opremljeni i modom s i unose svoje callsignove u sto bi reko jedan moj kolega u penziji "squawk machine"
ne znam kako madjari rade razdvajanje njih od civilnog saobracaja, ali u svakom slucaju uvek su razdvojeni. ovih 10 milja mi je skroz ok...
vidim cesto madjare kako vezbaju presretanje, njihovi avioni su naravno uredno opremljeni i modom s i unose svoje callsignove u sto bi reko jedan moj kolega u penziji "squawk machine"

ne znam kako madjari rade razdvajanje njih od civilnog saobracaja, ali u svakom slucaju uvek su razdvojeni. ovih 10 milja mi je skroz ok...
Pa to je ono, nije 10 milja.... zato ti i postavljam fotku. Ima oko 5-6 milja i svi avioni su na istoj visini. Vozic ide s leva u desno, tj sa juga na sever, po SID za LTBA.dragan napisao:ako sam dobro shvatio tvoje objasnjenje, ovde ste razdvojeni nesto preko 10nm?
vidim cesto madjare kako vezbaju presretanje, njihovi avioni su naravno uredno opremljeni i modom s i unose svoje callsignove u sto bi reko jedan moj kolega u penziji "squawk machine"![]()
Normalno, zadivljen sam kako ih je poredjao i kako mu neki ne iskoci sa brzinom. Posle da vidis go-arounda u prilazu kad se isponabijaju u dupe, a miska koji je sleteo zabole da napusti pistu...
aha, nisam odmah shvatio
stvarno lepo izgleda
s obzirom da su na istoj visini verujem da uz disciplinovane pilote to nije pretesko. problem je odrzati to kad ih slazes za prilaz i svi snizavaju pa treba da ih ubadas da imaju bar priblizan ground speed a ima ih vise. tu se 3-4 jos i nekako mogu srediti, naravno ne bas na 5 milja, ali preko toga tesko...

stvarno lepo izgleda

s obzirom da su na istoj visini verujem da uz disciplinovane pilote to nije pretesko. problem je odrzati to kad ih slazes za prilaz i svi snizavaju pa treba da ih ubadas da imaju bar priblizan ground speed a ima ih vise. tu se 3-4 jos i nekako mogu srediti, naravno ne bas na 5 milja, ali preko toga tesko...
Aaaa. i ja razumeo deo vase problematikedragan napisao:s obzirom da su na istoj visini............svi snizavaju pa treba da ih ubadas da imaju bar priblizan ground speed a ima ih vise

Sve u svemu, nikad nisam video ovakav vozic (a bilo ih je jos samo ekran nije mogao da ih obuhvati), pa sam morao da fotkam.