Sačuvaj Bože da bilo kome dam ključ u ruke. I u ovlašćenom se nećkam, ali ovo nema šanse.
Tako sam jednom u inostranstvu išao na 'valet parking' dok sam završio neki posao - jedan od najdužih sastanaka u životu jer sam sve vreme samo razmišljao o autu i ključevima koje sam ostavio. Šta da se radi, navikao i naslušao se ovakvih primitivnih priča...
Pre neki dan u perionici gužva, dolazi moj komšija raspituje se za red i vlasnik perionice mu kaže da može da ostavi ključeve i dođe za sat vremena.
Komšija to i uradi. E sad kako su oni hteli da preparkiraju auto dečko koji je to trebao da izvede, ne znam kako ali je uspeo da aktivira alarm i zaglavi bravu.
Trajalo je neko vreme dok nisu uspeli da ga odblokiraju, u jednom trenutku baš nisu znali šta da rade.
Zato ja ne dajem ključeve nikome.
Sačekam lepo da dođem na red...
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
E sad ostaje pitanje gde je (stvarno) kljuc bio u medjuvremenu,da li je u pitanju bila slucajna greska radnika ili neka uigrana kombinacija verovatno se nikad nece saznati... ...a mozda se i sazna kad Xsaru pojede mrak!
Neozbiljno poslovanje, ključevi ispali u drugom vozilu??!!! Zbog takvih " profesionalaca" ja perem svoje vozilo sam! Naplatio bi ja njima sve troškove koje sam imao zbog njihovog propusta!
Naravno da čovek ubeđuje sebe da je u pitanju stvarno greška. Ko zna koliko se takvih grešaka dešava u perionicama, servisima itd. Mi čujemo samo deo toga. Problem je sam odnos prema mušteriji kad dođe do problema.
Onaj ko zna da ceni mušteriju ponudiće svaku vrstu pomoći i odštete, pa makar ga to koštalo i novca i vremena, ali cilj je da se ne izgubi mušterijino poverenje. Takvih je nažalost malo danas.
Ko ne zna da ceni mušteriju nego je u fazonu "desilo se, pa šta sad ja da radim, da se ubijem zbog toga", takav ne samo da će izgubiti nekoliko mušterija nego na duži period sigurno neće poslovati i zarađivati onako kako bi želeo. Ovakvih slučajeva ima na svakom koraku.