Koji internet koristite?

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Re: Koji internet koristite?

Post od Paja »

Geza napisao:Potpisan ugovor na 2 godine kod Telekoma. Teoretskih 10/1 izgleda ovako.

Slika
:plusone:
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

S obzirom da su kod vas na adsl-u idealniji uslovi mislim da je ovo slab rezultat. Trebali biste imati oko 9.5dl i 0.9up minimum.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Slika
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ne moze kad su gubici 20ak %

TT
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

Ne znam cemu toliki gubici ako samo se kaci sa modema direktno na komp. Nije kao na kablovskoj pa da nakacis po 5 tva i plus modem pa imam 9.8 i 0.95

Slika
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Na ADSLu je to max, a ne garantovana brzina. Moze im se da bude i 5 umesto 10.
Agregacijom korisnika, gde su na jednoj sisi 8 ili 16 njih, dolazi se do podele protoka, pa kako zapadne. Tebi je na centrali otvoren 10Mbps priljucak, ali je pitanje da li moze da se povuce toliki protok. Sve i da moze, niakda to nece biti idealnih 10/1
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

Znam. Oni su napravili prikljucak 10/1 ali nekih 10% gubitka zbog mreze. I ovo je meni super s obzirom da imam na liniji 7 tv-a i router. Kada skidam sa torrenta neki maksimum je oko 1.14MBs.

Slika
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

sebekkg napisao:Ne znam cemu toliki gubici ako samo se kaci sa modema direktno na komp. Nije kao na kablovskoj pa da nakacis po 5 tva i plus modem pa imam 9.8 i 0.95

Standard ADSL nacina komunikacije ima 20tak% protoka za kontrolu saobracaja.
Svaki ADSL bilo gde na planeti je takav, i ovo je jako dobar rezultat.
Na kablovskoj nema toga, protok ne zavisi od broja TVa posto ionako modem ide kao prvi u lancu pri pravilnoj ugradnji. Docsis 2 ili 3 koji god da je primenjen ne pati od mana ADSLa.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

To je kao sto rece ti u idealnom slucaju. Mada zavisno od godis jeg doba i strana gde mi je potreban wifi malo saltam poziciju i tada mi stoji na drugom spliteru. A nekad i na trecem i uvek je slican rezultat. Jedino kada zezaju nesto na samoj mrezi desavaju se pizdarije pa onda mene nabedjuju da sam ja kriv no dobro.

Slika
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Slika
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Je li može malo iskustava iz prakse - koliko znači kad imaš 50mbit? Da li youtube uvek pušta HD bez štucanja? Da li torenti sa puno sidera mogu da se skidaju punom brzinom? Da li se primeti razlika prilikom običnog surfovanja u poređenju sa nekim sporijim linkom, recimo 5-10mbit/s?
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Imam upola manje, ali YT ume da štuca. Mislim da nije do bandwidtha nego do rutiranja. Neki ljudi koji su kod drugih provajdera kažu slično. Torrente zaista lete, mada ne sećam se da sam bio i blizu pune brzine. Doduše ja koristim bukvalno jedan privatni tracker, tako da nisam merodavan.
Širim haos!
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Prema mom iskustvu stucanje je obicno posledica gubljenja paketa, i cekanja da se ponovo (i vise puta) primi nedostajuci paket informacije. Sama bitska brzina nije tu od presudnog znacaja.
Koristio sam jedno vreme prikljucak od 100 Mbps ali koji je bio direktno na backbone mrezi sa veoma brzim odzivom tako da je sve letelo.
Za obicne uslove tipa surfovanja sasvim je dovoljno 3-4 Mbps ali pravih, bez gubitaka u prenosu, uz upload od 1-2 Mbp i to leti.

Ovo po jednom prikljucku, tj racunaru / korisniku.

Sto se torenta tice obicno sam primecivao da je ogranicenje u uploadu to koje odredjuje ukupan protok.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

grujicd napisao:Je li može malo iskustava iz prakse - koliko znači kad imaš 50mbit? Da li youtube uvek pušta HD bez štucanja? Da li torenti sa puno sidera mogu da se skidaju punom brzinom? Da li se primeti razlika prilikom običnog surfovanja u poređenju sa nekim sporijim linkom, recimo 5-10mbit/s?
U surfovanju se ne primecuje nikakva razlika. Sto se tice Youtubea, koristim odlican extension za Chrome, Magic Actions for YouTube, podesio sam da pusta uvek na 1080p, do sada mi nikad nije stucao i bez ikakvih reklama sto mi je jako vazno plus ima gomilu podesavanja. Torrente ako ima seedera skida stvatno strahovito brzo. (do skoro sam ziveo sa 100mbs konekcijom, nije neka razlika u odnosu na 50mbs, barem ja kao prosecan korisnik ne mogu da je vidim)
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Slika
Mojih 5/1 ADSL
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Dusan napisao:do skoro sam ziveo sa 100mbs konekcijom, nije neka razlika u odnosu na 50mbs, barem ja kao prosecan korisnik ne mogu da je vidim
Mislis 10 Mbps?
I ovde UPC nudi velike brzine ali mi se nije svidjala njihova ponuda tj. dobio sam bolju od druge kompanije.
Sto se HD stream-a sa YT tice, ja imam IPTV na 15 Mbps i svi HD kanali rade bez greske a uz to se se normalno koristi net.
Odgovori