Hyundai i30 vs Suzuki SX4 vs Auris/Corolla

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Hyundai i30 vs Suzuki SX4

Post od trojanac »

@Xeрој

Šalim se ja malo. Znam šta si rekao još na salonu. Nije ni meni Civic najlepši u klasi, ali nije ni ružan. Ukusi su različiti i tu nema šta. Meni je bitnije kako mi auto "legne" unutra, kako se osećam u njemu, kako se vozi, koliko je praktičan, ekonomičan, koliko me košta održavanje... Izgled mi je negde na 8. mestu.

Znači kaparisana Corolla. Što ne Auris?
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Pa verovatno što nije grdna kao Auris? ;)
Širim haos!
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Čisto sumnjam da je to razlog. I 100 puta već napisano, ukusi su različiti, a i vremenom taj izgled dobija svoj neki smisao, tako da će biti sve više ljudi kojima se Auris sviđa. Meni je karavan odličan.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:09
Garaža: Mazda CX-5 2.0 AWD 2022.

Post od jocas »

Corolla nudi mnogo više prostora, ja bio ubeđen da su isti dok nisam seo u oba u salonu.

Послато са MT11i уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Meni je Corolla lepsa spolja, iznutra je sve isto (osim zadnje klupe)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:09
Garaža: Mazda CX-5 2.0 AWD 2022.

Post od jocas »

Tako sam ja mislio dok nisam seo, proveri - širi je auto, ima dosta više mesta za vozača, jednostvano baš dosta više prostora.
Devojka i ja smo zajedno gledali, isti utisak kad se iz Aurisa pređe u Corollu - baš više prostora.
I ja sam pre toga mislio da je razlika samo gepek...
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Nemam pojma, sedeo u oba na sajmu, sve mi je indenticno :nemampojma:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Kad si gledao u hostese.
Posetite www.garaza.rs !
DejanS
Reactions:
Pridružio se: 30 Mar 2013, 03:26
Garaža: Toyota Corolla 1.6 Valvematic, Luna 2014

Post od DejanS »

Upravo ovo sto kaze jocas, corolla mi deluje da ima vise prostora na zadnjoj klupi i nekako komotnija, ne znam zasto ali tako je. Identicni su iznutra, ali je spolja meni licno mnogo lepsa od aurisa, jos ova bela perla boja, nekako joj odlicno lezi.

Corolla je sa tim dimenzijama prava limuzina i sa tim medjuosovniskom rasotojanjem je izuzetno udobna.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Znači da je ipak Corolla zaseban model, kao što su i najavili iz Toyote, a ne sa bude samo Auris sa prtljažnikom. I meni je Corolla lepša, samo sam i dalje malo odbojan prema sedanima. Zato bih pre gledao Auris karavan.
Posetite www.garaza.rs !
DejanS
Reactions:

Post od DejanS »

Auris karavan mi je jedan od najlepsih karavana koji sam video i cak mi je lepsi od regularnog aurisa. Ali da, Corolla bas ima svoju liniju, sto kazes, nije auris sa gepekom.
nikolino
Reactions:
Pridružio se: 27 Jan 2014, 00:03

Post od nikolino »

DejanS napisao:Nikolino sta si uradio sa Aurisom?
Danas mi je otisao Suzuki i kaparisao sam Corollu, isporuka je 8.maj, ali su mi rekli da je skoro cela isporuka pomerena za sredinu jula.
Sta sam uradio sa Aurisom??? Poludeo sam, eto sta sam :besan: Zvao me cova iz salona i rekao da moze da se poruci tek krajem Aprila, a da stize krajem Jula.
Korola je odlican izbor. Novija je od Aurisa, pa je vec pretrpela promene koje cekaju Auris. Znaci ima Touch2 i senzore pritiska. Korola ima manje paketa, pa je Luna nesto kao Style za Aurisa, pa ima koznu tablu itd. Ona je jos malo teza od Aurisa, a ja bih motor 1.33, pa bi to vec bio veliki problem. Drugo, kancelarija mi je u tesnoj ulici, pa mi je frka da se glavim Korolom. Navikao bih vremenom, ali za svaki slucaj...
Inace, ozbiljno razmisljam o Skodi Rapid sa 1.2 TSI i 86ks i elegance opremom. Kosta 13680, a spaceback 500 eur manje. Zanimljiva mi je i Oktavija sa istim motorom i srednjim paketom, pa da se doda jos ponesto. Izasla bi 14200, ali opet bih imao problem sa parkiranjem, jer je Oktavija velika kao Korola. Za vikend cu razmisliti dobro, pa cu videti sledece nedelje da resavam, da se lova ne ukvari cekajuci :)

Da dodam za Korolu, da je dosta komfornija pozadi od Aurisa. Napred je pozicija po mom osecaju ista, ali pozadi komotno sednem i skupim noge, a visok sam 196. Gepek je osetno veci.
DejanS
Reactions:

Post od DejanS »

E to su mi danas pricali kad sam bio tamo, da je zbog necega skoro cela isporuka planirana za maj pomerena za kraj juna, odnosno do kupca bi doslo tek sredinom jula i zbog toga nisam hteo da cekam obicnu belu, pa sam uzeo perla belu boju i doplatio 750e, jer je ona bila "na lageru" za maj.
Inace uzeo sam bas taj Luna paket opreme 1.6 valvematic i sto kazes ima Touch2 i kontrolu pritiska, u tom paketu je sve sto treba osim sto su kurble nazad za prozore :glavomuzid:

I meni ce nakon SX4 trebati vremena da se naviknem na te gabarite, iako ima kameru nazad i velike retrovizore, ali opet je skoro pola metra duzi od SX4. Ja sam pre ovoga gledao Oktaviju za gotovo iste pare, ali kad sam provozao Corollu, nisam se vise dvoumio, jer mi je Oktavija nekako za matorce, a i ima te turbo benzince u koje jos nemam poverenja :)
Korisnikov avatar
Roksab
Reactions:
Pridružio se: 18 Apr 2013, 22:54
Garaža: Auris 1.6 & Verso 1.8

Post od Roksab »

Corolla ima Touch2 od pocetka proizvodnje, mislim da je cak to prvi model u koji su ga ubacili.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
nikolino
Reactions:
Pridružio se: 27 Jan 2014, 00:03

Re: Hyundai i30 vs Suzuki SX4 vs Auris/Corolla

Post od nikolino »

Da, ima od pocetka, ali se njegov pocetak dogodio kasnije nogo pocetak Aurisa, zato se to sad naknadno menja kod Aurisa.
Odgovori