Dok isto znam da se u Foresteru vec duze vreme vozi bez problema...
Ali mislim da nije mit zato sto mi je to rekao bas covek koji se bavi ugradnjom plina (jedan od eminentnijih na nasem trzistu). Po njegovim recima sve je izvodljivo i moze da tera bez ikakvih problema, ali da nije podoban i da ima veca verovatnoca kvarova i to stoji.
Moje iskustvo nije bas takvo.Laki021 napisao:Kod mocnih motor razlika izmedju "normalne" i "sportske" voznje je jos manja. Jer aj vozi ti "sportski" auto od 300 plus ks van staze...
Ovo sto je moimoi stavio meni potpuno ima smisla i deluju realno podaci (da znam, moze svaki taj i dosta vise ako ti je primarni cilj pre svega da mu podignes potrosnju). Isto na mom autu, nije neka ogromna razlika ako ga vozis pazljivo ili ga solidno ganjas (tipa 20-30%).
Imao sam vise benzinaca (S8, A8 4.2, SL350, S63AMG, X5 3.0i, TT 1.8T, A6 2.4...) kao i brojne koje sam imao prilike da koristim (Cayenne S i Turbo, ML63AMG, BMW 760...) i kod svakoga sam primetio upravo to da je potrosnju moguce drzati u granicama normale pri normalnoj voznji, iako je i to opet u samom startu debelo preko potrosnje dizelasa.
Medjutim, kada krenu da se cepaju onda potrosnja ide u nebesa, i razlika je bas drasticno veca nego kada bi cepao dizelasa.
Pa tako sam imao prilike da na otvorenom putu pri zestokom tempu na nekoliko benzinaca izlazim sa prosecnom potrosnjom +25L (trenutne potrosnje i krace relacije bolje da ne pominjemo posto je moguce izvuci potrosnju i debelo preko 30L), dok isti taj benzinac opusteno moze da trosi i 12L.