Brisači

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Re: Brisači

Post od nikaragva »

Na tom gore testu Champion najgore prosao, a meni su to najbolji brisaci koje sam imao do sad. Trajali su brat bratu ~3 godine ili je mozda bolje da kazem 90 hiljada.

Gde u NS ima kupiti Bosch brisaca? Hteo bih i njih da probam.

Valeo su sad na autu, uzasno losi. Platio sam ih oko 2500, i za te pare tesko sranje. I obrisu dobro nekad, ali skripe za medalju. Poceli su skripati posle 3 meseca.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Brisači

Post od Saša »

Ja sam ih kupio u prodavnici Slavia Auto na N. Naselju (Bul. Slobodana Jovanovića, kod doma zdravlja). 740 din oba. Dobro brišu ovog puta, moram priznati. Desni/kraći je prvi dan vukao crtice vode pa sam pizdeo no drugi dan je valjda "legao" kako treba i oba sada super brišu. Samo ne dirati gumice prstima ili brisati krpom.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

Ja sam Bosch uzeo u IDEA-i, a video sam da ih ima i u Metrou. Cena je nesto oko 800din.

Sent from LG Optimus G via Tapatalk
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

nikaragva napisao:Na tom gore testu Champion najgore prosao, a meni su to najbolji brisaci koje sam imao do sad. Trajali su brat bratu ~3 godine ili je mozda bolje da kazem 90 hiljada.

Gde u NS ima kupiti Bosch brisaca? Hteo bih i njih da probam.

Valeo su sad na autu, uzasno losi. Platio sam ih oko 2500, i za te pare tesko sranje. I obrisu dobro nekad, ali skripe za medalju. Poceli su skripati posle 3 meseca.
Probaj Autostart na Telepu.

http://www.autostart.co.rs/
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Milos_kg napisao:Ja sam Bosch uzeo u IDEA-i, a video sam da ih ima i u Metrou. Cena je nesto oko 800din.
To je Bosch Eco. Postoji i bolji, Twin Spoiler valjda, da ne googlam sad, kupio sam u Lav autu pre pola godine recimo.
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
Garaža: Skoda Superb, Opel Combo

Post od somi-car »

Kupio na NIS-u neke Dunlop brisace (aero), za sada odlicno brisu. Videcemo koliko ce da traju.
Svorci
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:42
Garaža: Suzuki SX 4, 1.5 16V; Fiat Punto 1.2 8V

Post od Svorci »

Kao što sam se i plašio ovo aero brisači nabacuju snežne pahulje i ostatke snega između krilca i samog brisača i povremeno razmazuju šoferku. Takođe krajevi, razmazuju sneg, izgleda da nema dovoljno pristiska na samo staklo da to očisti kako valja i da ovaj fazon banane ne obezbeđuje dovoljan pritisak na krajevima, kao metalne obične metlice. Dakle, za kišu su super i oduševio sam se, za sneg ovo nema pojma i razočarao sam se.

Takođe sam se iznervirao što aero metlice moraju da budu skroz čiste, bilo kakva trunčica im smeta, pa ostavljaju linije po staklu i moraju da se fizički uklone. Obični brisači su tolerantniji na iglice bora, trunje, lišće i prašinu i posle par zamaha ili prskanja tečnosti ono spadne. Takav je moj prvi utisak od jutros.

Više vas je govorilo na temu da se krpom ne dodiruju garfitne metlice, ja do sad nisam primetio da se nešto dešava, jer sunđerom ovlaš pređem preko gumica kad god perem auto, videćemo šta se dešava sa ovim aero kad to budem uradio.

Takođe neka mi neko objasni da li je fora koju nisam ukapirao ili stvarno ima zimski i letnji mod na svim aero brisačima ili samo nekim? Kako to proveriti?
igorche20
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:34

Post od igorche20 »

Za 6 meseci sam promenio cempion i bos i oba puta me je vozacev brisac zajebavao na nacin da cim nema dovoljno vode na staklu struze kao lud,a jako cesto i kad ima vode cuje se i izuzetno iritira... Oba seta sam uzeo u lav autu , prvo sam razmisljao da su i cempion i bos otisli u k.... sa kvalitetom, onda sam usao u paranoju da nesto nije u redu sa soferkom ili mi je popustila opruga na nosacu brisaca pa nema dovoljno pritiska prilikom brisanja... Nisam pametan, jel moze ova opruga da zeza na taj nacin ?

Sad bi da uzmem danlop , u fazonu sam da ce me on spasiti muka :kezo:
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Nece sigurno ;-)
Furao sam Dunlop jednu sezonu i cao zdra‘o
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

zdushan napisao:Ovo je odlican brisac za 600-700 din par, ima ih u kit komercu.

Slika
Ja imam ovaj Alca brisac na zadnjem staklu. Letos sam ga kupio, kostao je nesto tipa 180 dinara, i za sada je odlican. Tih, super brise.
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Dobar je za te pare, mada jeste tacno da nije idealan za sneg, i da se sneg lakse vata za njega nego za metalca. Mada nije tako kriticno.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

I sneg i led se lakše lepe, u pravu si, ali sa druge strane, daleko su fleksibilniji od tradicionalnih brisača pa se lakše očiste, naročito od leda. Saviješ ga koliko treba, led popuca i okruni se. Sa snegom još lakše, par puta zvekneš o šoferku i sve čisto. :)
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Vise puta primenjivan taj metod i radi bez problema :)
Slika
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Ne volim aero brisače. Treba im 2 miliona hektolitara vode da natope staklo da bi brisali tiho, inače škripe užas božji i loši su za sneg samo razmazuju vodu. I nervira me što su debele metlice i kvare mi vidljivost.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Iz mog iskustva, kada su dobri, nema razmazivanja, niti škripanja. Za vidljivost ne znam, ja ih ne konstatujem tokom vožnje. Na Suzukiju se ponašaju, naročito posle nekog vremena, baš tako kako si opisao, ali to su Guard brisači kupljeni u Tempu za 1.000 dinara, dok sam na Puga stavio Valeo koji posle tri i po godine brišu, što mi je prosto neverovatno, isto kao i prvog dana. Istina, koštali su 2.5x više. Hteo sam i na Suzuki da stavim iste, ali je shit što ih nema u dimenziji 360mm.
Odgovori