Poliranje / Voskiranje

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Re: Poliranje / Voskiranje

Post od goblin »

Na to sam i mislio, da Garage ima vise prezentovanih radova od Djordja.
Takodje mi se svidelo kad sam video ko im je sve poverio automobile, od najnovije BMW 7 (prakticno je dosla kod njih u isto vreme kada i u salone), pa novi A8 W12, pa restauracija stare Carrere koja je dovezena iz inostranstva da bi je oni radili, pa X5, X6, S3, RS3, RS6, Golf R, novi Jaguar XK-R, A7, G55AMG, CLS, Range Rover, Bentley, Porsche Cayenne poslednja verzija, Impreza STI, Hamer, BMW 6..... Ipak je to bas reprezentativna "kolekcija" koja im je em poverena a i za koju su opravdali ocekivanja.

Pritom sam dobio i licne preporuke ljudi koji su bili prezadovoljni a znam da su vise nego tesiki sto se toga tice.

E sada, ko bolje radi mislim da je prakticno nemoguce i odgovoriti. Pitanje je da li bi i nakon uporednih radova uopste i mogao da se donese takav zakljucak. Mislim da i jedni i drugi rade bas vrhunski posao i svaka im cas. Meni je samo drago sto tako nesto uopste i postoji kod nas.
Korisnikov avatar
Nikolaa
Reactions:
Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
Garaža: Reasonably Priced Car

Post od Nikolaa »

@botr: a od kad se garage73 bavi tim poslom? slucajno ih se secam pre vise od 6 godina kad su se igrali na svojim golfovima jos...
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

ftj napisao:Slazem se da u tom delu mogu najvise da napreduju nekako mi deluje da im je to sporedno. Mada i ove strane sto pratim isto slabo forsiraju enterijere.
Sporedno posto nece da rade klasicne enterijere (tj ljudi nece da plate koliko bi trebalo). Kozne rade, ali i to retko ko hoce da plati, posto je bitnije da auto sija spolja, a enterijer ko je*e.

Gobline, ne znam zasto se pravdas ovde kome si poverio auto, kad svakako nisi pogresio.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Ma daleko od toga da se pravdam, samo iznosim razloge zbog kojih sam odabrao Garage posto jesam bio u dilemi.
botr
Reactions:
Pridružio se: 27 Maj 2013, 19:10

Post od botr »

Od 2012, a igrati se sa svojim automobilima, i ozbiljno se baviti detailingom su dva razlicita pojma. I ja se igram, iz hobija, posedujem dosta opreme i kozmetike, ali se ne bavim detailingom, niti smatram da radim na tom nivou na kom rade ozbiljni detaileri.

Mozda si me pogresno shvatio, uopste ne osporavam njihov rad, niti je goblin pogresio sa izborom, samo je tesko pronaci objektivne razloge da doneses odluku. I da, pogresio sam, Djordje radi vise od 10 godina, tako da se s te strane moze reci da ima vise iskustva, ako je to uopste bitno, a ja mislim da nije. Neko radi nesto 20 godina, a neko 5, pa bolje savlada taj posao.

Cisto informativno, za ostale, koji bi mozda platili poliranje kod nekih koji to rade za relativno male pare, radovi sa slika i uzivo su dva razlicita pojma. Drugar vozio auto kod osobe koja se "profesionalno" bavi poliranjem, a od skoro i "detailingom", crne boje, na slikama deluje ok, uzivo, na suncu ne. Ima dosta holograma, neke delove je smirglao, ali nije skinuo tragove od smirglanja u potpunosti, sve se vidi na suncu.
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Nije samo bitno iskustvo već i entuzijazam i želja za napretkom, a deluje da momci iz Garaže imaju i jedno i drugo.
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Godinu i po nakon Releta, auto opran 5 puta rucno, sve ostalo na samousluznoj. Lak blago kontaminiran, ali bolje nego izrendan. Lakse ce se kontaminacija resiti glinom, nego smirglati lak opet.

Slika
Korisnikov avatar
ivica122
Reactions:
Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
Garaža: Honda Accord CL7

Post od ivica122 »

Na slici izgleda odlično. Stvarno nezgodne te tamne boje, svaka tačkica se vidi. Al bar lepo izgleda :)
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Crna je jako nezgodna i za slikanje. Cak i kada je bio urnisan automobil, na fotkama se to ne vidi. Nezgodno za one koji gledaju oglase :)

Ovo je slikano mobilnim, uzivo izgleda mnogo bolje i refleksija je jaca na recimo do metar od auta. Kada cucnes i zagledas onda se primeti blaga kontaminacija i na vratima naravno udarci tudjih vrata.

Opet, svetlost ima veliku ulogu. Kada obasja sunce sa jedne strane vidi se SVE, cak i ono cega nema :)(
botr
Reactions:
Pridružio se: 27 Maj 2013, 19:10

Post od botr »

Slika

Slika

Slika

Slika

:D
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Odakle ti slike? Ni ja ih nemam :mrgreen:

I meni su nesto poslali tokom radova
Pre
Slika
Tokom radova
Slika

Pre
Slika
Tokom radova
Slika

Pripreme za rad na enterijeru
Slika
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Postavili su ovih par slika na fejsu :)
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

A motorni prostor je krucijalan... :)

To bre treba da bude prasnjavo, da se odmah vidi ako negde nesto procuri :D
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Nema da curi ;)

Motorni prostor naravno da nije presudan, ali zato se ovo i zove detailing i zato i jeste poenta vracaje u fabricko stanje ili u odredjenim segmentima cak i bolje od fabrickog, tako da sve mora da bude uredno, pa i ono sto se ne vidi na prvi pogled.

Nekoga boli uvo i za detalje poptu blatobranskog prosotra, dok je eto meni to najbitniji detalj i prva stvar koju zagledam na nekom autu kada ga zagledam...
Odgovori