Preporučeni AUTO-TESTOVI sa Interneta
Re: Preporučeni AUTO-TESTOVI sa interneta
Pa redovan servis ko redovan servis, nema previse veze koji auto je u pitanju i kakva je tehnika u pitanju. Fora je bas sto bmw mnoge stvari nema u redovnom odrzavanju ili se redje menjaju nego kod drugih proizvodjaca.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Pa ne mogu 5x skuplje naplatiti litru ulja kod bmw-a.
Nego evo ti zez, sa novim bmw-om dobijes 4 godine besplatnog odrzavanja, dakle ne placas servise uopste. Aj da vidim da je toyota jeftinija od toga
Nego evo ti zez, sa novim bmw-om dobijes 4 godine besplatnog odrzavanja, dakle ne placas servise uopste. Aj da vidim da je toyota jeftinija od toga

- Day Walker
To je odlicna stvar, ali ne znam da li se to odnosi i na jednu Srbiju..
Sad da kupujem auto u cenocnim rangu 30k e razmisljao bih o bmwu ili mecki iz tog razloga (ako vazi kod nas)
Sad da kupujem auto u cenocnim rangu 30k e razmisljao bih o bmwu ili mecki iz tog razloga (ako vazi kod nas)
Brzine idu u H-a !!!

Odnosi se 
U Ch je 3god a u Sr 4

U Ch je 3god a u Sr 4

- Day Walker

Ko bi rekao da je kod nas bolje nego u CH kupiti BMW

Brzine idu u H-a !!!

Re: AW: Preporučeni AUTO-TESTOVI sa interneta
Zapravo, 5 godina ili 100kkm...sta prvo nastupi.Laki021 napisao:U Ch je 3god a u Sr 4
EDIT: Zeznuo sam se, nije 5 nego 10

Gesendet von meinem GT-N7000 mit Tapatalk 2
Poslednja izmena od Floyd u 22 Jan 2013, 21:16, izmenjeno 1 put ukupno.
^^Kakav indijanac 
Dragane, mislim da je na 20kkm ali je svakako besplatan do 100.
Pazi, ni Toyota nije jeftinija za odrzavanje, a kad je prodas izgubices mnogo vise na njoj nego na BMW-u...retko ko hoce da kupi takav auto.
Da ne pricam da je 328i po svim mogucim parametrima bolji auto.

Dragane, mislim da je na 20kkm ali je svakako besplatan do 100.
Pazi, ni Toyota nije jeftinija za odrzavanje, a kad je prodas izgubices mnogo vise na njoj nego na BMW-u...retko ko hoce da kupi takav auto.
Da ne pricam da je 328i po svim mogucim parametrima bolji auto.
Floyd napisao:Zapravo, 5 godina ili 100kkm...sta prvo nastupi.Laki021 napisao:U Ch je 3god a u Sr 4
EDIT: Zeznuo sam se, nije 5 nego 10
Gesendet von meinem GT-N7000 mit Tapatalk 2
Aj sad kad smo poceli ajmo do kraja da objasnimo

Tri godine (tj 4 u Sr ili 100 000km) je garancija i apsolutno besplatno odrzavanje. U ovo spada apsolutno sve sto se pokvari ili potrosi na autu.
Nakon 3 (tj 4) godine pa do 10 ili 100 000km su besplatni samo mali servisi, tj ulje i filteri.
Da, garancija je 3 godine...ja sam mislio da se prica samo o redovnom odrzavanju 

- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
trebalo bi znati glavne lokalne karakteristike ciljanih trzista Toyote da bi se mogli porediti troskovi eksploatacije Toyote i BMW-a... Ja sam fan ovih "malih" sportista, steta je sto je masa tih auta nestala sa scene u proteklu deceniju-dvije ali razumijem i zasto. Ciljana publika nema vise novca, bili to stariji ljudi ili mi mladji, svejedno, skoro da je nestalo to trziste. Dio tog trzista uzeli su i automobili tipa Astra GTC, Megane Coupe, Scirroco i sl ali ja to ne vodim pod pravim kupe automobilima...
Da se vratim na Toyotu, i po meni je taj auto preskup, ja sam vjerovao da ce kostati 25-30 hiljada evra i to je po meni neka realna cijena... Sto auto kosta ovoliko, hoce li mu padati cijena, to ne znam... Vidim da im prodaja i ne ide bas najbolje (pratio sam rezultate prodaje na vecim trzistima), ja im zelim uspijeh jer bi to odvazilo nova imena da se pojave u tom segmentu, steta je sto nemamo vise automobile kao sto su bili Capri, Calibra i sl...
Sto se tice troskova eksploatacije, ja vjerujem da je Toyota ipak jeftinija od BMW-a, pretpostavljam da je kasko za BMW mnogo veci nego za jednu Toyotu (mada bi ovo trebalo provjeriti), posto Toyota ima 200ks okruglo sigurno da i tu ima "dobar" tretman na nekim trzistima gdje se na osnovu ks racuna porez... Doduse sad ovo oko odrzavanja zeza malo koncept, mada to zavisi od pogodnosti koje bi dobio na kojem trzistu.
Ja realno ne bi poredio jedan Coupe iz Toyote ili u mom slucaju radije sa Subaruom
koji uz to ima boxer motor i po tom je jedinstven sa nekim drugim automobilima... Ako bi gledali vremena na stazi, ubrzanje 0-100 i sl. onda su Clio RS, Fiesta ST ili Fabia RS bolje rjesenje... Ali ipak vjerujem da bi vecina vas puno prije vozila BRZ-a nego male hot hatch-eve, mada je problem sto cijenom Subaru/Toyota zalaze duboko u teritoriju vrlo ozbiljnih sportskih kompakt automobila kao sto su Focus ST ili Astra OPC...
Da se vratim na Toyotu, i po meni je taj auto preskup, ja sam vjerovao da ce kostati 25-30 hiljada evra i to je po meni neka realna cijena... Sto auto kosta ovoliko, hoce li mu padati cijena, to ne znam... Vidim da im prodaja i ne ide bas najbolje (pratio sam rezultate prodaje na vecim trzistima), ja im zelim uspijeh jer bi to odvazilo nova imena da se pojave u tom segmentu, steta je sto nemamo vise automobile kao sto su bili Capri, Calibra i sl...
Sto se tice troskova eksploatacije, ja vjerujem da je Toyota ipak jeftinija od BMW-a, pretpostavljam da je kasko za BMW mnogo veci nego za jednu Toyotu (mada bi ovo trebalo provjeriti), posto Toyota ima 200ks okruglo sigurno da i tu ima "dobar" tretman na nekim trzistima gdje se na osnovu ks racuna porez... Doduse sad ovo oko odrzavanja zeza malo koncept, mada to zavisi od pogodnosti koje bi dobio na kojem trzistu.
Ja realno ne bi poredio jedan Coupe iz Toyote ili u mom slucaju radije sa Subaruom

Ne spada baš sve. Ima više tih servis paketa(imao opis na sajtu ranije) i taj što se dobija besplatno je neki osnovni i ne uključuje stvari poput metlica brisača, amortizere, gume, tečnost za brisače, kočione pločice itd.
ftj napisao:Ne spada baš sve. Ima više tih servis paketa(imao opis na sajtu ranije) i taj što se dobija besplatno je neki osnovni i ne uključuje stvari poput metlica brisača, amortizere, gume, tečnost za brisače, kočione pločice itd.
U ch barem, amortizeri i kocnice spadaju u to. Gume i tecnost za stakla ne spada, kao i gorivo uostalom

Poslednja izmena od Laki021 u 22 Jan 2013, 23:21, izmenjeno 1 put ukupno.
Servisni paket ukljucuje sve sto je prizvodjac predvideo da se menja na redovnom servisu.
Tu naravno ne spada tecnost za pranje stakala a i da spada radije cu sam da je dospem kad sipam gorivo nego da idem u servis za tako nesto.
Fabricka garancija, kao sto rece Laki pokriva apsolutno sve a ako kasnije produzis jos 2 godine dobijas euro plus koja je "ocerupana" ali opet pokriva najskuplje delove (motor, menjac itd.)
Tu naravno ne spada tecnost za pranje stakala a i da spada radije cu sam da je dospem kad sipam gorivo nego da idem u servis za tako nesto.
Fabricka garancija, kao sto rece Laki pokriva apsolutno sve a ako kasnije produzis jos 2 godine dobijas euro plus koja je "ocerupana" ali opet pokriva najskuplje delove (motor, menjac itd.)