Varta je ekstra, pali Stila od jeseni 2009. Doduše plava od 74Ah.
Silver sam uzeo za Alfu, megalomanski, najveći koji može da stane (86Ah). Jednom sam se opekao na Kopaoniku kad je stari Accu pustio dušu, a ko se o mleko opeče...
Sinoc mi riknuo akumulator, star 5g Odnosno ispraznio se, evo napunio sam ga i radi sad, kada je duza voznja ok je sve. Ali po gradu kada imam 5,6 paljenja za male distance onda posustane.
I sinoc sam upalio auto sa akk od 45Ah, sve prsti kako vergla
Prvo kod akumulatora treba gledati parametar za paljenje u uslovima hladnoće (CCA), a zatim ukupan kapacitet i dimenzije. Nekad je pametnije uzeti manji akumulator iz više klase zbog boljeg CCA, jer normalnom korisniku automobila veliki akumulator apsolutno nije potreban. On se prazni samo kad se automobil startuje, a u svim drugim okolnostima je samo jedan veliki kondenzator koji se neprekidno puni.
Imam caddy 2.0 sdi 69ks i akumulator mu je na izdisaju, fabricki je isao 60Ah.. Dobio sam uz neku kompenzaciju drugi novi akumulator od 53ah. Da li mu moze nesto smetati ako stavim taj slabiji ali nov. Pritom da napomenem da caddy nema klimu, podizace niti bili kakvu struju osim servo volana.