Pušenje ili zdravlje

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Re: Pušenje ili zdravlje

Post od Uroš S. »

Ja od GR dimim George Karelias rolling tobacco slabiji. Kupio sam 250g na granici za smešne pare, oko 2000, rizle i filtere. Mećem po dva filtera. Bokte pa najbolja kupovna cigareta je kao V vodka u odnosu na recimo Ruski Standard. Ne znam sa čim da uporedim. Mislim da kad to potrošim više neću pušiti. Mnogo para odlazi bez preke potrebe jer nisam zavisnik i ne znam kako je to. Ako uspem opet da nabavim ovaj duvan sa zadovoljstvom cu da zapalim.

Što se tiče tog zdravog života, skoro svi oko mene koji su u ozbiljnoj formi i treningu puše. Dosta nekih mlohavaca koji samo viljusku podižu ne puše. Cigare su do jaja, ko god kaže drugačije blage veze nema. Treba imati meru, da.

Pitam dedu od 85 godina, pije koka kolu i puši inače od 13. Reko u čemu je vaša tajna. Kaže važno je da te boli kurac.
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Ja bih voleo da se vrate 50te i 60te kad si mogao da pripalis gde oces :D
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

I u avionu čak.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Gobline, o tome što sad pišeš se može diskutovati danima, što bi ti tako logoreičan jedva i dočekao :D Ali kada ti, koji nikada nisi pušio, pričaš o načinu kako se cigarete ostavljaju, ili kada napišeš "nisam upućen i ne znam informacije, ali me niko ne može ubediti u..." odmah se diskvalifikuješ iz bilo kakve argumentovane rasprave. Ne može se gomilom reči zabašuriti šupljina u znanju.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Uroš S. napisao:I u avionu čak.
Jbt al sam mator kad se sećam te lepote pušenja u avionu. :D
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Dovoljno mator :)
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Nekada su i medjugradski busevi imali male piksle na ledjima sedišta. E, to su bili dani :D
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Uroš S. napisao:
Što se tiče tog zdravog života, skoro svi oko mene koji su u ozbiljnoj formi i treningu puše. Dosta nekih mlohavaca koji samo viljusku podižu ne puše. Cigare su do jaja, ko god kaže drugačije blage veze nema. Treba imati meru, da.
Ovakve postavke mi i dalje nisu jasne, a ima ih gde god, npr česte su kad se pomenu proteini i suplementi. Kakve veze ima da li neko trenira, kako se hrani sa time koliko je pušenje štetno? Ako se priča o pušenju gleda se samo ono kao takvo, ne da se pravi komplet paket :)
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Fascinantno kako uzivate u toj navici.

Valjda je to i normalno da ljudi uzivaju u razlicitim zadovoljstvima, al opet ne mogu da shvatim u cemu je car pusenja.
Razumem kad neko uziva u seksu, voznji u raznim varijantama (sportskim autom na stazi, motorm po vijugavom putu, motornim sankama, gliserom...), krstarenju, hrani, vinu, putovanju, adrenalinu, masazi.... to su mi sve sinonimi za uzivanje zavisno od interesovanja.
Ali sta je to u cigaretama sto nekome pricinjava zadovoljstvo nikada mi nije bilo jasno.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Ja bih zabranio pušenje svuda.

m.m - fašista i bivši pušač. :mangup:

Sent using Tapatalk
Širim haos!
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

+1
Uveo bi sve drasticne mere, od potpune zabrane pusenja na svim javnim mestima, svim zatvorenim prostorima... maksimalno podigao razne akcize da cigarete budu stravicno skupe... i u skolama i u medijima udario napadnu kampanju protiv pusenje....
Jeste sebicno ali na taj nacin bi pored kucnog vaspitanja i usmeravanja, i svoju decu jos vise udaljio od te ruzne navike.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

A ja bih uveo da se onima koji jurcaju duplo preko ograničenja oduzimaju vozila i da se smeštaju u ludnicu na neko vreme. Makar dok ne propuše.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Ahaha :kezo:

Pušenje ovo koje je kod nas 98% verovatno jeste štetno. Otprilike kao i stres, ako ne znaš otkud to, sigurno je od stresa, cigareta, slanine. Ima raznih vrsta pušenja, duvana, cigareta, načina i pojavnih oblika. Čovečanstvo to radi od svog postanka, često i u lekovite i razne druge terapeutske svrhe. I sad se odjednom samo od toga umire. Ja pričam generalno. Zabluda je da sve manje ljudi puši. Sve više puši i to sve mlađih.
Poslednja izmena od Uroš S. u 30 Avg 2015, 16:53, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

McGruja napisao:Da, to je sve jasno
Bane, koja su iskustva i sa kojim uređajem?
Vlado, preporuči isti, jer za 10-15 dana...

Ovako... Disclaimer: Ne vladam tehnikom, niti pojmovima vezanim za elektronsku cigaru, ali znam šta mi odgovara.

Trenutno koristim Aspire CF VV, kliromizer EVOD BCC. Aspire ima mogućnost podešavanja napona i bateriju od 1600 mAh. Kliromizer je dovoljno veliki da mi drži tečnost za ceo dan a možda i za dan i po (nisam siguran u ovu izjavu, mada je tečnost uvek uz mene). Grejač je neki japanski sa nekom vatom koja se natapa i šta ti ja znam. Ukupno me koštalo 3 hiljade dinara. impresije: fantastičan uređaj, možda i najbolje potrošene pare u poslednji xy meseci.

Napon je taj čijim podešavanjem pojačavaš ili smanjuješ udar koji cigara ima. Ja sam primetio i da je ukus slabiji što je napon slabiji. Moja cigara ima podešavanja od 3.3 do 4.8 V, i ja sam konstantno na 3.8 V. Idealno.

Ranije sam koristio (nekoliko nedelja samo) neku Umbrellu sa sve default delovima koji dolaze uz nju i baterijom od 950 mAh. Đubre. Koštala me 2 300 dinara. Bačene pare.

Tečnosti: Koristio sam Ritchy neko vreme ali sam shvatio da mi nedostaje ukus. Nakon toga sam prešao na KTS tečnosti odnosno na Black Cigar koji ima izuzetno jak i intezivan karamel ukus, blago slatkast, i mnogo vuče na cigarillose-e. Ostaću na KTS-u zasigurno nadam se jako dugo vremena. Jačina 18.

Ono što je najbitnije. Uopšte nemam potrebu za cigaretama (pušio paklu dnevno). Nikakvu i nikada. Možda bih sa vremena na vreme poželeo da zapalim neku, ali to je isključivo i samo ako je cigareta baš dobra i kvalitetna a pivo pšenično i hladno ili barem hladno. Jedan jedini slučaj.

Nisam verovao u elektronsku, i tu famu, ali na mene očigledno deluje i daje rezultate.
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

@paja
:djavo: o tome u odgovarajucoj temi, sada diskutujemo o drugom poroku ;)
Odgovori